به گزارش خبرنگار ایرنا علی ملازاده پنجشنبه در دومین نشست ستاد هماهنگی،ساماندهی و نظارت بر سواحل و تفرجگاه های خوزستان در سالن جلسات فرمانداری دزفول افزود:با تامین زیر ساخت ها و ارائه خدمات رفاهی ،‌ توسعه عمرانی و سالم سازی مرزهای شنا در سواحل ، ایجاد امنیت و اجرای برنامه های فرهنگی و ورزشی می توان ضمن استقبال از گردشگران شاهد کاهش تلفات جانی در سواحل کشور باشیم.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان دزفول نیز گفت:ساحل رودخانه دز مورد استقبال گردشگران استانی و غیراستانی بی شماری در ایام تابستان قرار گرفته بطوری که در برخی مواقع با استقبال 50 هزار نفری گردشگران در روز مواجه هستیم و این امر موجب رونق اقتصادی و اجتماعی در این شهرستان شده است .
حبیب اله آصفی افزود:افزایش سفر گردشگران به دزفول بعضا با حواتی همراه بوده که آخرین مورد آن حادثه چال کندی است که در پی آن پنج نفر در رودخانه دز غرق شدند.
وی گفت:تا پیش از این اعتبارات مربوط به ساماندهی سواحل صرف شهرهای شمالی کشور می شد در حالی که رودخانه ها نیز تلفات بسیاری دارند و سالانه ده ها نفر در رودخانه دز غرق شده و یا دچار حادثه می شوند لذا پیگیری زیادی انجام شد تا نشست ساماندهی سواحل در دزفول برگزار شود .
آصفی اظهار کرد:هیچ امکانات و تجهیزاتی برای نجات افراد غرق شده در دزفول وجود ندارد و اگر کمک افراد محلی نباشد با غرق شدن افراد بیشتری در طول سال مواجه هستیم لذا خواستار ارائه تسهیلات و تجهیزات برای جلوگیری از بروز حوادث احتمالی در رودخانه دز هستیم .
فرماندار دزفول ضمن انتقاد از همکاری نکردن سازمان آب و برق خوزستان گفت:سازمان آب و برق خوزستان هیچ همکاری در خصوص نصب تجهیزات و علائم ایمنی برای کانال های آبیاری در شهرستان دزفول نمی کند و توجهی به خواسته و مطالبه مردم این شهرستان ندارد.
**غرق شدن 112 خوزستانی در 6 ماه نخست امسال
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان نیز گفت: به علت شرایط ویژه استان خوزستان در بهره مندی از منابع آبی ،در پنج سال گذشته تا سال 95 شاهد فوت حدود 821 شهروند خوزستانی بودیم که بالاترین رقم فوت شده ها مربوط به شهرهای دزفول،شوشتر و اهواز بوده است .
محمدصادق کریمی کیا افزود:در 6 ماهه اول امسال شاهد غرق شدن 112 نفر از شهروندان خوزستانی بودیم این در حالی است که تعداد کل غرق شدگان استان خوزستان در سال گذشته 135 نفر بوده است .
***پایش 17 ایستگاه رودخانه دز
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دزفول نیز با اشاره به تشکیل کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز گفت:17 ایستگاه در رودخانه دز از سد دز تا بند قیر و کارون تحت پایش قرار گرفتند و طبق پایش فیزیکی و شیمیایی مشخص شد اکثر نقاط رودخانه دز از وضعیت نسبی خوبی برخوردار هستند ولی از نظر میکروبی به علت ورود فاضلاب یکی از مراکز نظامی و ورود یکی از مبادی فاضلاب شهری در حوزه شهری دزفول شاهد آلودگی هایی در این رودخانه هستیم .
فرهاد قلی نژاد خواستار افزایش ایستگاه های پایش رودخانه ها در استان خوزستان شد و گفت:باید ایستگاه های گردشگری راه اندازی شوند و در این ایستگاه ها استانداردهای زیست محیطی و بهداشتی رعایت شوند.
وی ادامه داد:با حجم زیادی از تلنبار شدن زباله ها در حوزه های پائین دست لرستان و خوزستان مواجه هستیم که ناشی از عدم مدیریت پسماند در حوزه استانهای بالادست است .
***ضرورت آموزش ناجیان غریق هلال احمر خوزستان
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان خوزستان نیز گفت:هلال احمر نگاهی پیشگیرانه در خصوص غرق شدگی دارد که باید به افراد نجات غریق استان خوزستان و آموزش در این حوزه توجه بیشتری شود.
علی خدادادی افزود:ناهمگان بودن سواحل یکی از علت های غرق شدگی در استان خوزستان می باشد زیرا سواحل به علت وجود کانالها ،سدها و رودخانه ها تنوع خاص خود را دارند که باید برنامه مشخصی برای آنها در نظر گرفت.
وی حاکم کردن همکاری فرابخشی در استان خوزستان را در راستای کاهش غرق شدگی موثر دانست و گفت:باید زیرساخت های لازم برای کاهش غرق شدگی در خوزستان افزایش یابد ، با وجود اقدامات انجام شده با وجود 3 هزار کیلومتر سواحل رودخانه ای در استان خوزستان فقط 2 پایگاه امداد و نجات ساحلی در دزفول و خرمشهر وجود دارد.
خدادادی افزود:تاکنون جت اسکی و قایق با اعتبارات داخلی هلال احمر خریداری شده ولی برای تکمیل امکانات و تجهیزات نیاز به 50میلیارد ریال اعتبار است ضمن اینکه باید شناگاه ها یا کانال کم عمق ویژه شنا برای مردم تدارک دیده شود که در این خصوص استفاده از سازمان های مردم نهاد ضروری است .
ملازاده جانشین قائم مقام وزیر کشور نیز خواستار حضور فعال تر و هماهنگی هلال احمر با دانشگاه های علوم پزشکی منطقه شد و گفت:باید ارگانها با هم هماهنگ باشند تا در هنگام رسیدگی به افراد حادثه دیده در سواحل و انجام عملیات احیا با مشکل مواجه نشویم.
***متولی رودخانه دز باشد مشخص شود
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دزفول نیز گفت:باید مشخص شود متولی رودخانه در محدوده شهرها و خارج شهر کیست زیرا هنوز در محدوه قانونی شهرها مشکل داریم و هنوز نتوانستیم بگوییم شهرداری باید پاسخگوی ساحل دز باشد یا دیگر نهادها.
احمد قهرمانی افزود:از نظر قضایی نیز ساماندهی سواحل ضروری است زیرا ساماندهی ساحل رودخانه ها باعث فراهم کردن مکانی برای تفریح سالم و تخلیه فشار عصبی جوانان می شود ضمن اینکه موجب افزایش آمار اشتغال و بالارفتن ضریب امنیت در جامعه را به دنبال دارد.
در این نشست مقرر شد از شهرداری های کشور و وزارت کشور استعلام گرفته شود و مشخص شود متولی ساحل رودخانه در شهر و خارج شهر کیست و چه دستگاه های باید پاسخگوی امور باشد.
همچنین مقرر شد دستگاه قضایی از دستگاه های دخیل در ساماندهی ساحل رودخانه بخواهد تا از بروز حوادث پیشگیری کنند و دستگاه قضایی بر نوار ساحلی رودخانه نظارت داشته باشد و بازدیدهای مستمر صورت گیرد .
***حفظ امنیت شهروندان در تفرجگاه ها ضروری است
سرهنگ فقیه از پلیس امنیت ناجا نیز در این نشست با بیان اینکه در تجمع و گردشگری و تفرجگاه ها باید امنیت افراد موردتوجه قرار گیرد افزود:نبود پاسگاه انتظامی در مناطق تفرجگاهی مشکلاتی ایجاد کرده است که باعث افزایش سرقت به ویژه سرقت موتورسیکلت و محتویات خودرو،فروش مواد مخدر،زورگیری و دیگر جرایم شده است.
وی به کمبود نیرو برای گشت زنی در تفرجگاه ها اشاره کرد و ادامه داد:باید متولی صدور مجوز تردد قایقرانی مشخص شود و تفرجگاه ها ساماندهی شوند تا مشکلات این چنینی را شاهد نباشیم.
سید مصطفی میرسلیم رئیس فدراسیون نجات غریق و غواصی کشور نیز گفت:باید سواحل در پنج بعد جغرافیایی، امداد و نجات، اجتماعی ، فرهنگی و بهداشتی ایمن شوند.
7278/6068
خبرنگار:رقیه کردی-انتشار:محمدعلی فریدپناه
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.