معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از فعالیت 170 کارگروه عملیاتی برای اجرای طرح یاوران تولید خبر داد.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: تاکنون ۱۷۰ کارگروه عملیاتی برای اجرای طرح یاوران تولید و بررسی و رفع مشکلات حوزه کشاورزی در کشور فعال شده است.

به گزارش جماران، علی اکبر مویدی روز یکشنبه در دزفول افزود: افزون بر ۲ هزار عضو هیات علمی با تخصص‌های مختلف، طرح‌های پژوهشی بخش کشاورزی را در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: مهمترین وظیفه محققان این سازمان انتقال نتایج تحقیقات و طرح‌های پژوهشی به ذی نفعان(کشاورزان و بهره برداران کشاورزی) است تا ضریب نفوذ دانش در عرصه افزایش یابد.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای نزدیک تر شدن ارتباط سازمان‌های تحقیقات کشاورزی و بخش اجرا و بهره برداران گفت: یافته‌های تحقیقاتی با اجرای طرح‌های پژوهشی با سرعت بیشتری به بخش اجرا منتقل می‌شوند.

مویدی با بیان اینکه طرح نظام نوین ترویج از سه سال پیش کلید خورد و یکهزار و ۴۰۰ مرکز جهاد کشاورزی در قالب این طرح در دهستان‌های کشور فعال شدند، گفت: هشت هزار کارشناس جدید به استخدام این مراکز درآمدند و آموزش‌های لازم را دیدند.

وی افزود: تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز این مراکز تامین و برای هر مرکز یک محقق یا عضو هیات علمی به عنوان محقق معین در نظر گرفته شد تا دانش علمی به کارشناسان منتقل شود.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهارداشت: برای گام دوم نظام نوین ترویج مقرر شد حضور  محققان در عرصه‌ها عملیاتی شود که برای این کار طرح یاوران تولید پیشنهاد و شیوه نامه آن از سوی وزیر جهاد کشاورزی به استانها ابلاغ شد.

وی مسئول اجرای طرح یاوران تولید در هر استان را رئیس هر سازمان دانست و افزود: در گام دوم  این طرح، کارگروه‌های تخصصی در استانها فعال شدند تا مشکلات را بررسی و دستورالعمل‌ها را به بخش اجرا منتقل کنند؛ اگر توانایی رفع مشکلات در استانها بود نسبت به رفع مشکل اقدام می‌شود در غیر این صورت از ۱۰۰ پژوهشگر ارشد در نظر گرفته شده برای این کار، استفاده خواهد شد تا مشکل مشخص و رفع شود.

مویدی با بیان اینکه طرح یاوران تولید گام عملیاتی طرح نظام نوین تولید است و موجب ارتباط محققان و بهره برداران می‌شود، گفت: تسهیل انتقال یافته‌ها در عرصه‌ها موجب جهش تولید در گندم، کلزا و سایر محصولات می‌شود.

وی افزود: دانش افزایش تولید در کشور وجود دارد ولی مشکل انتقال دانش همچنان پابرجا است که امیدواریم با اجرای طرح یاوران تولید برطرف شود.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بیان کرد: با فعال شدن کارگروه‌های عملیاتی تاکنون ۱۰۰ مشکل در بخش کشاورزی در سطح کشور شناسایی و برای رفع آنها راهکار لازم ارائه شده است.

وی افزود: از ظرفیت کامل سازمان‌های تحقیقاتی و آموزشی کشاورزی کشور برای اجرای این طرح‌ها استفاده و تلاش می‌شود برای سال آینده نیز اعتباری برای اجرای آن در نظر گرفته شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.