کیخسرو چنگلوایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ضرورت بازسازی و اجرای برنامه توسعه نخیلات استان افزود:استفاده از ارقام تجاری، پرمحصول و بازارپسند که جنبه صادراتی دارند امکان توسعه نخیلات بارور و غیرباور تا ۵۵هزار هکتار را محقق خواهد کرد.
وی با بیان اینکه محصول خرمای خوزستان از تنوع خوبی برخوردار است به گونه‌ای که حدود ۷۵ رقم خرما در استان تولید می‌شود افزود:هم اکنون معیشت ۴۰ هزار نفر خانوار از خرما و فراورده‌های وابسته به آن تامین می‌شود.
رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان در ادامه افزود:سالانه حدود۱۹۰ هزار تن خرما ، خارک و رطب در خزوستان برداشت می‌شود که از این میزان ۸۵ هزار تن با ارزشی معادل ۱۲۰ میلیون دلار در سال به خارج از کشور صادر شده و بخشی نیز یا به مصرف داخل استان بازار استان‌های دیگر می رسد.
چنگلوایی اظهار داشت:بیشترین سطح زیرکشت خرما در مناطق شادگان، آبادان، خرمشهر، ماهشهر و بهبهان است و حدود ۶۰ کارگاه فرآوری و بسته‌بندی این محصول نیز در استان فعال هستند که کار خرید، بسته‌بندی و صادرات آن را انجام می‌دهند.
وی گفت: با توجه به سطح زیر کشت خرما در استان با انجام فعالیت‌های به‌زراعی ، پیش بینی می شود افزایش عملکرد در واحد سطح تا ۳۷۰ هزار تن محصول در سال ۱۴۰۴ برسیم.
برداشت خارک و رطب در خوزستان از ابتدای تیرماه شروع می‌شود.برداشت خرما نیز اواخر شهریور به مدت ۴۰ روز ادامه دارد.
خرمای تولیدی خوزستان با وجود کیفیت و مزه خوب ، فدای فقدان بسته بندی و برند مناسب شده و بهره برداران از این ناحیه به شدت آسیب دیده‌اند.حدود ۴.۵ میلیون اصله نخل بارور و غیربارور خرما در خوزستان وجود دارد. بخش مهمی از نخیلات استان بر اثر آتش باری نیروهای بعثی عراق در جریان تجاوز به خاک جمهوری اسلامی ایران و بخشی نیز به علت شوری آب کارون و اروندرود در سال‌های اخیر نابود شده است.

شوری بیش از حد آب در بخش مهمی از نخیلات حاشیه کارون ، اروندرود و بهمنشیرکه منجر به نابودی آنان نشده ، کاهش شدید کیفیت خرمای تولیدی را به‌دنبال داشته است.
   

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.