به گزارش ایرنا مرضیه زیلایی شامگاه شنبه در برنامه زنده تلویزیونی خوزستان بیان کرد: با توجه به اینکه این ویروس شناخته شده نیست و مطالعات اندکی روی آن صورت گرفته، نمی‌توانیم به صورت قطعی مصرف نوع غذاهای مقابله کننده با این ویروس را بیان کنیم اما برخی مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی اهمیت دارند.

وی افزود: یکی ازموارد مهم برای مقابله با عوامل ویروسی و تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری از استرس است چون ترشح برخی هورمون‌ها در بدن باعث تضعیف سیستم ایمنی می‌شود.

زیلایی ادامه داد: حفظ آرامش درهر شرایطی و دنبال کردن خبرها از منابع موثق استرس را کاهش می‌دهد.

نقش ویتامین C

عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص نوع تغذیه بیان کرد: دریافت منابع غذایی ویتامین C در میوه‌ها و سبزی‌ها شامل پیاز خام، فلفل دلمه‌های رنگی، مرکبات مانند کیوی و پرتقال و دریافت آنها در طول به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند.

وی گفت: از آنجا که این ویتامین به نور، حرارت و گرما حساس است پس سبزی و میوه را خام مصرف کنید؛ به عنوان مثال لیموترش از منابع غذایی ویتامین C بعد از برش زدن نباید به مدت زیاد در معرض هوا قرار گیرد و باید سریع مصرف شود.

زیلایی اضافه کرد: نیاز روزانه این ویتامین در زنان ۷۵ میلیگرم و مردان ۹۰ میلیگرم است و افراد سیگاری نیاز بیشتری دارند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: دریافت ۲ پرتقال و یا یک لیوان آب پرتقال طبیعی نیاز روزانه ویتامین C افراد را تامین می‌کند اما مصرف بیش از اندازه آن لازم نیست و اگر منابع غذایی به اندازه کافی مصرف شود نیازی به مصرف مکمل نیست.

تاثیر ویتامین D

وی در خصوص مصرف ویتامین D گفت: این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد سیستم تنفسی موثر است ولی منبع غذایی خوبی ندارد و به مقدار کمی در زرده تخم مرغ و ماهی سالمون وجود دارد و باید از طریق مکمل وارد بدن شود.

زیلایی بیان کرد: این ویتامین محلول در چربی است و زیاده روی در مصرف مکمل مسمومیت ایجاد می کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز توصیه کرد: اگر از پایین بودن میزان این ویتامین در بدن خود آگاه هستید هفته ای یک عدد پرل ۵۰ هزار ویتامین D به مدت هشت هفته و پس از آن ماهانه یک بار مصرف شود و اگر کسی اطلاع ندارد ماهانه یک عدد پرل ۵۰ هزار و در کودکان در ۲ تا ۱۰ ساله  هر ۲ ماه یک عدد پرل ۵۰ هزار کافی است.

آیا مصرف گرمی‌ها موثراست

وی در خصوص تاثیر گرمی‌ها مانند زنجبیل، دارچین و زعفران گفت: برخی ترکیبات موجود در این مواد باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود و ترکیبات ضد التهاب در زنجبیل و دارچین وجود دارد اما نمی‌توان در خصوص نقش موثر آن برای مقابله با ویروس کرونا  به صورت قطعی اظهار نظر کرد.

زیلایی ادامه داد: در خصوص نقش این گونه مواد در فضای مجازی بزرگنمایی شده و تاثیر مصرف دوز بالای این مواد طولانی مدت هنوز شناخته شده نیست.

این متخصص تغذیه اضافه کرد: چای سیاه و سبز نیز با داشتن آنتی اکسیدان باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شوند اما نباید زیاده روی شود و مصرف چای کم رنگ با فاصله از غذا و در حد ۲ تا سه لیوان در روز توصیه می‌شود.

منابع روی و زینک

وی گفت: حبوبات و غلات کامل مانند نان‌های با آرد سبوس دار منابغ غذایی روی هستند و برنج قهوه ای، گوشت قرمز، مرغ ، ماهی و تخم مرغ از منابع غنی زینک محسوب می‌شوند و اگر فردی در رژیم غذایی خود داشته باشد نیاز به مصرف مکمل ندارد.

زیلایی بیان کرد: ویتامین A نیز در تقویت سیستم ایمنی موثر است و در میوه‌ها و سبزی‌ها با رنگ زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، مرکبات و موز، جگر، قلوه، زرده تخم مرغ و لبنیات وجود دارد.

پیشگیری از چاقی در دوران قرنطینه

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص پیشگیری از چاقی در زمان قرنطینه توصیه کرد: از مواد غذایی شیرین مانند شکلات و کیک پرهیز کنید چون باعث نوسانات قند خون و تضعیف سیستم ایمنی می‌شود و به جای آن از تخمه و آجیل و یا میوه جات و سبزیجات با رعایت اصول بهداشتی استفاده کنید.

وی اضافه کرد: آجیل را در ماهیتابه و یا در مایکروویو ۲ تا سه دقیقه حرارت دهید، مواد غذایی سرخ کرده زیاد مصرف نکنید و فعالیت و تحرک بدنی را در منزل به مدت ۲۰ دقیقه انجام دهید.

ویروس کرونا که کووید – ۱۹ نیز نامیده می شود، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به بیش از ۲۰۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.