به گزارش ایرنا دکتر سید محمد علوی شامگاه شنبه با حضور در برنامه زنده تلویزیونی سلامت خونه خوزستان بیان کرد: زمان کنترل این بیماری بستگی به رفتار و رعایت نکات ایمنی توسط مردم دارد که براساس محاسبات صورت گرفته در جهان، اگر استراتژی در خانه ماندن حدود ۷۰ درصد یا کمتر رعایت شود اپیدمی کنترل نمیشود و اگر حدود ۸۰ درصد رعایت شود حدود چهار ماه برای کنترل بیماری زمان نیاز است.
وی افزود: با وضعیت کنونی و با رعایت نکردن استراتژی در خانه ماندن توسط برخی از مردم ، کنترل بیماری در مدت زمان کوتاه بعید است.
علوی در خصوص بیماریابی نیز گفت: هم اکنون از نظر کیتهای آزمایشگاهی در وضعیت مناسبی قرار داریم و در شناسایی بیماران مشکلی وجود ندارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز بیان کرد: افراد در تماس با موارد آلوده که علامتی ندارند مانند بمب ساعتی هستند و شناسایی این گونه افراد بسیار حایز اهمیت است.
وی ادامه داد: به همین دلیل باید در خانه بمانیم و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنیم که همان خود قرنطینگی است.
تاکنون دارو و درمان قطعی برای کرونا کشف نشده است
علوی اضافه کرد: تاکنون هیچ واکسن و دارویی برای پیشگیری از این بیماری کشف نشده است و درمان قطعی برای آن وجود ندارد بنابراین تنها راه مبتلا نشدن، پیشگیری کردن یعنی در خانه ماندن و رعایت بهداشت فردی و جمعی است.
بهبودی از بیماری کرونا به معنی ایمن شدن نیست
مدیر گروه بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ادامه با اشاره به اینکه بهبودی از بیماری کرونا به معنی ایمن شدن نیست گفت: ۱۴ تا ۲۰ درصد احتمال دارد افراد بهبود یافته دوباره به عفونت مبتلا شوند چون می توانند همچنان منبع ویروس باشند و باید نکات لازم را رعایت کنند.
وی ادامه داد: میزان مرگ و میر در اثر ابتلا به ویروس کرونا در جهان ۱۷.۲، ایران ۱۷.۷ و در خوزستان ۱۶.۵ درصد است یعنی این میزان در خوزستان از نرم کشوری و جهانی کمتر است.
سازمان بهداشت جهانی داروی کلروکین را منع کرده است
علوی در خصوص تاثیر داروی کلروکین در زمینه پیشگیری از این بیماری گفت: این دارو در برخی مطالعات با ۲ کاربرد می تواند پیشگیری کننده باشد به گونهای که از متصل شدن به ویروس جلوگیری میکند و یا شدت بیماری را کاهش میدهد، اما مطالعات متعددی اثربخشی آن را زیر سوال میبرد چون مدت مصرف دارو مشخص نیست زیرا از زمان پایان اپیدمی آگاهی نداریم و بنابراین در صورت مصرف طولانی مدت ممکن است عوارضی ایجاد کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز اضافه کرد: همچنین مصرف این دارو اطمینان کاذب برای مبتلا نشدن ایجاد میکند و موجب می شود فرد مصرف کننده اقدامات مهم در خانه ماندن، فاصله گذاری اجتماعی و بهداشت فردی را رعایت نکند؛ بنابراین تا این لحظه سازمان جهانی بهداشت مصرف این دارو را منع کرده و توصیه ای به مصرف این دارو برای پیشگیری ندارد.
علوی ادامه داد: جسد افراد فوت شده کانونی از آلودگی است چون ثابت شده در این بیماری از روز پنجم به بعد دستگاه گوارش درگیر میشود و و ترشحات گوارشی فرد فوت شده فوق العاده آلوده است بنابراین متولیان امر باید به گونه ای عمل کنند که خطر انتشار عفونت را به حداقل برسانند.
سه میلیون و ۸۰۰ هزار خوزستانی غربالگری شدند
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز نیز گفت: ۶۳۱ مبتلا به ویروس کرونا تاکنون در خوزستان شناسایی شده که ۷۵ نفر از آنها فوت شده اند.
دکتر فرهاد ابول نژادیان افزود: سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از مردم خوزستان از طریق سامانه ۴۰۳۰ تا ساعت ۱۰.۳۰ شنبه شب، مورد غربالگری ویروس کرونا قرار گرفتند.
وی ادامه داد: دربین این افراد ۳۳ نفر در حال درمان دو دارویی در منزل هستند و ۲۹۵ نفر نیز برای پیگیری و رصد و در صورت نیاز شروع درمان به بیمارستان ها ارجاع داده شدند.
ابول نژادیان بیان کرد: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اهواز ۱۷ درمانگاه ۱۶ ساعته و ۱۹ مرکز شبانه روزی در خوزستان به بیماران تنفسی و مشکوک به کرونا خدمات ارایه میکنند و هماهنگی لازم برای فعال کردن ۱۶ درمانگاه دیگر صورت گرفته است.
توسعه آزمایشگاههای تشخیصی ویروس کرونا
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اضافه کرد: برنامه راه اندازی آزمایشگاههای تشخیصی کرونا در آبادان و دزفول در حال انجام است و همچنین قرار است یک آزمایشگاه دوم تشخیصی نیز در یکی از بیمارستانهای اهواز راه اندازی شود.
وی افزود: بر اساس مصوبات ستاد استانی کرونا ، از پیش از تعطیلات نوروز هتل ها، مهمان سراها و مدارس اجازه پذیرش مسافر ندارند و یک مورد تخلف با پیگیری مدیرکل آموزش و پرورش برخورد شد.
ابول نژادیان ادامه داد: روزانه یک هزار دست لباس مخصوص محافظتی برای کادر درمان مورد نیاز است که از ۲ تا سه شرکت خریداری میشود اما خیرین نیز میتوانند با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز هماهنگ کنند تا برای کمک به سمت مدیریت پیشتیبانی دانشگاه هدایت شوند.
از ۶۳۱ نفر فرد مبتلا به ویروس کرونا در خوزستان تا ظهر روز شنبه نهم فروردین، در اهواز ۲۰۱، دزفول ۵۹، خرمشهر ۵۴، آبادان ۴۹ ، ماهشهر ۴۲ ، اندیمشک ۴۰، شوشتر ۳۵، شادگان ۲۱، باوی ۲۰، شوش ۱۹، مسجدسلیمان ۱۵، بهبهان ۱۴، کارون ۱۳، رامهرمز ۱۲، امیدیه ۱۰، ایذه و هندیجان هر کدام پنج ، حمیدیه چهار، رامشیر، گتوند و باغملک هر کدام سه، اندیکا ۲، و دشت آزادگان و آغاجاری هر کدام یک مورد گزارش شده است.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نهم فروردین اعلام کرد: تاکنون۳۵ هزار و ۴۰۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۲ هزار و ۵۱۷ نفر به دلیل ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۱۱ هزار و ۶۷۹ نفر نیز بهبود یافتهاند.
ویروس کرونا که کووید – ۱۹ نیز نامیده می شود، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تاکنون به بیش از ۲۰۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.