به گزارش ایرنا یک تولید کننده محصولات چرم در خوزستان در این نشست بیان کرد: صاحبان کار و شغل و مهارت در خوزستان با مشکلات متنوعی روبه رو هستند که یکی از آنها اجازه نداشتن جذب کارورز بالای ۲۷ سال است.

زهرا حسنی بیان کرد: محدودیت سنی در جذب کارورز به ویژه فردی که آموزش لازم را کسب کرده است مشکلاتی را برای واحدهای تولیدی و صنعتی ایجاد کرده است.

وی گفت: متاسفانه واحدهای تولیدی برای جذب نیرو به ناچار باید افرادی را آموزش دهند به همین دلیل واحدهای تولیدی تبدیل به کارگاه های آموزشی شده اند و بسیاری از افرادی که آموزش می بینند پس از پایان دوره محل کار را ترک می کنند.

عضو هیات رییسه اتاق تعاون خوزستان و بانوی کارآفرین نیز گفت: تعاونیهای صنایع دستی زیر فشارهای مختلف قرار دارند با این وجود اداره کل کار خوزستان موفق شد برای فعالان در این بخش چندین تسهیلات با کارمزد چهار درصد دریافت کند.

افسانه صالح خواه بیان کرد: یکی از مشکلات  کارآفرینان پرداخت نکردن تسهیلات است. بانک ها، حکومتی مستقل دارند و دستورات هیچ دستگاه و مسوولی را قبول ندارند.

وی گفت: به دلیل حمایت نکردن از واحدهای تولیدی، بسیاری از سرمایه گذاران و کارآفرینان کار خود را در استان های دیگر اجرا میکنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان نیز در این نشست بیان کرد: شرایط کنونی کشور در بخش اقتصادی و اشتغال به دلیل وجود تحریم و فشارهایی که وجود دارد مناسب نیست.

۲۱ استعلام برای یک حرفه

سید نوراله حسن زاده افزود: رتبه خوزستان در سال ۸۶ در بحث امنیت سرمایه گذاری ۲۶ بود که اکنون این رتبه با ۱۰ پله صعود در جایگاه ۱۶ کشور قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه گرفتن استعلام برای کارآفرینان در خوزستان بسیار دشوار است گفت: در خوزستان هر سرمایه گذار و یا کارآفرین برای اینکه حرفه خود را راه اندازی کند باید ۲۱ استعلام از دستگاه‌های مختلف دریافت کند این در حالی است که در استان های دیگر تعداد استعلام ها تا هفت مورد بیشتر نیست.

وی در ادامه با اشاره به همکاری نکردن بسیاری از بانک ها در کمک به کارآفرینان ادامه داد: بانوان کارآفرین زیادی در خوزستان با علاقمندی خواستار راه اندازی یک حرفه و یا صنعت هستند اما متاسفانه بانک ها در کمک به کارآفرینان بسیار ضعیف کار می کنند.

لزوم حذف برخی از بانک‌های عامل در پرداخت تسهیلات به کارآفرینان

حسن زاده ادامه داد: تعدادی از بانک‌ها به عنوان بانک عامل برای پرداخت تسهیلات به بخش تولید و کارآفرینان تعیین شده‌اند اما متاسفانه برخی از این بانک ها همکاری لازم را با کارآفرینان ندارند و باید تعدادی از بانک‌های از فهرست بانک عامل خارج شوند.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خوزستان نیز در این نشست بیان کرد: اگر امروز بانوان در عرصه های مختلف کارآفرینی و اشتغال فعال هستند نشان دهنده ارتقای جایگاه زنان در کشور است.

اخلاق محمدیان ادامه داد: بانوان زیادی در عرصه‌های مختلف اجتماعی و صنعتی در حال فعالیت هستند و هیچگونه محدودیتی برای کار آنها وجود ندارد.

وی گفت: شرکت شهرک های صنعتی خوزستان در بخش‌های مختلف در شهرک ها و نواحی صنعتی این استان ۶۰ فقره قرارداد با کارآفرینان خانم منعقد کرده است.

وی با اشاره به اشتغال بانوان زیادی در شهرک های صنعتی خوزستان افزود:  شهرک های صنعتی به دلیل قوانینی که وجود دارد باید از حوزه شهری خارج باشند به همین دلیل بیشتر شهرک ها از جاده و شهر فاصله دارند و بانوان در این مورد با مشکلاتی روبه رو هستند.

محمدیان با اشاره به مطالبه بیشتر بانوان شاغل در شهرک های صنعتی در خصوص ایجاد مهد کودک در فضای شهرک ها ادامه داد: شهرک های صنعتی امکان راه اندازی مهد کودک در محدوده شهرک ها را ندارند اما در صورتی که سرمایه گذار برای راه اندازی مهد کودک در شهرک های صنعتی اعلام آمادگی کند شرکت شهرک های صنعتی امکان تحویل زمین را دارد.

نقش زنان در اقتصاد

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان نیز در این نشست با اشاره به نقش مهم بانوان در اقتصاد بیان کرد: اکنون کشور به دلیل تحریم و فشار اقتصادی با مشکلاتی روبه رو  است و بانوان در حوزه اقتصاد می توانند بسیار کمک کنند.

سیده فرانک موسوی ادامه داد:  امروز بانوان جایگاه اجتماعی خوبی دارند اما انتظار می رود که سهم بیشتری در مشارکت اقتصادی در خوزستان به این قشر داده شود.

وی گفت: تلاش داریم در خوزستان  سند ارتقای جایگاه بانوان در حوزه اقتصاد را تدوین کنیم و اعتبار مورد نیاز به این بخش نیز مشخص خواهد شد.

موسوی افزود: باید بستر فعالیت بانوان در حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی فراهم شود تا راه برای پیشرفت آنها هموار شود.

آغاز به کار سامانه کارا از سال آینده

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان نیز در این نشست بیان کرد:  تلاش داریم که سامانه کارا (سامانه ارایه طرح سرمایه گذار و کارآفرین برای دریافت تسهیلات) تا سال آینده باز شود تا کارآفرینان طرح های خود را در این سامانه برای دریافت تسهیلات ارایه دهند.اکنون این سامانه بسته است.

ارسلان غمگین ادامه داد: یک کارآفرین واقعی باید خلاق و ایده پرداز باشد و توانایی حل مشکلات خود را داشته باشد.

وی گفت: کارآفرینان باید پیش از راه اندازی یک کسب و کار با قوانین کار و بیمه آشنا شوند تا با مشکلی در این زمینه روبه رو نشوند.

غمگین ادامه داد: متاسفانه بانک‌ها همکاری لازم را با کارآفرینان برای ایجاد اشتغال ندارند.

وی بیان کرد: کارآفرینان و سرمایه گذاران، دستگاه ها و متولیان حوزه کسب و کار در خوزستان را نقد سازنده کنند تا شرایط برای عملکرد بهتر آنها فراهم شود.

۲۶ بهمن ماه سالروز ولادت فاطمه زهرا (س) روز زن نامگذاری شده است که به مدت یک هفته برنامه ها و نشست های مختلفی با بانوان برگزار خواهد شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.