کیخسرو چنگلوایی روز یکشنبه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران خوزستان در اداره کل مدیریت بحران استانداری خوزستان بیان کرد:پارسال برای مقابله با ملخ دریایی یا صحرایی تمامی دستگاهها کمک کردند و این موضوع به خوبی رصد، و با آن مقابله شد برای همین خوشبختانه هیچ خسارتی به مراتع و مزارع کشاورزی خوزستان وارد نشد.
وی آفت ملخ را مخرب ترین نوع آفات دانست و توضیح داد:خوزستان یکی از بزرگترین تولید کننده محصولات کشاورزی در کشور است و بسیاری از محصولات کشاورزی استان جزو محصولات ملی محور محسوب می شوند؛ اگر هر کدام از این محصولات آسیب ببینند در واقع به مساله امنیت غذایی کشور لطمه وارد می شود.
وی بیان کرد: پارسال کانون یا محل تخم ریزی ملخ دریایی در خوزستان مشاهده نشد و امسال نیز باید با این امر مقابله کنیم چرا که اگر این اتفاق بیفتد و به مرحله طغیان برسد از کنترل ما خارج می شود؛ ملخها میتوانند روزانه ۱۵۰ هزار تن سبزینگی را بخورند و اگر ناچار شوند پایههای چوبی برق را نیز از بین خواهند برد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در ادامه با بیان اینکه پارسال آب برای آبیاری مزارع در نظر گرفته نشد توضیح داد: نباید از کشاورزان آب بها دریافت شود چرا که پارسال پنج مرحله بحران آبی داشتیم اما در کدام شهرستان به کشاورزان ما پنج مرحله آب بها داده شد؟ برای همین نباید همه فشار بر دوش کشاورزان باشد.
به گزارش ایرنا، ملخ صحرایی یکی از مضرترین انواع ملخ هاست ، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و خسارت آن در حالت تهاجمی بسیار زیاد است، دسته های پیاده ملخ ها و ملخ های بالدار هرگونه سبزی را که در سر راه خود ببینند از علوفه،غلات،صیفی جات،درختان و حتی علف های هرز را از بین می برند. بهمن پارسال هجوم ملخ صحرایی به هندیجان از سوی مسئولان جهاد کشاورزی خوزستان تایید و پس از آن مقابله با این نوع آفت در دستور قرار گرفت.