اسماعیل نجار روز شنبه در حاشیه بازدید از مناطق مختلف درگیر با آبگرفتگی در اهواز و کوت عبدا...(مرکز شهرستان کارون) در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه زیرساخت فاضلاب اهواز نیازمند کاری اساسی است توضیح داد: برای ساماندهی سیستم فاضلاب و کانال دفع آبهای سطحی اهواز باید مطالعه دقیقی صورت گیرد.
وی افزود: مساله فاضلاب از آبهای سطحی باید تفکیک شود چرا که شبکه فاضلاب کنونی اهواز گنجایش فاضلاب و آبهای سطحی را با یکدیگر ندارد و با یک بارندگی موجب خروج و بیرون زدگی فاضلاب می شود.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه با اشاره به تغییر اقلیم بیان کرد: تغییر اقلیم یک واقعیت است که باید آن را بپذیریم، تغییرات اقلیمیی در واقع نوع بارش، زمان بارش و پراکنش آن را دربر میگیرد.
وی با اشاره به بارندگی اخیر در اهواز و دلایل آبگرفتگی ناشی از آن توضیح داد: در بارندگی روز دوشنبه هفته گذشته در سه ساعت حدود ۸۸ میلیمتر باران در اهواز بارید، این در حالی است که بارندگی اهواز در طول سال زراعی در حدود ۱۵۰میلیمتر است و این ۸۸ میلیمتر تنها در سه ساعت اتفاق افتاد.
نجار افزود: براساس بازدیدهایی که در مناطق مختلف اهواز داشتم حتی یک نهر ساده برای انتقال آبهای سطحی وجود ندارد؛ به عنوان مثال در منطقه شهرک دانشگاه اهواز که الان آبگرفتگی موجب مشکلات بسیاری برای ساکنان آن شده هیچ گونه کانال آبهای سطحی وجود ندارد و عمده نقاط مختلف اهواز همین گونه است.
وی بیان کرد: با بارندگی اخیر، ۱۷ نقطه در اهواز با آبگرفتگی رو به رو شدند که از لحظات نخست بارندگی و با تلاش گسترده از سوی مسئولان اجرایی خوزستان و دستگاههای مربوطه با مدیریت استاندار اقدامات مناسب صورت گرفت و ۱۷ نقطه آبگرفته به سه نقطه کاهش یافت که یکی از این مناطق که عمده مشکلات هم آنجاست شهرک دانشگاه اهواز است.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان این که شهرک دانشگاه خط القعر است ادامه داد: با استفاده از پمپهای مکنده و ماشین آلات مختلف، تخلیه آب این منطقه در حال انجام است و پیش بینی میشود، ۲ تا سه روز آینده این وضعیت ادامه داشته باشد.
وی ادامه داد: خساراتی که به مردم وارد شده جبران میشود و برای کسانی که لوازم خانگیشان دچار آسیب شده نیز تدابیری اندیشیده شده است.
نجار بیان کرد: از پارسال تاکنون نزدیک به ۱۰۰ پمپ خریداری شده که از این پمپ ها در آبگرفتگی اخیر استفاده شد؛ از شهرداری تهران نیز ۷۰ پمپ و ماشینآلات به همراه نیروی انسانی به خوزستان اعزام شد که اکنون در منطقه هستند.
به گزارش ایرنا رییس سازمان مدیریت بحران کشور صبح شنبه وارد اهواز شد و به همراه مسئولان محلی از شهرک دانشگاه اهواز و کوی معین زاده، کوی مشعلی، چهار راه زند و شهر کوت عبدا... که دچار آبگرفتگی ناشی از بارش شدید باران هفته گذشته بودند دیدن کرد.
بر اساس گزارش ایرنا عصر روز دوشنبه هفته گذشته با بارش باران در خوزستان بیشتر مناطق خوزستان از جمله اهواز دچار آبگرفتگی شدند که با گذشت پنج روز همچنان برخی از مناطق این استان درگیر آبگرفتگی هستند.
در پی آبگرفتگی مناطق مختلف خوزستان و بر اساس تصمیم مدیریت بحران خوزستان مدارس چندین شهرستان این استان در سه روز کاری پایان هفته تعطیل، و ادارات شهرستان های اهواز، آبادان وکارون نیز روز سه شنبه گذشته تعطیل اعلام شد.