احمدعلی شوشی دزفولی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این ارقام حاصل سالها تحقیقات اصلاح ژنتیک متخصصان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول هستند که برای نخستین بار در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی در دانشگاه صنعتی جندی شاپور رونمایی شده است.
وی درخصوص ویژگی های رقم جدید گندم با نام ستاره گفت: این رقم مخصوص مناطق جنوبی کشور بوده و مهمترین ویژگی آن زودرسی است.
رییس بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول افزود: بعد از کشتهای تابستانه از جمله کنجد و ذرت معمولا کشت دیر انجام میشود که در این موارد به ارقام زودرس گندم نیاز است.
وی درشت بودن دانه و کیفیت خوب نانوایی را از دیگر ویژگیهای رقم ستاره عنوان و اضافه کرد: این رقم نسبت به ارقام زودرس ویریناک، چمران و مهرگان که در گذشته کشت شدهاند به ترتیب ۱۴، ۲۳ و ۲۰ درصد افزایش عملکرد دارد.
شوشی دزفولی گفت: این بذر حاصل ۲ رگگیری از ارقام گندم شامل یک والد از ایران با نام دز و یک والد از چین با نام سیچوان است که با استفاده از تکنیک دابل هاپلوییدی(تکنیک جدید مورد استفاده در اصلاح ژنتیکی ارقام زراعی) تولید شده است.
رییس بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول همچنین درخصوص ویژگیهای رقم جدید کنچد با نام شوین اظهارداشت: عملکرد این رقم در هر هکتار یکهزار و ۴۰۰ کیلوگرم است که نسبت به رقم محلی که در منطقه کشت میشود، افزایش ۲۵۰ کیلوگرمی دارد.
وی افزود: این رقم جدید حالت تک شاخه دارد، دانه آن درشتتر و تعداد کپسولهای آن در بوته نسبت به رقم محلی بیشتر است.
شوشی دزفولی گفت: مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد آماده ارائه تجربیات و یافتههای تحقیقاتی خود به کشاورزان، دانشگاهها، موسسات و مراکز آموزش عالی، علاقمندان و فعالان بخش کشاورزی بصورت ملی است.
وی افزود: ارقام مهم و تجاری مرکبات و پکان با گردوی گرمسیری و همچنین بذرهای اصلاح شده گندم، سویا، کنجد و ذرت و گونههای مهم گیاهان دارویی و آپارتمانی در معرض بازدید عموم بویژه دانشجویان، دانشآموزان و دانش پژوهان قرار گرفته است.
نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی شهرستانهای دزفول، شوش و اندیمشک شنبه گذشته در دانشگاه صنعتی جندیشاپور دزفول گشایش یافت.
علاقمندان تا روز چهارشنبه ۲۷ آذرماه از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ عصر میتوانند از این نمایشگاه بازدید کنند.