قدرت الله طمیمیان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: سفر اتباع عراقی به منطقه آزاد اروند باعث شده شاهد رونق گردشگری، بازار و کسب و کارهای کوچک و صادرات غیرمستقیم به کشور عراق باشیم.
وی افزود: بازاریان و اصناف نقش تاثیرگذاری در این رشد داشتند که باید تلاش شود این رضایتمندی از بازار برای شهروندان منطقه حفظ شود.
معاون فرهنگی سازمان منطقه آزاد اروند گفت: صنعت گردشگری نقش تاثیرگذاری در اقتصاد منطقه دارد، این صنعت به عنوان صنعتی پاک و با تاثیر قابل توجه در اشتغالزایی به شمار می رود.
طمیمیان ظرفیتهای گردشگری این منطقه را مناسب توصیف وتصریح کرد: اگر از ظرفیت های این صنعت به خوبی استفاده شود بسیاری از مشکلات اقتصادی و معضلات اجتماعی در منطقه آزاد اروند رفع خواهد شد.
وی با اشاره به نقش بخش خصوصی در صنعت گردشگری افزود: دولت باید زیرساختهای مورد نیاز گردشگری را فراهم کند و با حمایت بخش خصوصی میتوان رونق گردشگری در منطقه را محقق کرد.
طمیمیان خواستار توجه به بومگردی و ظرفیت جوامع محلی شد و اظهار داشت: با توجه به بومگردی و جوامع محلی می توان فرهنگ غنی آبادان و خرمشهر را معرفی کرد، البته تسهیلاتی برای سرمایه گذاران بومگردی در نظر گرفته خواهد شد.
وی همچنین گردشگری سلامت را یکی از ظرفیت های منطقه آزاد اروند در شهرهای آبادان و خرمشهر برشمرد و افزود: این دو شهر با توجه به همجواری استان بصره عراق می توانند از ظرفیت گردشگری عراق بهره ببرند، سازمان منطقه آزاد اروند در حال فراهم نمودن زیرساخت های بهداشتی و درمانی است.
معاون فرهنگی سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به ظرفیتهای دفاع مقدس در بحث گردشگری گفت: آبادان و خرمشهر یکی از پایتختهای مهم در دفاع مقدس میباشند که سالانه خیل عظیمی از راهیان نور از اماکن جنگی و یادمان های این ۲ شهر بازدید میکنند، تلاش داریم با توجه به وجود باغ موزه دفاع مقدس آبادان و موره جنگ خرمشهر کاروان راهیان نور را وارد این ۲ شهر کنیم تا رونق اقتصادی منطقه را در پی داشته باشد.
منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر(جزیره مینو) می باشد که در محل تلاقی دو رودخانه اروند رود و کارون واقع است.
این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت است که با داشتن ظرفیتی از قبیل حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
۷۱۰۴/۶۰۶۸