یک فعال میراث فرهنگی گفت: با وجود بیتوجهی مسئولان استان خوزستان 4 شهر این استان به ثبت ملی رسید.
مجتبی گهستونی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: استان خوزستان جزو استانهای خوب و با پتانسیل بالا در حوزه صنایع دستی بوده ولی متاسفانه جزو استانهایی است که همواره مورد بیمهری قرار گرفته است.
وی افزود: اتفاق خوبی که برای استان رخ داده این است که امروز 2 شهر خوزستان ثبت ملی صنایع دستی شدند و 2 شهر دیگر نیز به صورت مشروط ثبت شدهاند.
گهستونی ادامه داد: اهواز به عنوان شهر ملی مینا کاری صوبی و دزفول به عنوان شهر ملی کپوبافی ثبت ملی شده اند و شوشتر به عنوان شهر احرام بافی و هویزه نیز با هنر بوریا بافی به ثبت مشروط رسیدند.
عضو هیات موسس شورای هماهنگی تشکل های میراث فرهنگی کشور ادامه داد: با وجود ثبت ملی این 4 شهر استان خوزستان، شادگان به عنوان شهر حصیر بافی به ثبت ملی نرسید.
گهستونی با اشاره به جلسه ای که در خصوص ثبت ملی شهرهای استان خوزستان برگزار شد، گفت: در این جلسه هیچکدام از مقامات استانی شرکت نکردند و در جلسه ای که در تهران برای دفاع از این موضوع در محل سازمان میراث فرهنگی برگزار شد هیچ یک از مسئولان شهرستان ها از جمله فرمانداران، شهرداران و مسئولان استانی حضور نداشتند.
وی گفت: استاندار خوزستان بنا به هر دلیلی اگر نتوانست در این جلسه حضور پیدا کند می بایست نماینده خود را می فرستاد و این در حالی بود که مقامات مسئول شهرستان و استان های دیگر استانها در جلسه تهران حضور داشتند.
این فعال میراث فرهنگی تصریح کرد: تنها فردی که به عنوان نماینده خوزستان در جلسه تهران حضور داشت، علی ساری نماینده مردم اهواز بود.
عضو انجمن میراث فرهنگی استان خوزستان یادآور شد: عدم حضور مسئولان استانی در جلسه دفاعیه نشانه بی اهمیت بودن ثبت ملی4 شهر اهواز بوده است که البته بدون حضور این افراد نیز از 5 شهر منتخب 4 شهرستان استان به ثبت ملی رسید؛ که در آینده نه چندان دور نیز این شهرها می توانند نامزد ثبت جهانی شوند.