سرپرست فرمانداری و رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول از مسجد جامع این شهرستان بازدید کردند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد حیدری سرپرست فرمانداری ویژه دزفول با همراهی حجت الله آریایی نیا رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول از وضعیت مسجد جامع دزفول بازدید کردند.

حجت الله آریایی نیا در خصوص این بازدید به خبرنگار ایلنا گفت: متاسفانه پساب شهری، این مسجد هزار ساله دزفول را احاطه کرده و دیوارها و ستون‌های آن را با رانش و خطر ریزش مواجه کرده است.

وی افزود: این مسجد با اینکه دیوارها و ستون‌های قطور و محکمی دارد اما بر اثر نفوذ پساب در آن به وضوح دچار خرابی هایی شده و ایوان شرقی و غربی آن را به سمت حیاط داخلی مسجد منحرف کرده و رطوبت در تمام دیوارها  هم مشهود است.

آریایی نیا عنوان کرد: با توجه به مشکل این بنای قدیمی از فرماندار دزفول تقاضای بازدید میدانی کردیم و ایشان هم مساعدت کرده و پس از بازدید از این مسجد تاریخی بی‌نظیر در کشور قول پیگیری ویژه جهت تخصیص اعتبار از استانداری و میراث فرهنگی استان و مطرح کردن موضوع در شورای برنامه ریزی شهرستان را دادند.

وی ادامه داد: مسجد جامع دزفول اولین و قدیمی‌ترین مسجدی است که در دزفول ساخته شده و در مرکز این شهرستان قرار دارد. ساخت این مسجد که به سبک معماری دوره ساسانی است بین قرن های سوم و چهارم هجری قمری انجام گرفته است.

رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول عنوان کرد: این مسجد تاریخی 29 آذر 1316 با شماره 287 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا،  مسجد جامع دزفول بین ۹۰۰ تا یک هزار سال قدمت دارد و بعد از پل ساسانی دزفول، قدیمی‌ترین اثر این شهر آجری به حساب می‌آید. معماری مسجد جامع به شیوه ساسانیان و الگو گرفته از «کاخ ایوان کرخه» در نزدیکی شوش است. این مسجد در دوره‌های صفوی و قاجار متناوب بهسازی شده و به تزئینات آن اضافه شده است که نزدیک به بازار کهنه دزفول و بافت تاریخی شهر قرار دارد.

 

 

c88c4291-5103-4b06-b9de-a57463db4069

5c694a2c-d396-4bbc-9cf4-0f4638f1c0a4

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.