به گزارش ایرنا غلامرضا شریعتی روز چهارشنبه در دومین نشست قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده خوزستان با اشاره به اینکه گرمای موجود برای مردم سیل زده مشکلاتی به وجود آورده افزود: همه تلاش ها باید در جهت عادی شدن شرایط زندگی مردم باشد.
وی ادامه داد: همه دستگاه های اجرایی باید اولویت نخست خود را به موضوع سیل و مشکلات آن اختصاص دهند تا از این طریق بخشی از نگرانی های مردم برطرف شود.
استاندار خوزستان افزود: موضوع دیگری که باید به آن توجه شود بحث آماده سازی زمین های کشاورزی برای کشت تابستانه است.
وی با تاکید بر رفع آبگرفتگی زمین های کشاورزی و آماده سازی آنها برای کشت ادامه داد:استفاده از همه توان لازم در این زمینه به منظور ایجاد امید و انگیزه در بین مردم مهم و ضروری است.

** لایروبی رودخانه راهکار مقابله با سیلاب نیست
استاندار خوزستان در ادامه به برخی ادعاها مبنی بر اینکه اگر رودخانه ها لایروبی شده بودند سیلاب باعث حجم بالای خسارات در خوزستان نمی شد، گفت: بر اساس اعلام تیم های کارشناسی داخل و خارج از استان، لایروبی علاوه بر اینکه تاثیری در امر مقابله با سیلاب ندارد بلکه ممکن بود نتیجه عکس به دنبال داشته باشد.
وی با بیان اینکه لایروبی هیچ تاکید علمی بر کنترل سیلاب ندارد، بیان کرد: راهکار اساسی در این زمینه ایجاد کانال های سیلاب بَر است و لازم است هزینه ها به این سمت هدایت شوند.
شریعتی یادآور شد: ایجاد کانال های سیل بَر همزمان با دوره بازسازی در خوزستان انجام می شود تا در آینده چنین مشکلاتی را برای استان به وجود نیاید.

** سیل برای مسئولان یک موضوع عادی نشود
استاندار خوزستان همچنین خواستار تسریع در اقدامات کمیته های قرارگاه بازسازی و نوسازی شد و افزود: اینکه امروز زنان، کودکان و سالمندان در مناطقی مانند جنگل های خسرج در اردوگاه های غیر رسمی حضور دارند باعث نمی شود که به آنها بی توجهی کنیم.
وی با بیان اینکه بخش زیادی از سیل زدگان خوزستان در حال بازگشت به منازل خود هستند، گفت: مسئولان باید شرایط زندگی مردم را با تمام وجود درک کرده و نسبت به وضعیت آنها مسئولیت پذیر باشند؛زنان و به ویژه دختران شرایط خاصی دارند و باید به آنها توجه ویژه ای شود.
وی ادامه داد: بازگشت مردم و عادی شدن وضعیت نباید به این معنی باشد که مسئولان از این پس به موضوع سیل به صورت عادی برخورد کنند.
وضعیت فوق العاده ناشی از وقوع سیل درخوزستان، پس از یک ماه، 11 اردیبهشت جاری لغو شد.

*گام نخست بازسازی و نوسازی در 30 روستای شعیبیه
معاون عمرانی استانداری خوزستان نیز از اجرای گام نخست بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده استان در 30 روستای منطقه شعیبیه از توابع شوشتر خبر داد و گفت: این پروژه هفته آینده آغاز می شود و نیاز است دستگاه های مربوطه آمادگی لازم را در این رابطه داشته باشند.
فاضل عبیات افزود: در خصوص دیگر مناطق سیل زده خوزستان در حال جمع بندی برای برنامه ریزی و انجام فعالیت بازسازی هستیم.
وی با تاکید بر تخلیه آب روستاهای سیل زده، ادامه داد: بازگشایی راه های ارتباطی از دیگر اقداماتی است که در دستور کار دستگاه های اجرایی قرار دارد و باید این موضوع نیز با سرعت بیشتری انجام شود.
معاون عمرانی استانداری خوزستان همچنین خواستار تسهیل در بازگشت سیل زدگان به روستاها شد.
بر اساس این گزارش، در جریان سیلاب اخیر از ابتدای کمک رسانی ( چهارم فروردین تاکنون ) به 447 منطقه سیل زده در استان امدادرسانی شد.
از مجموع واحدهای مسکونی ارزیابی شده روستایی خوزستان، تعداد یک هزار و 542 واحد تخریبی ، هشت هزار و 450واحد تعمیری و در شهرها نیز تعداد 84 واحد تخریبی و یک هزار و 112 واحد تعمیری هستند.
به دنبال وقوع سیل در خوزستان 91 اردوگاه اسکان اضطراری برای سیل زدگان برپا شد که با فروکش کردن سیلاب، و بازگشت تدریجی سیل زدگان به محل زندگی خود، تنها پنج اردوگاه با حدود هزار نفر جمعیت سیل زده، دایر است.
9931/ 6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.