سعید کوتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به اقدامات ایمن سازی قبل از وقوع سیل در تاسیسات نفتی مناطق نفت خیز جنوب اشاره کرد و اظهار داشت: با پیش بینی های صورت گرفته به منظور حداقل سازی صدمات ناشی از سیلاب نسبت به بستن برخی از چاه های نفت که احتمال آبگرفتگی داشتند اقدام شد.
وی ادامه داد: همچنین عملیات توپکرانی و تمیز کردن خطوط لوله انجام شد که این اقدامات پس از بروز سیلاب نیز صورت گرفت.
کوتی با اشاره به اینکه اقدامات بسیار زیادی از قبل انجام شده و برخی دیگر نیز در حین سیل صورت گرفته است، گفت: به همین دلیل تاکنون هیچ حادثه زیست محیطی در سطح مناطق درگیر با سیلاب رخ نداده است.
مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه آیا احتمال دارد که لکه های نفتی از تاسیسات نفتی همجوار رودخانه، به کانال سلمان نفوذ کرده باشند، گفت: این احتمال بسیار ضعیف است به این دلیل که تولید نفت در نقاط نزدیک به رودخانه، بخاطر آبگرفتکی به حالت تعلیق درآمده است.
وی با اشاره به اطلاعیه سازمان محیط زیست استان مبنی بر اینکه تاکنون آلودگی نفتی بر اثر سیل خوزستان در این استان رخ نداده است، عنوان کرد: خطری از لحاظ آلودگی نفتی، رودخانه های خوزستان را تهدید نمی کند.
مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تصریح کرد: تمام چاه ها، خطوط لوله و تاسیسات نفت و گاز مطابق دستورالعمل های ایمنی و زیست محیطی تحت پایش و نظارت مستمر قرار دارند.
این مقام مسئول تصریح کرد: در مناطق نفتخیز جنوب رعایت دقیق نکات زیست محیطی از الزامات تولید بشمار می رود و در صورت بروز هرگونه آلودگی، در اسرع وقت با بسیج نیروها و تمامی امکانات نسبت به رفع آن اقدام می شود.
بر اساس این گزارش، در اخبار مربوط به یک حادثه کوچک در هفته گذشته که ناشی از آب گرفتگی یکی از تلمبه خانه های برداشت آب کشاورزی در مجاورت رودخانه باعث شد مقدار محدودی گازوییل وارد رودخانه شود که به سرعت نیز برطرف شد. آلودگی نفتی در این خصوص از سوی اداره کل محیط زیست خوزستان تکذیب شد.
همچنین مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان شب گذشته اعلام کرد: روز گذشته از منابع و مراجع مختلف درخصوص احتمال وجود لکه های نفتی بر آب کانال سلمان گزارش شد که برای حفظ سلامت شهروندان آبگیری از کانال سلمان متوقف شد.
در چند روز گذشته به دلیل سرریز کانال شهید چمران و کانال سلمان که از کرخه منشعب می شوند، رودخانه های کرخه و دز به هم متصل و سرریز آنها در شهرستان اهواز جاری شد.
کانال سلمان' کانال خاکی به عرض 70 تا 110 متر و طول بیش از 100 کیلومتر، در پنج کیلومتری شمال شهر اهواز است که با اهداف نظامی ساخته شده و نقش اساسی در نظریه 'جنگ آب' شهید چمران و غرقاب سازی مناطق استقرار دشمن در دوران دفاع مقدس بازی کرد.
کانال انتقال آب سلمان در امتداد کانال چمران قرار دارد که آب کرخه را برای مصارف شرب به اهواز منتقل می کند.
9931/6002
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.