به گزارش ایرنا نام آبادان که می آید لهجه‌ گرم جنوبی، عینک ریبن، شط‌ ‌های جاری در دو سوی آبادان، هوای مطبوع فصل بهار و البته فوتبال ، نفت و پالایشگاه و یادمان های هشت سال دفاع مقدس را در اذهان تداعی می کند.
نام آبادان با دوران شهرنشینی مدرن ایران پیوند خورده و مثل هر شهر افتخار آفرین دیگری جاذبه‌ های گردشگری و جاهای دیدنی فراوانی دارد.آبادان به طول 46 کیلومتر و عرض بین 32 تا 20 کیلومتر در دلتای اروندرود بین رودهای بهمنشیر ، کارون و اروند با جاذبه های فرهنگی، مذهبی، اقتصادی و هشت سال دفاع مقدس همه ساله میزبان جمع زیادی از گردشگران است.
آبادان یکی از شهرهای بندری جنوب کشور و شهر نفتی در استان خوزستان است ، این شهر با برخورداری از مناطق طبیعی و گردشگری فراوان، بازارهای شلوغ و پررفت و آمد و همینطور نخلستان‌، هرساله میزبان گردشگران و مسافران بسیاری است.
بقعه خضر، موزه آبادان، مسجد رنگونی ها، سینما نفت و ساختمان آموزشگاه فرهنگ برخی از مکان های دیدنی و تاریخی آبادان به شمار می آیند.
از مکان های دیدنی و طبیعی آبادان می توان از ساحل بسیار زیبای رودخانه های اروند و بهمنشیر نام برد که می توان برای ماهیگیری و تفریح استفاده کرد.
**موزه بنزین خانه آبادان
نخستین موزه از طرح موزه های صنعت نفت کشور با عنوان موزه بنزین خانه آبادان است که شرایط و حال هوای 90 سال گذشته در موزه بنزین خانه آبادان به عنوان نخستین مرکز توزیع سوخت و نخستین پمپ بنزین کشور، به تصویر کشیده شده است.
تجهیزات مورد استفاده سوخت رسانی و گرمایشی، انواع دستگاه های پمپ بنزین همراه با تاریخچه استفاده از این دستگاه ها در کشور، خودروهای قدیمی سوخت رسان، پمپ بنزین و خودروهای قدیمی در حال سوختگیری؛ فضای شعبه های قدیمی نفت، مخازن قدیمی پرچی، مجموعه تانکرهای سوخت رسان و اسناد و مستندات تاریخی مربوط به توزیع فرآورده های نفتی از بخش های تشکیل دهنده موزه بنزین خانه آبادان است.
اسکناس های منتشر شده در کشور با موضوع پالایشگاه آبادان و تاسیسات نفتی، مکتوبات صنعت نفت، اتاق هدایای موزه ای از دیگر قابلیت های این موزه است.

**موزه آبادان
موزه آبادان یکی از موزه‌های قدیمی ایران است که در سال ۱۳۳۸ با مجموعه آثاری از دوره پیش از تاریخ، تاریخ و آثاری ‌از دوره‌های متاخر تا دوره قاجار و نیز آثاری از هنرمندان کارگاه‌های هنرهای سنتی گشایش یافت.
ساختمان موزه آبادان در محله بوآرده شمالی در ضلع جنوب غربی دانشکده نفت آبادان و با وسعت تقریبی یکهزار و ۸۰۰ مترمربع در سال ۱۳۴۰افتتاح شد و ساختمان آن با الهام از معماری سنتی ایران شکل گرفته است.

**مسجد رنگوری ها
با مطرح شدن پالایشگاه آبادان در سال ۱۲۹۱شمسی به عنوان یکی از شهرهای صنعتی، هزاران تبعه انگلیسی، هندی و پاکستانی به این شهر مهاجرت کردند.
از نخستین گروه‌هایی که به آبادان آمدند کارکنان پالایشگاه رنگون پایتخت کشور برمه که بیشتر رنگونی و مسلمان بودند.
با موافقت شرکت نفت، ساخت مسجد به دست کارگران پاکستانی پالایشگاه آبادان آغاز و در سال ۱۲۹۹ خورشیدی بنای آن نهاده شد. مسجد رنگونی‌ها، به سبک معماری شبه قاره هند با گچ بری زیبا و برجسته و آرایه‌هایی سیمانی و منحصربفرد دارای شبستان و حیاط اصلی است.
این اثر در ۹ فروردین ماه ۱۳۷۸ به شماره ۲۲۸۹ به عنوان یکی از آثار ملی در فهرست آثار تاریخی کشور به ثبت رسید.

**قدمگاه خضر نبی
قدمگاه خضر نبی در هفت کیلومتری شرق آبادان در ساحل رودخانه بهمنشیر و اروندکنار روبه روی روستای طرة الحضر (گذرگاه خضر) قرار دارد که در سال ۹۲۰ هجری قمری بنا شده و به قدمگاه حضرت خضر نبی (مقام خضر) معروف است.
قدمگاه حضرت خضر نبی (ع) دارای صحنی وسیع و گرداگرد آن اقامتگاه های کوچکی است برای اسکان برگزارکنندگان آیین های مختلف و استراحت زائرانی که ازراه دور به این مکان متبرک می آیند.
قدمگاه خضر نبی در شهرستان آبادان در جوار نخلستان زیبا در کنار ساحل بهمنشیر جای دارد و افزون بر 500 سال از قدمتش می گذرد.

**آرامگاه ارامنه ساکن در آبادان
آرامگاه ارامنه ساکن در آبادان، در واقع قبرستانی در منطقه شطیط در جنوب‌شرقی این شهر است که بالاتر از اروند کنار واقع شده است، این قبرستان نزدیک به یکهزار و 500متر مربع مساحت دارد و حدودا 320 مقبره در آن وجود دارد که یادمان رفتگان را به جای سنگ، روی قالب‌ های سیمانی و عموما به خط و زبان ارمنی نوشته ‌اند.

**بازار مرکزی آبادان
بازار مرکزی آبادان روبه‌روی بازار ماهی فروش‌ها در 2 طبقه بنا شده است، در این بازار انواع پوشاک ، کیف، کفش و سوغاتی عرضه می شود.
آبادان در نوروز 97 میزبان حدود 2 میلیون مسافر نوروزی و کاروان راهیان نور بود که پیش بینی می شود این رقم در نوروز امسال به خاطر هوای بهاری و خنک امسال از این رقم نیز فراتر رود.
در آستانه سفرهای نوروزی برپایی پنج کمپ با ظرفیت بیش از پنجهزار نفر از سوی شهرداری آبادان آغاز شده است.
علاوه بر برگزاری جشن های مختلف در مناطق سه گانه شهری آبادان ، اسکله قایقرانی حاشیه بهمنشیر نیز برای ارائه خدمات تفریحی به مسافران نوروزی آماده شده است.
برگزاری جشنواره اقوام، جشنواره غذا و جشنواره فلافل ،راه اندازی 2 دستگاه اتوبوس آبی در رودخانه بهمنشیر از برنامه های پیش بینی شده شهرداری آبادان در ایام نوروز می باشند.
7104/6068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.