به گزارش ایرنا این روزها خوزستان به دلیل وجود 2 پایانه مرزی شلمچه و چذابه پذیرای خیل عظیم عاشقان اباعبدالله الحسین است که از هر گوشه کشور خود را به کربلای ایران رسانده اند تا از اینجا راهی کربلای معلی باشند.
چذابه یکی از مهم ترین مرزها برای عبور زائران است که با فاصله 110 کیلومتری مسافران را به پایانه مرزی می رساند.
از همان خروجی شهر اهواز به سمت چذابه همه چیز رنگ و بویی دیگر می گیرد موکب های سیاهپوشی که هرکدام با خوراکی و نوشیدنی از زوار پذیرایی می کنند، کودکانی که ملتمسانه خودروها را به سمت موکب هایشان راهنمایی می کنند، نیروهای انتظامی و امنیتی که قدم به قدم امنیت مسیر را برقرار کردند تا پرچم های سیاه عزاداری اباعبدالله، هرکدام به سهمی در معنوی تر کردن این سفر نقش دارند.
جاده مسیر حمیدیه به چذابه نسبت به سال های گذشته توسعه یافته و تردد خودروهای حامل زوار را راحت تر کرده است اما همچنان در برخی مقاطع همچون جاده سوسنگرد و 20 کیلومتری بستان نواقصی وجود دارد که انتظار می رفت تاکنون اصلاح شده باشد.
موکب های مستقر در مرز چذابه نخستین ایستگاه پیاده روی زوار هستند موکب هایی که هرکدام بسته به بضاعت خود خدمتی به زوار می کنند، نوای 'هلابیکم یا زوار' موکب داران حتی لحظه ای قطع نمی شود تا مبادا زائری دست خالی از موکبشان گذر کند.
در کنار توزیع اغذیه عده ای نیز راه های دیگری همچون واکس زدن کفش، ماساژ زائران و توزیع لوازم بهداشتی و ضروری سفر برای خدمت را در پیش گرفته اند. کوله پشتی، پیراهن و چادر زوار پیاده که بیشتر از قشر جوان هستند هرکدام مزین به یک پیغام، تصویر از شهدا و یا نام امام حسین (ع) است.

**قوانینی که خستگی بر تن موکب داران می گذارد
با وجود آنکه شور حسینی همچون سال های گذشته در جای جای مرز به چشم می خورد اما کاهش تعداد موکب ها و زوار مشهود است.
از صاحب یکی از موکب های مستقر در مرز چذابه که چای آویشن به دست زوار طریق الحسین (ع) می دهد علت کاهش موکب ها را جویا می شوم که پاسخ می دهد: پیش از شروع مراسم پیاده روی اربعین اعلام کردند که بناهای ساخته شده باید جایگزین موکب های بنری و چادری شوند.
ابو صادق ادامه می دهد: در مرز چذابه به جز چند موکب مابقی مردمی هستند به همین دلیل ساختن بنا که تنها 20 روز در سال استفاده دارد برای ما سخت است.
یکی دیگر از موکب داران که نان تنوری گرم به زوار تعارف می کند در همین خصوص می گوید: امسال فاصله بین موکب ها تا پایانه مرزی حدود 30 کیلومتر شده است که همین طولانی شدن مسیر زوار را کلافه کرده و عده ای ترجیح میدهند مستقیم تا پایانه با اتوبوس ها بروند.

**پای گرانی ارز در کاهش زائران در میان است
حمید مشرفی یکی از زائران یزدی است که به گفته خود برای بار دوم توفیق حضور در کربلای معلی را دارد او در همین خصوص گفت: سال گذشته به همراه تعداد زیادی از دوستان و اقوام خود راهی این سفر شدیم.
وی ادامه داد: امسال به دلیل بالا رفتن نرخ دینار عراق برخی دوستان من نتوانستند به این سفر بیایند البته دولت برای زوار نرخ دولتی در نظر گرفته است اما باز هم مبلغ آن برای بسیاری بالا است.

**سرگردانی زوار از عدم اطلاع رسانی دقیق
در گیت بازرسی مرز چذابه و پس از محل تعیین شده پارک خودروها دیگر اجازه عبور هیچ خودرویی جز با کارت تردد را نمی دهند اما به دلیل عدم اطلاع رسانی دقیق خودروهای بسیاری حامل زوار ایرانی و اتباع کشورهای دیگر خود را به این مرز رسانده اند تا از این مسیر راهی کربلای معلی شوند.
آقای دادخواه که به همراه برادر و پسرانش از شیراز به مرز چذابه آمده در برابر توضیخات پلیس راهنمایی و رانندگی مبنی بر ممنوعیت خروج از خودرو از مرز مقاومت کرده و می گوید: به دلیل اطلاع رسانی نامناسب مسیر ما بسیار دورتر شده و حالا باید به مرز مهران برویم.
یکی دیگر از مسائلی که سرگردانی زوار ایرانی را به همراه داشته تحویل ارز در خارج از کشور است. زوار باید خارج از مرزها رسیدهای خود را تحویل دهند و دینار تحویل بگیرند که اخبار روزهای گذشته مبنی بر کمبود باجه های تحویل رسید و بروز مشکلات بسیار سبب نگرانی زوار ایرانی شده است و دائما در این خصوص پرس و جو می کنند.

**برقراری امنیت و نظم در مرز
در این میان اما برقراری نظم در جابجایی زوار و نظارت های دقیق امنیتی از مواردی است که سبب تردد روان زوار شده است.
یکی از زائران که برای سال سوم از این مرز راهی عراق است می گوید: اتوبوس ها به طور مستمر درحال جابجایی زوار هستند و درگیت ها نیز به دلیل تعداد بالای کارکنان کارها با سرعت بیشتری انجام می شود که از همین منظر نسبت به سال های گذشته بهبود صورت گرفته است.

**چهره ناپسند بساط دستفروشان در کنار موکب ها
در کنار موکب ها، بساط دستفروشانی که سوغات کربلا از مهر و تسبیح تا شال و روسری را بر زمین پهن کرده اند نیز به چشم می خورد.
به گفته سرهنگ نقیب فاطمی نماینده تام الاختیار فرماندهی انتظامی خوزستان نباید اجازه داد پدیده دست فروشی در گذرگاه مرزی چذابه به این شکل کنونی ادامه یابد.
وی به خطرات احتمالی امنیتی در میان دست فروشان اشاره کرد و افزود: هم اکنون هیچ گونه نظارتی بر فعالیت دست فروشان که چند سالی است همزمان با ایام اربعین بساط پهن می کنند وجود دارد.
به گزارش ایرنا شلمچه و چذابه در استان خوزستان و مهران در استان ایلام سه گذرگاه رسمی و بین المللی تردد زائران اربعین حسینی است.
تا آخر وقت روز چهارشنبه به 136هزار و 393 نفر از مرز چذابه راهی عتبات عالیات در کشور عراق شده اند.
اربعین پارسال حدود 380هزار زائر از گذرگاه مرزی چذابه راهی کربلای معلی و نجف اشرف شدند.
گزارش: ندا رضاپور
9887/6064
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.