دکتر محمد فرامرز روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: مطالعات شناسایی منابع تجدید پذیر بیشتر در حوزه اترک به صورت کامل و همچنین مطالعات توجیهی در 22 درصد از سطح رودخانه اترک شامل حوزه رودخانه شیرین دره انجام شده است.
وی با بیان اینکه مطالعه حریم بستر و پهنه رودخانه ها از اهمیت بالایی برخوردار است گفت: تا زمانی که این مطالعه انجام نشود امکان مراقبت قانونی از رودخانه ها وجود ندارد بنابراین در استان در 2 حوزه اصلی اترک و کال شور مطالعه مذکور یک ضرورت محسوب می شود.
وی افزود: علاوه بر موارد مطرح شده، خشکسالی های اخیر در استان و تجاوز به حریم رودخانه ها تشدید پیدا کرده است.
فرامرز اظهار داشت: رودخانه ها در طول زمان به تعادل می رسند و تا زمانی که انسان ها به رودخانه و حریم آن تجاوز نکرده باشند مرگ آور نیستند.
هم اکنون 23 درصد از کل مساحت این استان مطالعات آبخیزداری که از این میزان فقط هشت درصد عملیات آبخیزداری انجام شده است.
تاکنون عملیات آبخیزداری در سطح 280 هزار هکتار از اراضی ملی استان انجام شده است که هم اکنون 20 هزار هکتار نیز در دست اجرا است.
خراسان شمالی یکی از استان های سیل خیز کشور است که سال های گذشته جریان سیل های مخرب خسارت زیادی را به بخش های مختلف کشاورزی، عرصه های طبیعی، امور زیربنایی و واحدهای مسکونی وارد کرده است.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی دو میلیون و 33 هزار و 36 هکتار است که از این وسعت یک میلیون و 400 هزار هکتار مرتع، بیش از 183 هزار هکتار بیابان و 434 هزار و 550 هکتار جنگل است.
7186/3007/6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.