هرم گرمای آفتاب از روی آسفالت خیابان زبانه می کشد و به صورت عابران می خورد، اما کمی آن سو، دو مرد در حین خوش و بش و تعریف خاطرات در حال شستن خودرو هستند، بخشی از خیابان را آب برداشته و این دو بی توجه به خروج آب در حال دستمال کشی شیشه های ماشین هستند.
از ناودان یکی از خانه ها نیز آب کولر به خیابان جاری می شود آنهم در ساعات ابتدایی روز که هنوز گرما غالب نشده است.
از جلوی یک خانه ویلایی که عبور می کنم ناخواسته چشمم به شیلنگ رها شده در باغچه حیاط می افتد که سبزی کاری و درختان حیاط را درساعات اوج گرمای بی رمق کننده این روزها، به ظاهر سیراب می کند.
انگار بعضی ها هنوز صدای ناله های آب را نشنیده اند آنهم در شهری که میانگین سرانه مصرف آب بیشتر از سرانه کشوری است.
کاهش فشار آب در بعضی نقاط شهر فاروج این روزها برای ساکن این مناطق محسوس شده است و کم کم رفتارهای غلط و بی مهری به آب صورت نازیبایش را به شهروندان فاروجی نشان می دهد البته شهروندان تیتکانلو چندی است که آزار این چهره را دیده اند.
شرایط آب شرب در شماری از روستاهای شهرستان نیز بحرانی اعلام شده است و در بعضی روستاها اهالی فقط یک ساعت امکان استفاده از آب را دارند و اهالی روستاهایی همچون، گزکوه، میرفضل الله، ترنیک، آق چشمه، پیرعلی، سیاهدشت باید چشم به راه تانکرهای آبرسانی باشند.
یکی از ساکنان خیابان معدنی گفت: فشار آب تنها ساعات ابتدایی روز خوب است و نزدیک ظهر و تا غروب فشار بسیار کم می شود.
زهرا اسکندری افزود: در سال های گذشته در فصل تابستان با این شرایط مواجه نمی شدیم اما امسال این روند رو به افزایش و روزهایی که این شرایط تکرار می شود افزایش یافته است.
یکی از ساکنان خیابان ربیعی نیز گفت: این منطقه فشار آب از ظهر کاهش می یابد و خانواده هر لحظه دغدغه قطع شدن آب را دارند.
تکتم حسین پوران افزود: آب که قطع شود تحمل گرمای این روزها آنهم بدون کولر خیلی سخت می شود.
شهروند دیگری گفت: در شرایطی که همه جا صحبت از کم آبی است شاهد آبیاری باغچه ها در سطح خانه های ویلایی در سطح شهر هستیم.
علی محبوب افزود: کاش متولیان برنامه های آموزشی در این حوزه داشته باشند تا هر روز شاهد شستن خودروها در سطح خیابان و استفاده بی رویه آب در به ظاهر نظافت واحدهای تجاری نباشیم.
یک فعال محیط زیست در شهرستان فاروج گفت: سرانه مصرف آب در جهان 120 لیتر، در کشور 180 تا 190 لیتر بر اساس آمار مسئولان شهرستان، سرانه مصرف در فاروج 270 لیتر است.
جواد صدیقی اشاره ای به کاهش بارش باران کرد و افزود: در تابستان 97 شمار زیادی از شهروندان با تنش آبی دست و پنجه نرم خواهند کرد که مهمترین و موثرترین راه برای جلوگیری از بروز مشکلات عدیده ناشی از عدم دسترسی مطلوب به آب در روزهای گرم تابستان امسال، کاهش 20 درصدی مصرف آب در تمامی بخش ها است.
وی افزود: شرایط ویژه کم‌آبی و خشکسالی امسال که در نیم قرن اخیر بی‌سابقه بوده و همچنین رویه مصرف آب در کشور که با هیچ منطقی نمی‌توان مصرف بی‌رویه و غیربهینه آب در بخش‌های شرب، کشاورزی، صنعت و آبیاری شهری را توجیه کرد بار دیگر همه را به کمک به برطرف شدن این مشکلات می خواند.

فاروجی ها پر مصرف تر از کشور
رئیس آب و فاضلاب شهری فاروج گفت: سرانه مصرف در کشور 200 لیتر در روز در شهر فاروج 270 لیتر است.
عزیزی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در شهر فاروج در شرایط فعلی 16 لیتر آب در ثانیه از چاه شهرک صنعتی شهرستان خریداری می شود، هم اکنون با کمبود 20 لیتر در ثانیه آب مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه مخزن آب شهر تیتکانلو به صفر رسیده و این شهر بحرانی است اظهار داشت: دو حلقه چاه در فاروج و تیتکانلو حفر می شود که چاه مربوط به شهر فاروج در مرحله لوله گذاری است و با پایان آن چاه مربوط به شهر تیتکانلو عملیاتی می شود.
وی به افت 40 درصدی دبی آب در چاه های آب شرب اشاره کرد و گفت: تاثیر این کاهش ها در بعضی مناطق شهر مشهود است.
وی اظهار داشت: اگر روزهای گرم تابستان بیشتر شود ناگزیر به قطع منطقه آب در شهر فاروج هستیم.
عزیزی افزود: با کاهش مصرف آب می توانیم با شرایط بهتری تابستان را بگذارانیم و این روند همکاری مردم را می طلبد.
رئیس آب و فاضلاب روستایی شهرستان فاروج نیز گفت: تلاش می کنیم وضعیت روستاهای دارای شرایط بحرانی را بهبود ببخشیم و از ایجاد شرایط بحرانی در سایر روستاها جلوگیری کنیم.
حسین حارث آبادی افزود: در حال حاضر روزانه 11 نوبت آبرسانی به روستاهای، ریزه، گزکوه، میر فضل الله، سیاهدشت، ترنیک، آق چشمه، پیر علی که شرایط بحرانی دارند، انجام می شود.
وی با بیان اینکه 10 درصد کنتورهای آب در سطح روستاهای شهرستان خراب است افزود: با تخصیص اعتبارات نخستین گام تعویض یک هزار کنتور خراب از مجموع 10 هزار کنتور مشترکان است.
وی افزود: بحران آب در بیشتر روستاهای شهرستان با همکاری دستگاه ها برطرف و یا مدیریت شده است اما با توجه به کاهش دبی آب چاه ها اقدامات جدی تری باید صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه کاهش دبی چاه ها در بعضی روستاها بسیار زیاد است گفت: در روستای جعفرآباد دبی 45 لیتر در ثانیه آن در سال 85 رسیده است به 2 لیتر در ثانیه که دو کشاورز این روستا برای برطرف شدن مشکل با واگذاری یک ساعت از آب چاهای شخصی شان به شرب روستا کمک کرده اند.
رئیس آب و منطقه ای شهرستان های شیروان و فاروج نیز گفت: از ابتدای سال آبی شاهد کاهش 8 درصدی و در دراز مدت کاهش 36 درصدی بارندگی ها در شهرستان بوده ایم.
بهلولی با اشاره به اینکه آب مورد نیاز شهرستان، از 45 چاه، 327 دهنه چشمه، 59 رشته قنات تامین می شود افزود: 222 چاه غیر مجاز در شهرستان شناسایی شده است.
وی گفت: بیشترین مصرف آب در شهرستان در حوزه کشاورزی با 95.6 دهم درصد است و مصرف در حوزه شرب، 4.2 و در بخش صنعت 2 دهم درصد است.
وی با اشاره به اینکه از سال 92 تا سال 96، پنج میلیون متر مکعب از 100 حلقه چاه کشاورزی اضافه برداشت داشته ایم بیان داشت: با برنامه ریزی های انجام شده، این رقم در حال کاهش است اما تاثیرات ناشی از این اقدام بر کسی پوشیده نیست.
بهلولی با اشاره به اینکه تنها سد شهرستان ذخیره آب چندانی ندارد افزود: این سد در سال 71 عملیاتی و در سال 76 با حجم سالیانه 6 میلیون متر مکعب به بهره برداری رسید که متاسفانه در حال حاضر بیش از 650 هزار متر مکعب حجم آب مخزن نیست.
وی تصرف و تجاوز به حریم رودخانه ها و آب های سطحی را از مشکلات برشمرد و افزود: در منطقه خبوشان، احکام 25 چاه غیر مجاز گرفته شده است و بزودی برای انسداد اقدام می شود.
کاهش 30 درصدی بارش ها در شهرستان فاروج به نسبت میانگن استانی
رئیس هواشناسی شهرستان فاروج گفت: بارش ها در شهرستان فاروج 30 درصد نسبت به میانگین استانی کاهش داشته است.
امیری افزود: میانگین دما در اردیبهشت امسال 19 درجه بوده که نسبت به 10 سال اخیر بیشترین درجه را داشته است.
وی با اشاره به اینکه در خرداد ماه با 29.9 دهم درجه بیشترین گرما را داشته ایم افزود: افزایش دما در کنار کاهش 30 درصدی بارش ها در شهرستان به تنش های آبی می افزاید.

* برخورد با مشترکان پر مصرف در دستور کار دستگاه های متولی حوزه آب قرار گیرد
فرماندار فاروج گفت: بالاتر بودن سرانه مصرف در شهر فاروج به نسبت میانگین کشوری پذیرفتنی نیست.
هادی رجائی نیا با اشاره به اینکه درتامین آب شرب روستایی بحران های زیادی داشته ایم اظهار داشت: با ا نسجام دستگاه ها شهرستان روند بهتر شده است و امسال هم بیشترین اعتبار شهرستان در حوزه آب شرب روستایی پیش بینی شده است.
وی گفت: 40 میلیارد ریال از اعتبارات شهرستان برای بهبود شرایط آبرسانی به روستاها اختصاص داده شده است.
فرماندار فاروج با بیان اینکه، رویکرد ما قطع و جیره بندی آب نیست افزود: البته این روند تا زمانی است که شرایط مصرف به حدی نرسد که در جیره بندی و قطع اجباری ایجاد نشود.
وی تاکید کرد: در کنار مدیریت آب، سازگاری با کم آبی و حذف انشعابات غیر مجاز هم در دستور کار است و مشارکت مردم در همه حوزه ها نقش تعین کننده ای برای کاهش تنش ها و بهبود شرایط دارد.
7187 / 6042/ 3007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.