به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی، قاسم بهادری اظهارکرد: شهرستان رازوجرگلان بدلیل دارا بودن قابلیت های بکر طبیعی و انسانی از موقعیت مناسبی جهت فعالیت اقامتگاه های بوم گردی برخوردار است.
وی گفت: اقامتگاه بوم گردی توپراق روستای گرکز چهارمین اقامتگاه بوم گردی شهرستان رازوجرگلان است که در کنار اقامتگاه های بوم گردی گدرسن روستای گز، آیدغدی روستای دویدخ و اشکان روستای قره قانلو شروع به فعالیت کرده است.
وی اظهارامیدواری کرد که با داشتن قابلیت هایی چون قرارگیری در محور اصلی منطقه جرگلان، اسب اصیل ترکمن، صنایع دستی، گیاهان دارویی، غذاهای سنتی و سوغات محلی به نحو شایسته ای پذیرای مهمانان و گردشگران داخلی و خارجی باشد.
شهرستان مرزی راز و جرگلان با 70 هزار نفر در 120 کیلومتری شمال غرب بجنورد واقع شده که بیشتر ساکنان آن را ترکمنان تشکیل می دهند.
بر اساس پژوهش‌های مقدماتی باستان‌شناسی، شهرستان رازو جرگلان از دورۀ پیش از تاریخ، هزاره سوم پیش از میلاد مسکونی‌بوده و به دلیل موقعیت راهبردی و منابع سرشار طبیعی اهمیت ویژه‌ای داشته‌ است. وجود محوطه‌های استقراری پیش از تاریخ در حوضه رود غلامان و تپه‌های مربوط به دوره تاریخی در دره راز و دره جرگلان گواه سکونت مداوم بشر در پهنۀ این شهرستان در دوران مختلف تاریخ بشری است.
قدیمی‌ترین شواهد توالی استقراری شهر راز، امروزه در مناطق شمالی آن در تپه تاریخی بایرقلعه و تپه‌مجاورسفید‌ باقی‌مانده‌است. با توجه به شواهد باستان‌شناسی تپه‌بایرقلعه بخش کوچکی از یک استقرار بزرگ روستایی از قرون میانه‌اسلامی یعنی قرن پنجم هجری قمری تا به امروز بوده‌ است.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.