در خراسان شمالی 65 گونه پستاندار از 197 گونه موجود در کشور زیست دارد و 141 گونه پرنده از 532 گونه موجود در کشور، 68 خزنده از 228 گونه موجود کشور ، چهار گونه خزنده دوزیست از 20 گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع 160 گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت(IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
جعفر علیپور شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه افزایش آمار حیات وحش در این استان در گونه قوچ و میش بوده است اظهار کرد: با توجه به افزایش حیات وحش و حفاظت خوب مامورین و امنیت بالا و از طرفی نوسان بارندگی ها انتظار می رود برای تامین آب حیات وحش، بودجه لایروبی و آبرسانی و چاه هایی که افت پیدا کرده اند افزایش یابد.
وی با اشاره به لایروبی چشمه ها حیات وحش در مناطق مختلف این استان گفت: هم اکنون شکار در مناطق تحت حفظت شده استان خراسان شمالی رو به صعودی است و با توجه به بحران خشکسالی برای لایروبی، آبرسانی و تعمیر و مرمت آبشخورها نیازمند اعتبارات بیشتری از سوی سازمان برنامه و بودجه است.
علیپور با بیان اینکه توزیع اعتبارات برای تعمیر، احداث و لایروبی آبشخورها با تووجه به شرایط سال و خشکسالی می باشد افزود: در حال حاضر آب رسانی با تانکر برای منابع آب فقط در منطقه میاندشت جاجرم است و بقیه مناطق حفاظت شده آبشخور فلزی و سیمانی دارند که تعمیر، مرمت و احداث آن نیازمنداعتباراتی است.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست پلنگ ها می باشد، با گستره 194 هزار و 141 هکتار مدیریت می کند.
7186/6042
خبرنگار: فاطمه مقدسی باجگیران** انتشار دهنده: سید حسین قدسی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.