محمدرضا قلی پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با سرد شدن هوا عشایر کوچ رو استان 750 هزار راس دام خود را به سوی مراتع گرمسیری در مراوه تپه، گنبد و کلاله در استان گلستان و نیز مناطق مانه و سملقان، راز و جرگلان، جاجرم و کالیمانی و میاندشت در غرب و جنوب غربی خراسان شمالی انتقال می دهند.
وی با بیان اینکه این کوچ دو هفته به طول می انجامد گفت: عشایر خراسان شمالی همه ساله بهار و تابستان را در چراگاه های ییلاقی دامنه کوه های شاه جهان، گلیل و سرانی شیروان، ارتفاعات فاروج، سالوک و آلاداغ می گذرانند.
وی افزود: معاون سیاسی، امنیتی واجتماعی استانداری خراسان شمالی طی مکاتبه ای از دستگاه های مربوطه از جمله با نیروی انتظامی، پلیس راه، نیروی مقاومت بسیج و سپاه، فرمانداریها، بخشداریها، دهیاریها، اداره کل منابع طبیعی درخواست کرد به منظور ایجاد امنیت و کمک به عشایر در مسیر کوچ هماهنگی لازم را انجام دهند.
قلی پورگفت: اداره کل امور عشایر خراسان شمالی نیز تمهیدات و اقدامات لازم از قبیل مرمت و تیغ زنی ایلراه ها، تامین آب شرب در مسیر کوچ و مناطق قشلاقی، تامین نهاده های دامی، توزیع آرد و ارزاق عمومی عشایر توسط تشکل ها را برای تسهیل در کوچ و دسترسی عشایر به مراتع قشلاقی انجام داده است.
وی بیان کرد: اعلام کردیم که عشایر قبل از کوچ نسبت به واکسیناسیون دام علیه بیماری ها اقدام کنند و اکر با وسائط نقلیه دام های سبک را کوچ می دهند، مجوز لازم را از دامپزشکی شهرستان ها اخذ کنند تا در مسیر دچار مشکل نشوند.
قلی پور اظهارکرد: برای دسترسی به مناطق ییلاقی و قشلاقی عشایر خراسان شمالی یک هزار و 200 کیلومتر ایلراه داریم که شامل ایلراه شمالی، جنوبی و میانی را می شود.
در خراسان شمالی 2 ایل عشایری در قالب 38 طایفه با 30 هزار و 300 نفر جمعیت در قالب پنج هزارو 350 خانوار با 750 هزارراس دام زندگی می کنند.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.