استان خراسان شمالی نوزدهم مرداد 1383 تشکیل شده است و به تعبیری، اکنون دوران نوجوانی خود را پشت سر می گذارد.
طبیعی است که به دلیل همین پیشینه کوتاه تشکیل ساختار و چارچوب های متداول نظام اداری و اجرایی، و باز به دلیل بسیاری محرومیت های تاریخی، هنوز در بسیاری از شاخص های اقتصادی و توسعه ای جایگاه چندان درخور شأن خود نیافته است. با این حال، با تلاش های انجام شده به ویژه پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، جهش خوبی را در ارتقای وضعیت حوزه های مختلف این خطه شاهد بوده ایم.
**جهش بزرگ در حوزه عمرانی
مقام عالی دولت تدبیر و امید در خراسان شمالی در تشریح عملکرد و دستاوردهای حوزه عمرانی می گوید: یکی از مهم ترین دستاوردهای عمرانی و خدماتی در خراسان شمالی را می توان تکمیل، تجهیز و بهره برداری از  3 بیمارستان بزرگ طی 3 سال با حدود 600 تخت مجهز دانست که در راستای طرح تحول نظام سلامت عملیاتی شد.
مهندس صالحی در ادامه به تکمیل و بهره برداری سدهای غلامان و چندیر با هدف مهار آب های مرزی و توسعه طرح های نوین آبیاری اراضی کشاورزی اشاره دارد و می افزاید: تکمیل طرح توسعه فرودگاه بین المللی بجنورد، تحول در حوزه راه های شهری و روستایی ازجمله بهره برداری از 55 کیلومتر باند دوم محور ارتباطی بجنورد به گلستان و توسعه اماکن ورزشی در شهرها و روستاهای استان ازجمله بهره برداری از ورزشگاه 15هزار نفری مرکز استان نیز در شمار طرح های مهم محسوب می شود.
به تصریح استاندار، حذف کامل مدارس خشتی و گلی استان که مهرماه امسال محقق شد، هم چنین تکمیل و واگذاری واحدهای مسکن مهر در نقاط مختلف استان، افزایش قابل توجه اعتبارات تزریق شده به دهیاری ها و شهرداری های استان در مقایسه با 8 سال پیش از آن، بیمه رایگان یکصد هزار واحد مسکن روستایی استان به عنوان اقدامی ابتکاری در کشور از 2 سال قبل را نیز نباید از نظر دور داشت.
وی یادآور می شود: بهره برداری از 628 پروژه طی دهه فجر 95 با 370 میلیارد تومان هزینه کرد و 841 پروژه با 430 میلیارد تومان هزینه طی هفته دولت امسال، جلوه دیگری از دستاوردهای دولت تدبیر و امید در خراسان شمالی طی کمتر از یک سال اخیر محسوب می شود.
همه این توفیقات در حالیست که با پیگیری های تیم مدیریتی استان هم چنین فراخوان احداث آزادراه بجنورد-جاجرم-میامی نیز صادر و اجرای طرح های راه آهن در استان (جوین-اسفراین-بجنورد و شیروان) در شرف وقوع بوده و طرح دوم مجتمع بزرگ پتروشیمی خراسان نیز اجرایی شده است.
نباید از یاد ببریم که همه این موفقیت ها در حالی به دست آمده که بیست و سوم اردیبهشت امسال و در آستانه انتخابات حساس ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، زمین لرزه به نسبت بزرگی بخش هایی از این استان را متاثر کرد؛ اما به گفته استاندار و اذعان متولیان امر،عملکرد مطلوب در امدادرسانی و اسکان اضطراری آسیب دیدگان و تلاش برای واگذاری هزار واحد تخریب شده تا قبل از فصل سرما که با اتکا به منابع و امکانات داخلی استان و پیش از ابلاغ اعتبارات ملی و تسهیلات مصوب دولت اجرایی شد، می توان به مدیریت این استان در حوزه بحران و حوادث طبیعی نمره مطلوبی داد.
**دستاوردهای حوزه اجتماعی - فرهنگی
دستاوردهای دولت تدبیر و امید در خراسان شمالی به ویژه طی یک سال اخیر فقط به حوزه اقتصادی محدود نمی شود. به گونه ای که در حوزه اجتماعی می توان توجه به امور جوانان و بانوان (جوانگرایی و رعایت عدالت جنسیتی در انتصاب ها)، راه اندازی خانه سمن ها و افزایش حدود 2 برابری تعداد تشکل های مردمی نسبت به سال 92 از دیگر شاخص های حائز اهمیت در حوزه اجتماعی استان طی این مدت بوده است. افزون بر این ها، برگزاری نخستین همایش ملی منشور حقوق شهروندی نیز خراسان شمالی را جزو اولین ها قرار داده است. هم چنین می توان به سفر پروفسور سمیعی بزرگ ترین جراح مغز و اعصاب دنیا به بجنورد اشاره کرد که شهریورماه امسال با دعوت استاندار محقق شد و ثمرات مادی و معنوی آن در آینده بیشتر نمایان خواهد شد. 
استاندار خراسان شمالی در این زمینه هم با اشاره به طرح های مورد تأکید خود از سال گذشته به این سو مبنی بر ایجاد بوستان های ویژه بانوان در هر یک از مراکز شهرستان های هشتگانه استان، هدفگذاری برای ایجاد تونل سبز در ورودی و خروجی تمام 18 شهر استان تا پایان دولت دوازدهم و الزام مدیران عالی دولت در شهرستان ها به معرفی روستاهای سبز (دوستدار محیط زیست) و روستاهای بدون بیکار (در هر شهرستان حداقل یک روستا) به عنوان بخش دیگری از اقدامات ابتکاری در حوزه اجتماعی اشاره دارد.   
صالحی می گوید: در حوزه فرهنگ نیز در کنار حمایت های همیشگی از ارتقای اقتصاد هنر، می توان به برگزاری مطلوب جشنواره های فرهنگی ملی نظیر تئاتر رضوی و برگزاری بی حاشیه و بدون لغو کنسرت ها به عنوان شاخص هایی از عملکرد این حوزه در استان اشاره داشت.
رویکرد مهندس صالحی در حوزه انتصابات مدیران هم  توجه ویژه به توانمندی زنان و جوانان بوده است. وی با اشاره به انتصاب مدیران کل، بخشداران و فرمانداران از میان جوانان که از سال گذشته به این سو بیشتر شاهدش بودیم، می گوید: در حال حاضر شمار مدیران زن در استان نسبت به 3 سال قبل 2 برابر شده است و انتصاب فرماندارانی از میان جوانان، نشانه این باور عمیق به بهره ممندی از توانایی های زنان و جوانان تحصیلکرده است؛ کما این که معتقدم با فراهم شدن شرایط و شناسایی بانوان توانمند و مناسب مسئولیت فرمانداری، باید از ظرفیت آنان به عنوان فرماندار هم بهره گرفت.
مقام عالی دولت دوازدهم در استان همزیستی مسالمت آمیز اقوام و پیروان مذاهب در خراسان شمالی را نیز گوشزد می کند و با یادآوری پاسخ اخیر مقام معظم رهبری به نامه مولوی عبدالحمید تأکید دارد: در واگذاری امور به افراد، مبنای عمل برای ما، شایستگی آنان است نه دین و قومیت و مذهب شان.
مهندس صالحی که به درستی مدیری رسانه ای محسوب می شود و خود نیز سال ها دستی بر قلم داشته است، هم چنین با اشاره به تأکیدهای مستمر خود از همان روز معارفه تاکنون مبنی بر ضرورت تعامل مدیران با رسانه ها و منع کردن دستگاه های اجرایی از هرگونه شکایت از اصحاب رسانه، نقدهای منصفانه و مشارکت آنان در گفتمان سازی مناسب را زمینه ساز تحقق اهداف توسعه ای توصیف می کند.
** چشم انداز خراسان شمالی در 1400 خورشیدی
اکنون با توجه به اعلام اهداف چشم انداز آتی خراسان شمالی در سال 1400 از سوی استاندار و با توجه به فضای توأم با آرامش و همدلی که با تلاش و تدبیر تیم مدیریتی عالی استان بین مردم و مسئولان و احزاب و طیف های مختلف سیاسی برقرار شده است، امید می رود این استان در مسیر توسعه گام های پر شتاب تری بردارد و ساکنان این خطه در آینده نه چندان دور، شیرینی توسعه همه جانبه و پایدار را بچشند. همان گونه که مهندس صالحی پیش از این بر آن تأکید داشته است: هدفگذاری استان برای افق 1404 قرار گرفتن در زمره 10 استان برتر است که مقدمات آن باید در دولت دوازدهم فراهم شود تا در چشم انداز پیش رو بتوانیم به فرموده رهبر معظم انقلاب و با توجه به توانمندی و قابلیت های موجود، جزو 10 استان برتر قرار گیریم.
6042 انتشاردهنده: سیدحسین قدسی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.