به گزارش ایرنا، در این گزارش آمده است:
شرکت های زیرپله ای بدون این که در جایی ثبت شده باشند  و به دلیل فعالیت های غیر رسمی و به دور از دید مراجع قانونی از پرداخت هرگونه عوارض و مالیات معاف می‌شوند.
این امر باعث می شود قیمت تمام شده کالاهای‌شان کاهش و سودشان افزایش یابد و در بازار اثر مثبتی داشته باشند، این در حالی است که این شرایط بیشتر به نفع فروشندگان است تا مصرف کنندگان.
اما جالب این که مصرف کنندگان هیچ بهره ای از این نوع اقتصاد نمی برند و تنها فروشندگان هستند که کالا را با قیمت کمتر خریداری و با حاشیه سود بالا با قیمت بیشتر به مصرف کنندگان عرضه می کنند که این شرایط بلبشویی را در بازار ایجاد کرده است.
یکی از متولیان شرکت پخش مواد غذایی در این باره می گوید: ما شرکتی هستیم که طبق استانداردهای تعیین شده ارزش افزوده، مالیات، عوارض، بیمه و طبق قانون کار حقوق و دستمزد کارگران را پرداخت می کنیم، در نتیجه هزینه تمام شده کالا بیشتر می شود، این در حالی است که عده ای بدون ثبت شرکت و صورت حساب های فروش، هیچ گونه مالیات و عوارضی پرداخت نمی کنند در نتیجه قیمت تمام شده کالا برای آن ها کاهش می یابد.
وی می افزاید: با این شرایط، کالا با دو نرخ متفاوت در بازار عرضه می شود که استقبال از اجناس ارزان تر بیشتر و رقابت منفی آغاز می شود. وی خاطرنشان می کند: اگرچه در نگاه اول تصور می شود عرضه کالای ارزان به نفع مصرف کننده است و می تواند کالای ارزان خریداری کند اما واقعیت امر این گونه است که فروشندگان، اجناس را  با قیمت پایین خریداری و با قیمت بالا به مصرف کنندگان عرضه می کنند که نظارت بیشتر بر این گونه فعالیت ها در بازار ضروری است.یک تولید کننده محصولات بهداشتی آرایشی نیز در این باره می گوید: فعالیت شرکت های زیرزمینی، باعث ایجاد معضلاتی در بازار کسب و کار شده است که علاوه بر مصرف کنندگان، تولیدکنندگان داخلی را نیز متضرر کرده است.
وی اضافه می کند: متأسفانه پیگیری های ما برای جلوگیری از فعالیت این گونه افراد تاکنون نتیجه ای نداشته است و آن ها همچنان در بازار جولان می دهند.
وی تصریح می کند: با این شرایط تولیدکنندگان متضرر می شوند و پرداخت تسهیلات برای رونق تولید هم نتیجه ای نخواهد داشت.
وی ادامه می دهد: تولید محصول یک سری هزینه هایی دارد که در قبال سود قابل پرداخت است، این در حالی است که فعالیت های زیرزمینی بازار را به رکود کشانده است.
یک تولیدکننده مواد غذایی نیز به تبانی و انعقاد قرارداد شرکت های زیرزمینی با شرکت هایی که به طور شفاف فعالیت دارند اشاره می کند و می گوید: این گونه شرکت ها به ازای صدور هر یک یا دو صورت حساب، 10 صورت حساب را صادر نمی کنند و به این طریق اطلاعات کامل و شفاف به دارایی نمی دهند و به صورت شرکت های زیرپله ای رشد می کنند.
به گفته وی فعالیت های زیرپله ای و عرضه محصول با قیمت های پایین در سال های اخیر خسارت های جبران ناپذیری به بخش تولید وارد کرده است و با این شرایط بازار فروش را از دست داده ایم.  
به گفته وی، کسبه نیز از شرکت های غیررسمی خرید می کنند چون قیمت های آن ها پایین است و جایی هم ثبت نمی شود.
وی اضافه می کند: اگرچه در ظاهر قیمت ها کاهش پیدا می کند و به نفع مردم است اما کسبه قیمت ها را برای مصرف کننده کاهش نمی دهند، بلکه با قیمت روی بسته به مصرف کننده می فروشند که این موضوع به سود فروشنده است .یکی از بازاریان با بیان این که با ایجاد بازار رقابتی، قیمت ها منطقی می شود، می گوید: این در حالی است که همه به طور یکسان استانداردها و موارد قانونی را رعایت کنند یعنی زمانی که قیمت محصول در کارخانه کاهش داشته باشد، قیمت روی کالا نیز کاهش می یابد که  در این صورت به نفع مصرف کننده خواهد بود اما در شرایط فعلی بلبشویی در بازار ایجاد شده است.وی می افزاید: خراسان شمالی استانی محروم با اجرای قوانین سخت گیرانه است که رشد و پیشرفت صنایع را با تأخیر مواجه کرده است.«رحمانی» کارشناس اقتصادی با بیان این که فعالیت زیر پله ای شامل تمام فعالیت های غیررسمی است، می گوید: فعالیت های غیررسمی شاید در نگاه اول برای تولید کننده به دلیل پایین بودن هزینه ها بهتر باشد، اما در واقع به ضرر اقتصاد است.وی می افزاید: داشتن نظام جامع و شفاف راهکار مقابله با اقتصاد زیرزمینی است.رئیس اداره بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی نیز با بیان این که ما موظف به نظارت بر مراکز عمومی کسب هستیم، می گوید: فردی که از کشور خارجی بنابر قوانین حمل و نقل هوایی می تواند یک ساک وسایل خریداری و در منزل خرید و فروش کند، نظارت بر فعالیت آن ها به دلیل نداشتن آدرس و نبودن در مراکز عمومی کسب ضعیف تر است.
«ابراهیمی» افزود: ما در شرایطی که آدرس و گزارشی از خرید و فروش اقلام در منزل داشته باشیم، اقدام می کنیم بنابراین تا زمانی که گزارشی در این باره نرسد نمی توانیم کاری انجام دهیم.
وی اظهار می کند: عمده اقلامی که بدون داشتن فروشگاه و پرداخت عوارض و مالیات در منازل و یا حتی به صورت سیار خرید و فروش می شود، سود بالایی برای فروشندگان دارد که به نفع مصرف کنندگان هم نیست.
وی خاطرنشان می کند: افرادی که ناراضی هستند باید فعالیت های این افراد را گزارش دهند تا با نظارت بر فعالیت این افراد، مانع گران‌فروشی ها و بلبشو در بازار شویم. وی ادامه می دهد: با نظارت و بازرسی هایی که داشتیم، از فعالیت این گونه افراد در جاجرم جلوگیری شد. به گفته وی تا زمانی که نظارت و بازرسی از این گونه فعالیت ها انجام نشود، احتمال تخلف در بازار وجود دارد.

7185/ 6042 خبرنگار: کبری علی آبادی** انتشاردهنده: سیدحسین قدسی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.