به گزارش ایرنا پرویز کوثری چهارشنبه در همایش تجلیل از فعالان عرصه سوادآموزی خراسان شمالی اظهار کرد: این مراکز در مدت سه سال در سطح کشور راه اندازی خواهند شد.
وی با بیان اینکه امسال 300 مرکز یادگیری محلی در کشور ایجاد شده است اظهار کرد: دولت، تمام دستگاه های اجرایی را مکلف کرده که در برنامه ششم توسعه پیام خود را از طریق این مراکز به مخاطب ارسال کنند.
وی گفت: در گذشته مراکز با رویکرد آموزش پایه بوده که امروزه براساس آموزش های مهارت های زندگی و حقوق شهروندی است.
کوثری با بیان اینکه شورای پشتیبانی باید در حوزه سوادآموزی نقش بی بدیل را ایفا کند و مدیریت و حمایت های لازم را داشته باشد افزود: هم اکنون انسداد مبادی ورودی مهم ترین چالش است.
وی این چالش را شامل تعدادی از کودکان 6 تا 9 سالی که هرگز به مدرسه نرفته اند و کسانی که به هر دلیلی در دوره ابتدایی ریزش تحصیلی دارند عنوان کرد.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سوادآموزی کشور با اشاره به بازگشت بسیاری به بی سوادی گفت: باید شرایطی را برای استمرار آموزش و مهارت های لازم فراهم کنیم زیرا که بی سوادی علت بسیاری از مشکلات و ناآرامی ها در جامعه است.
کوثری با بیان اینکه آموزش با زور اتفاق نمی افتد افزود: پیشنهاد می شود رسانه ها در این حوزه کمک شایانی داشته باشند و افکار عمومی را نسبت به ضررهای بی سوادی و اهمیت آن آگاه کنند.
وی بر نقش معلمان در حوزه سوادآموزی اشاره کرد و گفت: معلمان و مدیران به عنوان بزرگترین رسانه انسانی هستند که می توانند از طریق دانش آموزان و اولیاء داشتن حداقل سواد پایه را از این طریق تببین کنند.
این مسوول کشوری با بیان اینکه مدیران مدارس مکلف اند در حیطه جغرافیایی مدرسه خود نسبت به باسوادی افراد بی سواد اقدام کنند افزود: خراسان شمالی از استان های موفق کشور است که تقریبا 2.5 برابر میانگین کشور رشد و فعالیت داشته است و یک سوم مشارکت مشارکت سوادآموزی این استان از طریق مشارکت اتفاق افتاده است.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان شمالی گفت: با تدبیر و درایت امام خمینی(ره) در هفتم دی ماه سال 58 با سیاست کلان ایران را مدرسه کنیم این اتفاق خوب به بلوغ پیوست و امروز در کنار هر چادر عشایری شاهد یک مدرسه هستیم.
فریبا باقری باغان با بیان اینکه تاکنون 2 هزار و 919 نفر اولیای بی سواد در این استان جذب شده است اظهار کرد: هم اکنون در حوزه سوادآموزی با 29 دستگاه عقد قرار داد داشته ایم که امید می رود سواد را از مفهوم خواندن و نوشتن ارتقاء دهیم.
وی با بیان اینکه باید بین سواد و نیاز خانواده ارتباط برقرار شود گفت: یکی از دغدغه های حوزه سوادآموزی در جذب و نگهداشت است که برای رفع آن باید نخبگان پای کار بیایند و سوادآموز رها نشود و اگر می خواهیم در سوادآموزی به نحو مطلوب موفق باشیم تمام نخبگان باید پای کار بیایند و اتاق فکر داشته باشیم.
در پایان مراسم از چهره های موفق سوادآموزی و مدیران شهرستانی و استانی حوزه آموزش و پرورش خراسان شمالی با اهدای لوح تقدیر و جوایزی تجلیل به عمل آمد.
هم اکنون خراسان شمالی 940 هزار نفر جمعیت دارد.
7186/6042 خبرنگار: فاطمه مقدسی باجگیران** انتشار دهنده: سید حسین قدسی

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.