خشکسالی ده ها گونه گیاهان دارویی استان را در معرض خطر و انقراض قرار داده است که برای جلوگیری از آن باید چاره‌اندیشی شود.

معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی گفت:خشکسالی ده ها گونه گیاهان دارویی استان را در معرض خطر و انقراض قرار داده است که برای جلوگیری از آن باید چاره‌اندیشی شود.

به گزارش جماران، مهدی باور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: گونه هایی مانند کاکوتی، چریش، کنگر، آویشن، باریجه، کتیرا و گون علاوه بر این که با برداشت غیر اصولی در معرض خطر قرار انقراض  دارند و خشکسالی ها نیز آن ها را در معرض خطر بیشتری قرار داده است و برای حفظ آن ها باید به سمت تولید بذر آن ها حرکت کنیم.

وی با بیان این که خشکسالی جزئی جدایی ناپذیر از استان شده است افزود: برای حفظ گیاهان دارویی باید تولید بذر و کشت آن ها در دستور کار قرار گیرد.

باور به کشت گیاهان دارویی در دیمزارها نیز اشاره کرد و افزود: کشت گیاهان دارویی در دیمزارها به حفظ عرصه های منابع طبیعی و کاهش فرسایش  خاک نیز کمک می کند و از دیگر سو کمک گرفتن از شیوه های نوین در کشت گیاهان دارویی که مرکز تحقیقات کشاورزی نیز در پی آن هست  باعث ایجاد ارزش افزوده و درآمد بیشتری خواهد شد.

وی با بیان این که گیاهان دارویی عمدتا چند ساله هستند افزود: با کاشت گیاهان دارویی علاوه بر این که هزینه های شخم کاهش می یابد چون این گیاهان آفت و بیماری ندارند هزینه هایی مانند سم پاشی و آفت کشی نیز وجود ندارد و آلودگی و خاک بر اثر سموم نیز دیده نخواهد شد.

وی از اجرای طرح هایی برای تولید بذر خبر داد و گفت:  امسال در مانه در گستره ای یک هکتاری هشت نوع گیاه دارویی کشت شده تا مجموعه ای از گیاهان دارویی را جمع آوری کنیم و کشت دیم گیاهان دارویی نیز در سیساب در حال اجراست.

معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی افزود: هم اکنون طرح دانش بیان تولید بذر کاکوتی(آنخ) در حال اجراست تا گیاه دارویی پرمصرف به صورت تجاری تولید شود.

وی با بیان این که تولید بذر به حفظ گیاهان درمعرض خطر انقراض کمک می کنند افزود: حتی اگر گیاه از بین رود بذر آن باقی خواهد ماند تا در مزارع کشت شود.

باور خاطرنشان کرد: متاسفانه گیاهان داروی استان در حالی که منحصر به فرد نیز هستند به صورت خام به استانهای دیگر می روند و در این اتسانها فراوری می شوند در حالی که درخراسان شمالی صنایعی ایجاد شده است که می توان با ایجاد لینک بین صنایع و بهره برداران گیاهان دارویی به ایجاد زنجیره ارزش افزوده در بخش گیاهان دارویی کمک کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.