علیرضا احمدی اسکویی روز سهشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بخش عمده این ممنوعیت به علت رعایت نکات ایمنی و مقابله با شیوع کرونا و هم چنین برای حفظ و احیای گونه های دارویی مانند کنگر، چریش و آویشن است.
وی گفت: به علت اینکه اکثر برداشتها به صورت گروهی بوده، ممنوعیت برداشت میتواند در جلوگیری از شیوع بیماری کرونا موثر باشد.
وی اظهار داشت: با توجه به خشکسالیهای پیاپی در عرصههای مرتعی، تعدادی از گونههای با ارزش دارویی و صنعتی به دلیل بهرهبرداریهای بیرویه به ویژه در مناطقی با دسترسی آسان در معرض انقراض و نابودی قرار گرفته و به همین دلیل برداشت گونههای دارویی و خوراکی شامل کنگر، و دنبلان کوهی ممنوع است.
وی گفت: رویش دنبلان کوهی و برخی گونه های دیگر گیاهان خوراکی در خراسان شمالی به علت برداشت های بی رویه و غیر اصولی کاهش یافته است.
هشت هزار گونه گیاهی در ایران وجود دارد که ۲ هزار و ۳۰۰ گونه گیاهی از این تعداد، ارزش دارویی دارد و یک هزار و ۷۸۲ گونه از این گیاهان منحصر ایران است.
در خراسان شمالی هم ۳۵۰ گونه گیاه دارویی وجود دارد.
سطح زیر کشت گیاهان دارویی خراسان شمالی هزار و ۲۸۵ هکتار با تولید هزار و ۹۲۰ تن است که گیاهان دارویی این استان شامل زیره سبز، آویشن باغی، باریجه، نعناع فلفلی، خاکشیر، گشنیز، کدو تخم کاغذی و کتان است.