مهدی الله پور روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مرحله رسیدگی به این پرونده ها ۳۶۴ متخلف شناسایی شدند که ۲۲۹ فقره پرونده به مراجع قضایی معرفی شد و ۲ میلیارد و ۱۲۹ میلیون ریال خسارت از متخلفان وصول شد.

وی خاطرنشان کرد: پارسال، صید غیرمجاز آبزیان هشت قطعه، شکار غیرمجاز  ۲۰۸ قطعه پرنده، شکار غیرمجاز ۳۵ راس پستاندار، زنده گیری ۱۰۴ قطعه پرنده، زنده گیری ۱۰ راس پستاندار و صید غیرمجاز یک مورد مار شناسایی شد.

وی تصریح کرد: زنده گیری پرندگان شامل زنده گیری سهره، کبک، دلیجه، بالابان، شاهین و عقاب طلایی بود که سهم اصلی را کبک و سهره داشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: زنده گیری پستانداران هم شامل ۶ راس بره میش، یک توله شغال و سه توله گرگ بود و طی سال گذشته از ۱۰ مورد شکار نیز پیشگیری شد.

وی با اشاره به اینکه نگهداری، خرید و فروش وحوش تخلف است، افزود: پارسال چهار مورد خرید و فروش مرغ مینا در استان شناسایی و با عاملان آن برخورد شد و همچنین ۱۰ قبضه سلاح غیرمجاز، ۶۰ قبضه سلاح مجاز و یک قبضه سلاح جنگی از متخلفان کشف شد.

الله پور گفت: پارسال ۳۷۵ هزار و ۴۴۴ مترمربع از عرصه های طبیعی در مناطق زیر مدیریت حفاظت محیط زیست استان، دچار تخریب شد و همچنین به تخلف تعلیف غیرمجاز ۲۶ هزار و ۱۶۹ راس دام رسیدگی شد که عمدتا در مناطق میاندشت جاجرم، گلیل و سرانی شیروان، قرخود مانه و سملقان و ساریگل اسفراین گزارش شده بود.

وی اظهار داشت: آتش سوزی مراتع در مناطق زیر مدیریت نیز حدود ۵ هزار مترمربع در حاشیه منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی مهار شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی، صدور ۸۵ اخطار زیست محیطی به واحدهای آلاینده، آموزش در مدارس به میزان هزار و ۶۷۲ نفر ساعت را از دیگر اقدامات انجام شده در سال گذشته عنوان کرد.

در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارند و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.

اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست پلنگ و یوزپلنگ است، مجموعا با گستره ۱۹۴ هزار و ۱۴۱ هکتار مدیریت می کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.