عیسی برجی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: طرح جهادی اهدای خون در قالب پویش نقش آفرینی بانوان در مشارکت اجتماعی آنان در این استان اجرا میشود.
وی افزود: افزایش شاخص اهدای خون بانوان و توجه به نقش آنان در بهبود وضعیت مشارکت اجتماعی و تامین ذخیره خون مورد نیاز بیماران با توجه به کاهش سطح ذخیره خون همزمان با شیوع ویروس کرونا از اهداف اصلی این پویش است.
وی گفت: بانوان بهترین مروج فرهنگ اهدای خون در خانواده و جامعه هستند و خانهای که از نعمت حضور یک مادر یا دختر اهدا کننده خون بهرهمند باشد، همانند یک پایگاه ترویج فرهنگ اهدای خون است.
برجی از بانوان استان خراسان شمالی دعوت کرد همچون سایر عرصهها در زمینه اهدای خون نیز مشارکت کنند و اهدای خون را در تقویم زندگی خود قرار دهند.
مسوول سازمان بسیج جامعه پزشکی سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی افزود: اکنون میزان اهدای خون بانوان در استان پایین تر از شاخص کشوری است و این وضعیت ایجاب می کند که بانوان استان با توجه به شرایط فعلی، آغازگر پویش خودجوش نقش آفرینی بانوان در مشارکت اجتماعی اهدای خون باشند.
وی افزود: طرح پویش اهدای خون از امروز شروع و به صورت نمادین تا یک هفته در کل استان اجرا می شود.
مدیرکل انتقال خون خراسان شمالی هم گفت: اهدای خون در ۱۶ روز فروردین ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۱ درصد افزایش داشت.
در این مدت ۶۵۲ نفر به پایگاه انتقال خون مراجعه داشتند که ۵۵۵ نفر موفق به اهدای خون شدند.
دکتر حسین زارع افزود: با وجود افزایش اهدای خون اما، تعداد مراجعه کنندگان در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۵ درصد کاهش یافت.
از مجموع افرادی که خون اهدا کرده اند ۳۷ نفر زن بودند.
اهدای خون در استان خراسان شمالی در اواخر اسفند ماه به علت شیوع ویروس کرونا تاحدی کاهش یافت اما دوباره شهروندان به یاری بیماران نیازمند به خون شتافتند.
نیاز به خون و فرآوردههای آن، نه فصلی و مقطعی که همیشگی است و بیماران سرطانی، دیالیزی و خاص از جمله تالاسمی، زنان باردار و مصدومان تصادفات و دیگر موارد نیازمند خون هستند و نباید اهدای این ماده حیاتی در هیچ شرایطی کمرنگ شود.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۹۶ درصد نیاز خونی آن در داخل استان تامین میشود.