امیر بتوئی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان داشت: با توجه به ضرورت پیشگیری از ازدحام جمعیت برای پیشگیری از بیماری ویروسی کرونا، امسال برنامه های جمعی هفته منابع طبیعی برای درختکاری لغو شده است و نهال ها به دهیاران متقاضی روستاها تحویل داده می شود.

وی افزود: مردم هم می توانند برای دریافت نهال به اداره منابع طبیعی مراجعه کنند و به تعداد تقاضای آنها دریافت کنند.

وی  گونه نهال های تامین شده را ارغوان، زبان گنجشک، سرو و افرا عنوان کرد و گفت: گونه‌های بومی و گونه‌هایی که نیاز آبی و مراقبتی کمتری دارند باید کاشته شوند.

 بتوئی افزود: امسال باید به سمتی حرکت کنیم که به ازای هر نفر درشهرستان  یک درخت غرس کنیم.

اسفند ماه سال گذشته  پنج هزار اصله صنوبر سریع الرشد در شهرستان توزیع شد  

مساحت کل شهرستان  فاروج ۱۶۴ هزار هکتار است که ۱۰۰ هزار هکتار بصورت منابع ملی و ۶۴هزار هکتار مستثنیات است از این ۱۰۰ هزار هکتار ۱۰ هزار هکتار مراتع و ۱۰ هزار هکتار جنگل است  که در ضلع شمالی در منطقه ای به نام بردر با درختان ارس  و قره تیکان واقع شده است.

در این شهرستان بیشتر  صنوبر کشت می شود که این گونه دارای ریشه‌های سطحی بوده و درکمتر از ۱۵ سال به ارتفاع ۲۵ متر می رسد.

صنوبرها از نظر رده بندی گیاهی، متعلق به جنس صنوبر و خانواده بیدیان می باشند. چوب صنوبرها در صنایع کبریت سازی، نئوپان، فیبر، جعبه سازی و غیره استفاده می شود.

این درختان سریع الرشد، ۱۵ – ۱۰ برابر درختان جنگلی چوب تولید می کنند و از نظر گونه متنوع هستند. صنوبرها در منطقه‌های آب و هوایی مختلف قابل کشت می باشند و از خود سازگاری نشان داده اند.

هفته بزرگداشت منابع طبیعی و آبخیزداری با هدف اشاعه سنت حسنه درختکاری و ترویج فرهنگ حفظ و احیای منابع طبیعی ۱۵ تا ۲۱ اسفندماه با شعار «نهالکاری همگانی، برای ایرانی سرسبز»   برگزار می شود.

مرکز شهرستان ۵۲ هزار نفری فاروج در ۹۰ کیلومتری شرق بجنورد واقع است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.