معاون بازرگانی اتحادیه دامداران و گاوداران خراسان شمالی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: اوایل امسال اتحادیه مرکزی دامداران قیمت هر کیلوگرم سبوس را هشت هزار و ۴۰۰ ریال اعلام کرد اما تیرماه امسال، ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلوگرم سبوس را ۱۲ هزار و ۵۰۰ ریال اعلام کرد.
خسرو مدیری اظهار داشت: ملاک عمل برای قیمت عرضه سبوس، نرخی است که ستاد تنظیم بازار تعیین می کند، از رو قیمت بالای این محصول سبب گلایه و انتقاد دامداران شده و بعضا رغبت آنان را به کالایی جایگزین آن برای تغذیه دام سوق داده و بر اساس گزارشهای دریافتی، امکان مصرف نان در دامداری ها محتملتر است.
وی با تاکید بر ضرورت چارهاندیشی نهادهای مسئول دراین خصوص افزود: رئیس جمهوری، از دوگانگی ایجاد شده در تعیین قیمت سبوس به عنوان یک بیملاحظگی و بیدقتی یاد کرده و خواستار رسیدگی به این مشکل شده است.
معاون بازرگانی اتحادیه دامداران و گاوداران خراسان شمالی گفت: با توجه به اینکه قیمت نان پایینتر از قیمت کنونی سبوس است، بیم آن میرود که دامداران به مصرف نان برای تغذیه دام روی بیاورند که این امر، مشکلات و تبعات منفی بسیاری خواهد داشت.
وی افزود: بر اساس شنیده ها، دامداران نان را از نانواییها تهیه و خشک میکنند و سپس به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار میدهند که این امر، مشکلات کمبود نان در نانوایی ها را به دنبال دارد.
مدیری با بیان اینکه افزایش قیمت سبوس، هزینه تمام شده تولید شیر در دامداریها را بالا برده است، افزود: قیمت تمام شده هر کیلوگرم شیر بر اساس بررسیهای انجام شده، ۲۴ هزار و ۴۵۰ ریال است و حال آنکه نرخ شیر خام کمتر از این میزان است.
به گفته معاون بازرگانی اتحادیه دامداران و گاوداران خراسان شمالی، در حالی که قیمت هر کیلوگرم شیر خام دامداران ۲۳ هزار و ۹۰۰ ریال تعیین شده، اما کارخانه ها حاضر نیستند که شیر با این قیمت، از تولیدکننده بخرند.
بر اساس این گزارش، ۶ کارخانه آرد فعال در استان خراسان شمالی سالانه هزار و ۸۰۰ تن سبوس تولید میکنند که بخشی از آن به تولید کنسانتره اختصاص می یابد و بخشی هم به صورت مستقیم به مصرف خوراک دام میرسد اما نیاز این استان به این فرآورده، سه برابر میزان تولید آن برآورد شده است.
خراسان شمالی با سه میلیون واحد دامی از قطبهای دامپروری کشور است.
۷۱۸۵/۵۱۳۲