معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده گفت: بنا به علل مختلف دسترسی به برخی از امکانات برای بانوان یا امکان پذیر نبوده و یا دسترسی به آن ها سخت بوده است.
به گزارش ایسنا، منطقه خراسان شمالی، معصومه ابتکار در جلسه شورای برنامه ریزی افزود: به عنوان مثال در حال حاضر دو سوم از کودکان بازمانده از تحصیل دختران هستند که عواملی همچون نگاه فرهنگی و خرده فرهنگی سبب شده تا این اتفاق افتد و این امر بیشتر در روستاها و مناطق مرزی مشاهده می شود.
وی ادامه داد: علاوه بر آن به عنوان مثال نسبت دختران روستایی تحصیل کرده در خراسان شمالی به میانگین کشوری فقط 25 درصد بوده و یا اینکه میانگین اشتغال دختران در برخی از نقاط کشور پایین است.
وی با بیان اینکه در امر سرانه ورزشی دختران عقب هستیم، اظهار کرد: در سال گذشته به یک باره متوجه شدیم که ورزش دوره ابتدایی مدارس دختران حذف شده که با پیگیری های انجام شده این مشکل را حل کردیم.
ابتکار با اشاره به اینکه از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون یکی از مطالبات اصلی مردم بحث عدالت بود، بیان کرد: عدالت دارای ابعاد مختلف است و در حقیقت عدالت فراگیر است و همه ابعاد جامعه را در بر می گیرد.
وی گفت: با توجه به اینکه میزان بهره مندی بانوان از خدمات کمتر از مردان بوده است باید برای تحقق عدالت جنسیتی برنامه ریزی بیشتری داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه دست یابی زنان به اشتغال به معنای بیکار شدن مردان و یا از هم گسیخته شدن خانواده نیست، افزود: باید با برنامه ریزی های درست، فرصتهای اشتغال برای زنان ایجاد شود
ابتکار در ادامه به طرح مهارت افزایی زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و گفت: این طرح با همکاری وزارت کار و جهاد دانشگاهی در حال انجام است.
وی افزود: همچنین برای دختران تحصیل کرده که نیاز به کار دارند برنامه ریزی های خاص وجود دارد و البته در سطح ملی در سال 96 بانوان فقط تا پنج درصد از طرح تسهیلات اشتغال پایدار روستایی را دریافت کرده این درحالیست که این رقم در سال گذشته به 40 درصد رسیده است.
گفتنی است در این جلسه سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده در استان خراسان شمالی مصوب شد.
همچنین تفاهم نامه ای میان معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده و استاندار خراسان شمالی در ارتباط با طرح توان افزایی و ارتقاء تاب آوری اجتماعی در جوامع محلی خراسان شمالی منعقد شد.
انتهای پیام