رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای خراسان شمالی گفت: در دانشگاه فنی و حرفه ای به دنبال تربیت دانشجویان پشت میزنشین نیستیم.

قربانعلی رسام در گفت وگو با خبرنگارایسنا، منطقه خراسان شمالی، با اشاره به اینکه رسالت دانشگاه فنی و حرفه ای تربیت دانشجویانی مجرب و کاردان است، اضافه کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای تا سال 89 آموزشگاهی وابسته به وزارت آموزش و پرورش بوده است و بعد از آن به زیر مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیوسته است و در حال حاضر نیز 173 آموزشکده در سطح کشور با 200 هزار دانشجو در 111 شهر را دارا است.

وی با بیان اینکه 30 درصد جامعه دانشجویان در رشته های فنی و حرفه ای هستند، ادامه داد: دانشگاه فنی و حرفه ای در خراسان شمالی نیز در آبان ماه سال 97 شکل گرفت و از تجمیع پنج دانشکده در سطح استان است.

رسام اظهار کرد: در چهار شهرستان استان دانشکده های فنی و حرفه ای با دو هزار و 700 دانشجو و 50 کد رشته در حال فعالیت است.

وی با تاکید براینکه رشته های تعریف شده در دانشگاه های فنی و حرفه ای براساس نیاز بازار کار است، افزود: هر زمان که بازار کار اشباع شده باشد از ارائه آن رشته جلوگیری می شود و رشته جدیدی به علاقه مندان معرفی می شود تا در آینده مشکلی از جهت ورود به بازار کار نداشته باشند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای خراسان شمالی تاکید کرد: ارتباط زیادی با صنعت در دانشگاه داریم اما با توجه به اهمیت این موضوع باید این ارتباط بیش از این افزایش پیدا کند و در دانشگاه ها و صنایع، بخشی با عنوان ارتباط با صنعت و دانشگاه وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه برخی از مواقع از نیازهای صنعت بی خبر هستیم، تصریح کرد: به جهت ارتباط اندکی که بین صنعت و دانشگاه وجود دارد برخی از اوقات ما به عنوان متولی تربیت نیروی مورد نیاز صنعت، از نیازهای صنایع بی خبر هستیم و صنعت نیز از ظرفیت های دانشگاه بی خبرهستند.

رسام با اشاره به اینکه ارتباط صنعت و دانشگاه در دانشکده شهرستان جاجرم به خوبی برقرار شده است، عنوان کرد: کارخانه آلومینای جاجرم از ظرفیت های شهرستان است و حضور دانشجویان ما در این کارخانه موجب شده است که ارتباط خوبی بین دانشگاه و صنعت برقرار شود و بسیاری از نیازهای یکدیگر را برطرف کنیم.

به گفته وی باید در زمینه ارتباط مناسب بین صنعت و دانشگاه فرهنگ سازی خوبی انجام شود و صنایع نیز نیازهای خود را به دانشگاه ها اعلام کنند و اجازه بدهند پژوهش های مربوط به حوزه کاری آنان را دانشگاه ها انجام دهند و این مسئله از رسالت های دانشگاه ها است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای خراسان شمالی در رابطه با دانش آموختگان این دانشگاه که وارد بازار کار می شوند، تاکید کرد: حدود 70 درصد دانش آموختگان دانشگاه فنی و حرفه ای استان وارد بازار کار می شوند و این از بهترین دستاوردهای این دانشگاه است.

رسام با تاکید براینکه افزایش عنوان رشته در دانشگاه فنی و حرفه ای مستلزم تعریف آن رشته در هنرستان ها است، ادامه داد: اگر عنوان رشته ای در هنرستان تعریف نشده باشد ما نمی توانیم در دانشگاه عنوان رشته ای را خارج از تعریف رشته ها در هنرستان ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه این مسئله یکی از موانع برای افزایش عنوان رشته ها است، تاکید کرد: درحال حاضر از رشته های نظری نیز رشته هایی معرفی شده اند که دانش آموزانی که در رشته های نظری تحصیل کرده اند می توانند در مقطع دانشگاهی در دانشگاه فنی و حرفه ای تحصیل کنند و پیش از این تنها افرادی می توانستند در دانشگاه فنی و حرفه ای تحصیل کنند که در مقطع متوسطه در هنرستان ها تحصیل کرده باشند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای خراسان شمالی در رابطه با تعداد اساتید و هیئت علمی این دانشگاه، بیان کرد: در دانشگاه فنی و حرفه ای استان چهار عضو هیئت علمی و حدود 300 مدرس مدعو حضور دارند که برای انتخاب مدرسان تاکید به افرادی ماهر در حوزه مربوطه داریم.

رسام کمبود فضا برای خوابگاه دختران را از مشکلات جدی در این دانشگاه دانست و گفت: بیش از 60 درصد دانش آموختگان این دانشگاه غیر بومی هستند که هرسال 600 نفر متقاضی خوابگاه دختران وجود دارد و ظرفیت این دانشگاه نیز 200 نفر است.

وی با تاکید براینکه کمبود خوابگاه در ایجاد مشکلات و آسیب های اجتماعی نیز مؤثر است، اظهار کرد: عدم وجود خوابگاه موجب می شود تا دانش آموختگان به سمت خانه های اجاره ای بروند و این موضوع مخصوصا برای دختران تهدید است و باید شرایط مهیا شود و در سال گدشته نیز تلاش کردیم تا متقاضی های خوابگاه را در خوابگاه های خود گردان با نظارت دانشگاه مستقر کنیم تا از ایجاد مشکلات جدی بتوان جلوگیری کرد.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.