به گزارش ایرنا، در ماه های اخیر شایعه کمبودها، یک بار دامن پوشک بچه را گرفت، بار دیگر ترس از کمبود گوشت مرغ مردم را راهی بازار کرد و یخچال های مرغ فروشی ها را خالی کرد و اخیرا صحبت از کمبود ماکارونی و افزایش قیمت آن است.
مردم می گویند ترس از گرانی و کمبودها آنان را راهی فروشگاه ها می کند و برخی هم ضعف در نظارت را عامل وادار شدن مردم به خرید هیجانی و بیش از نیاز می دانند.
در این میان مسئولان می گویند هیچ کمبودی در تامین کالاهای اساسی نیست و مردم نباید به شایعات توجه داشته باشند.
مسئولان عقیده دارند که مردم نباید به شایعات توجه کنند زیرا خرید بیش از نیاز، سایر افراد را دچار مشکل می کند و در نهایت، همه متضرر خواهند شد.

* ترس از گرانی ها
یک جامعه شناس در خراسان شمالی، شایعه پراکنی ها در فضای مجازی را از علل اقدام به خریدهای هیجانی عنوان کرد و گفت: بعضا، مردم تحت تاثیر فضای مجازی در شرایطی قرار می گیرند که خریدها و تامین کالای آنان، مطابق نیاز نیست.
عزیزالله رحیمی اظهار داشت: متاثر از اخبار غیرواقعی و شایعات، نقدینگی مردم گاهی به سمت خرید مسکن و یا سکه و طلا سوق می یابد و اقشار کم درآمدتر هم از ترس کمبود کالا به خرید نیازهای معیشتی روی می آورند تا در گرانی ها متضرر نشوند.
وی افزود: وقتی مردم می بینند که ارزش پول در حال کاهش یافتن است، طبیعی است که تلاش کنند تا پول را صرف خرید ملک و یا چیز دیگری کنند تا بتوانند دارایی خود را حفظ کنند.
وی خاطرنشان کرد: مسئولان می گویند انبارها پر و وضعیت ذخیره اقلام و کالاهای اساسی مناسب است و البته همین طور هم هست، اما شاید اعتماد مردم کاهش یافته است و یا مسئولان نتوانسته اند مردم را اقناع کنند.
رحیمی خاطرنشان کرد: اعتماد به رسانه ها کم شده است و در این شرایط حرف از وضعیت خوب انبارها هم نمی تواند کارگر شود.
این جامعه شناس گفت: در چنین شرایطی طبیعی است که مردم بیش از نیاز خرید داشته باشند و در خریدها اولویت ها را در نظر نگیرند.

* وضعیت انبارها مناسب است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: انتشار شایعات مبنی بر کمبود کالا، از علت های اصلی اقدام مردم به خریدهای هیجانی است.
رضا فیروزه با تاکید بر اینکه اقدامات خوبی برای ذخیره سازی و تامین اقلام اساسی و مورد نیاز مردم انجام شده، اظهار داشت: یکی از اقلام اساسی، شکر است و تا کنون یکهزار و 16 تن شکر برای تنظیم بازار به استان تخصیص یافته است.
وی افزود: 480 تن شکر برای تولید قند اختصاص می یابد تا قیمت آن تعدیل شود.
فیروزه اظهار داشت: مردم از خرید هیجانی خودداری کنند زیرا این امر سبب آشفتگی در بازار می شود، کالا به هر میزان زیاد هم به فروشگاه ها و مغازه ها تزریق شود، در خریدهای هیجانی و بیش از نیاز، کم می آورد و مردم دچار مشکل خواهند شد.
وی گفت: پیش از نوروز امسال، روزانه بیش از 100 تن گوشت مرغ به بازار تزریق می شد این در حالی است که نیاز روزانه این محصول در استان 45 تن است، برای تامین نیازهای اساسی، مردم باید همکاری داشته باشند.
وی افزود: اکنون در تولید گوشت مرغ نگرانی نیست و در این استان قیمت مرغ کمتر از سایر استان ها است.
فیروزه با اشاره به توزیع حدود 40 تن گوشت منجمد گوساله در استان در سال جاری گفت: 70 تن سهمیه گوشت گوساله گرفته ایم و 21 تن گوشت گوسفند هم آماده توزیع است و مرغ منجمد هم به اندازه کافی ذخیره سازی است.
وی اظهار داشت: برای تنظیم بازار ماه مبارک رمضان، 324 تن برنج هندی در استان توزیع می شود و هر کیلوگرم از این محصول با قیمت 74 هزار ریال عرضه می شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در باره تامین اقلام مورد نیاز قنادان گفت: برای تنظیم بازار و کنترل قیمت زولبیا و بامیه، 200 تن روغن، 256 تن آرد و 455 تن شکر بین آنان توزیع می شود.

* با ترغیب کنندگان به خرید هیجانی برخورد می شود
رئیس اتاق اصناف بجنورد گفت: بازرسان ما با حضور در بازار با فروشندگان و افرادی که مردم را به خرید هیجانی ترغیب می کنند، برخورد می کنند.
مهدی امیدوار اظهار داشت: با شایعه پردازانی که سبب ایجاد تنش و مشکل در بازار شده و نیز فروشندگان که اعلام می کنند جنس گران و یا کمیاب می شود و یا تشویق به خریدهای هیجانی می کنند، برخورد می شود.
وی تصریح کرد: عده ای، با ترفندهایی، مردم را وادار به خرید کالاهایی می کنند که به آن نیاز ندارند و یا در اولویتشان نیست.
وی افزود: در چند ماه اخیر هم در کشور ما، عده ای سودجو، کاسب نما با ایجاد جو روانی و بویژه در فضای مجازی، تلاش دارند تا شایع کنند که کالای اساسی در بازار کم است و یا نیست.
رئیس اتاق اصناف بجنورد گفت: این شایعه ها سبب می شود تا مردم در مغازه ها و فروشگاه ها حضور یافته و به خرید نامتعارف و بیش از نیاز این کالاها مبادرت کنند.
امیدوار خاطرنشان کرد: زمانی که میزان تقاضا بیش از عرضه باشد، طبیعی است که وضعیت بازار دچار مشکل می شود و هر میزان که کالا به بازار تزریق شود، باز هم کمبود احساس می شود.
وی افزود: یکی از عوامل تشدید کننده خرید هیجانی، شایعات است بویژه شایعات در فضای مجازی که بسیار سریع منتشر می شود در این باره تاثیرگذار است.
وی گفت: یکی دیگر از علت های مهم، نوسان شدید قیمت ارز و افزایش شدید و غیرمعقول چند برابری قیمت ها است و بعضا سبب نگرانی در مردم می شود و در این شرایط برخی اقشار به خرید ملک، ماشین و سکه هجوم می آورند و متاثر از نگرانی ها برای افزایش قیمت ها، قشر ضعیف هم به خرید کالای اساسی، خرید جزئی و مصرف بیش از نیاز روزانه روی می آورند.
رئیس اتاق اصناف بجنورد اظهار داشت: وضعیت استان در ذخیره کالاهای اساسی، مناسب است و نگرانی در این باره وجود ندارد.

* مردم نگران کالاهای اساسی نباشند
مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی هم در این باره گفت: وضعیت استان به لحاظ ذخیره کالاهای اساسی بسیار مناسب است و اقلام مختلف کالاهای اساسی به اندازه نیاز در استان موجود است.
محمدرضا موفق یساقی با بیان اینکه مردم از بابت ذخایر کالاهای اساسی مورد نیاز نگرانی نداشته باشند، اظهار داشت: کالاهای مختلف از جمله برنج، گوشت قرمز، گوشت مرغ، روغن و شکر به میزان کافی در استان ذخیره شده است.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت ذخایر کالاهای اساسی در طول سال و در ماه مبارک رمضان مناسب است گفت: برای تنظیم بازار در ماه رمضان و تامین کالاهای اساسی، 61 تن گوشت گوسفند و گوساله با قیمت مصوب در استان توزیع می شود.
وی با اشاره به تامین بیش از یکهزار و 600 تن شکر برای تنظیم بازار استان در ماه مبارک رمضان گفت: برای مصارف خانوار، بیش از 716 تن شکر تامین شده است که تقریبا یک کیلوگرم به ازای هر نفر از جمعیت استان است.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی افزود: برای آبنبات ریزان 100 تن و قنادان 200 تن شکر در نظر گرفته شده و 616 تن از این محصول برای صنایع استان توزیع می شود.
وی با اشاره به اینکه بیش از 300 تن برنج وارد استان شده و توزیع می شود گفت: برنج هندی به ازای هر کیلوگرم، 74 هزار ریال است اما درخواست شده است که قیمت این محصول کاهش یابد.
موفق با اشاره به اینکه بارندگی های خوب، نوید سالی پرمحصول و پردرآمد در حوزه کشاورزی می دهد، گفت: مردم نباید نگران تامین کالاهای اساسی باشند.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی افزود: خریدهای هیجانی سبب ملتهب شدن بازار می شود و از مردم انتظار می رود خود، در مدیریت بازار مشارکت کنند.
وی اظهار داشت: فضای مجازی و رسانه های معاند انقلاب و نظام، به التهاب بازار و ترغیب مردم به خرید هیجانی دامن می زنند و این در حالی است که هیچ کمبودی در بازار وجود ندارد.
وی درباره قیمت خرما گفت: تامین خرما بر عهده جهاد کشاورزی است و البته با توقف صادرات این محصول، قیمت آن به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی درباره تامین و توزیع کالاهای اساسی در روستاها گفت: تعاون روستایی استان تقبل کرده بیش از 300 تن کالا در روستاها توزیع کند.
به گزارش ایرنا در میان نگرانی های مردم و اطمینان خاطر دادن های مسئولان، چشم مردم به تلاش مسئولان برای ثبات در بازار و کنترل قیمت ها است.
خراسان شمالی با وجود اینکه از استان های کم درآمد کشور است، گران ترین استان هم هست و به همین لحاظ اقتصاد و معیشت مردم این استان در گرو توجه خاص مسئولان برای مدیریت بازار است.
7185/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.