پولاد نجاهی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: نوغانداران این منطقه باتوجه به شرایط آب و هوایی نسبت به زنده کردن تخم نوغان باید اقدام کنند.
وی گفت: با توجه به بارش باران و کاهش دما هنوز توتستان ها در برخی از مناطق این بخش از عملکرد خوبی برخوردار نیست که نوغانداران باید به شرایط آب و هوایی برای پرورش کرم ابریشم توجه کنند.
وی افزود: در بخش غربی جرگلان روستاهایی همچون باغلق، بک پولاد و دویدوخ به علت وضعیت جوی هنوز توتستان از برگ لازم برای تغذیه کرم ابریشم برخوردار نیست که نوغانداران باید از سایر روستاها اقدام کنند.
وی اظهار داشت: نوغانداران می توانند زنده کردن کرم ابریشم را به تاخیر بیندازند و یا از توتستان های سایر روستاها برای پرورش کرم ابریشم استفاده کنند.
وی با بیان اینکه در روزهای اول میزان مصرف برگ توت پایین است افزود: به علت برودت هوا هم اکنون برخی از توستان ها دچار سرمازدگی نیز شده اند که نوغانداران باید از روستاهای همجوار برگ توت برای خوراک کرم ابریشم تهیه کنند تا شرایط آب و هوایی منطقه بهبود یابد.
مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از شروع توزیع تخم نوغان در استان خبر داد.
حسین رضازاده اظهار داشت: در سال 97 تعداد دو هزار و 860 جعبه تخم نوغان بین دو هزار و 407 نوغاندار توزیع و 107 تن نیز پیله تر ابریشم تولید شده بود که شهرستان راز و جرگلان با بیشترین نوغاندار رتبه اول استان را دارد.
وی گفت: تولید پیله تر ابریشم در کشور 30-25 کیلوگرم و در خراسان شمالی 45-40 کیلوگرم است.
هم اکنون خراسان شمالی از نظر میزان تولید پیله رتبه چهارم کشوری را دارد.
استان خراسان شمالی بویژه شهرستان مرزی راز و جرگلان مستعد برای کشت درخت توت به منظور پرورش کرم ابریشم است.
براساس آمارها، در خراسان شمالی حدود 2 هزار و 340 خانوار در زمینه نوغانداری و پرورش کرم ابریشم فعالیت می کنند.
3007/ 6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.