بهروز جعفری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه حضور پرندگان مهاجر در استان، دی ماه به اوج خود می رسد افزود: برخی پرندگان، تالاب های استان را به عنوان اقامتگاه بین راهی انتخاب کرده و 10 تا 15روزه در استان به استراحت می پردازند سپس به استان های جنوب کشور مهاجرت می کنند.
وی تصریح کرد: برخی از گونه ها هم، زمستان را در این استان می گذرانند و با گرم شدن هوا، این مناطق را ترک می کنند.
جعفری اظهار داشت: هر ساله، 40 گونه از پرندگان مهاجر در این استان حضور می یابند که اردک سر سبز، باکلان، بوتیمار، خوتکا، حواصیل و ارک ماهی خور سفید از جمله گونه های آبزی و یا کنارآبزی هستند که از نواحی سردسیر سیبری به استان مهاجرت می کنند.
به گفته وی، سدهای شیرین دره، بیدواز، بارزو و چری و همچنین رودخانه های اترک و کال شور از جمله مناطقی هستند که پرندگان مهاجر در آن توقف داشته و زمستان را سپری می کنند.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست خراسان شمالی، انتقال بیماری ها را از نگرانی های حضور پرندگان مهاجر در استان عنوان کرد و گفت: به مردم توصیه می شود در صورت مشاهده پرنده بیمار و یا لاشه گونه های مختلف پرندگان، مراتب را گزارش دهند.
اکنون در استان خراسان شمالی 194 هزار هکتار از مساحت آن در قالب چند پارک ملی و منطقه حفاظت شده تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار دارد.
پارک های ملی به نام های سالوک، ساریگل و ضامن آهو، چهار منطقه حفاظت شده به نام های سالوک، قرخود، گلول و سرانی و ساریگل، یک پناهگاه حیات وحش بنام میاندشت و سه اثر طبیعی ملی به نام های ارس سرانی، صنوبر نظرعلی و سروهای قره باغ از جمله جاذبه های طبیعی بکر خراسان شمالی است که تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست این استان قرار دارد.
7185/ 6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.