به گزارش ایرنا آوازبیک عبدالرزاق اف، روز یکشنبه در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی در بجنورد اظهار داشت: با توجه به توانمندی و ظرفیت بالای جمهوری اسلامی ایران، این مراودات می تواند در حوزه های مختلف برقرار شود.
مجمع اقتصادی اوراسیا، با عضویت چند کشور آسیایی و اروپایی شامل بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان فعالیت می کند.
در نشست‌های مجمع اقتصادی اوراسیا در زمینه های گردشگری، انرژی، همکاری‌های مالی، اقتصادی و آموزشی بحث و تبادل نظر می‌شود که ایران نیز در بعضی از این نشست‌ها حضور می یابد.
سفیر قرقیزستان افزود: امیدواریم روابط فرهنگی، بازرگانی و سیاسی بین 2 کشور ایران و قرقیزستان گسترش یابد چرا که ما با هم مشترکات زیادی داریم.
وی با بیان اینکه قرقیزستان کشوری آرام و مطمئن برای برقراری روابط تجاری است، اظهار داشت: در سالهای اخیر حضور سرمایه گذاران خارجی برای فعالیت در این کشور افزایش یافته است.
عبدالرزاق اف با اشاره به غنای این کشور از نظر رودخانه های جاری و منابع فراوان آبی، افزود: شرکت های ایرانی می توانند در زمینه تولید انواع آبزیان و نیز پرورش مرغ و طیور و گوسفند در این کشور به فعالیت بپردازند.
وی گفت: واحدهای تولید خوراک دام، فرآوری محصولات کشاورزی ، تولید کنسرو و آبمیوه از نیازهای قرقیزستان است که از سرمایه گذاری در این زمینه ها استقبال می کنیم.
سفیر قرقیزستان از بازرگانان و تجار ایرانی خواست به منظور آشنایی بیشتر فعالان بخش اقتصادی 2 کشور، در نمایشگاه های این کشور که سالانه برگزار می شود، شرکت کنند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی نیز گفت: اکنون تجار این استان با 30 کشور جهان از جمله ایتالیا، سنگاپور، قزاقستان، قرقیزستان، میانمار، پرتغال و آفریقای جنوبی داد و ستد دارند.
محمد صمدی با بیان اینکه باید زمینه های ارتباط با سایر کشورها را فراهم کنیم، گفت: در این راستا برنامه ریزی شده تا امسال به برخی از کشورها تیم تجاری اعزام کنیم و همچنین هیات های تجاری دیگر کشورها را پذیرش کنیم.
وی افزود: در چند روز آینده یک هیات تجاری از ایران به قرقیزستان اعزام خواهد شد و همچنین از این کشور نیز هیاتی را پذیرش خواهیم کرد.
وی گفت: پوشاک، انواع خشکبار، پسته، انواع رنگ، صنایع دستی و نمد تولیدی خراسان شمالی به قرقیزستان صادر می شود.
در سه ماهه نخست امسال حدود 120 هزار تن کالا به ارزش 27 میلیون و 70 هزار دلار از استان خراسان شمالی صادر شده است.
برای سال جاری صدور 160 میلیون دلار کالا از استان خراسان شمالی هدفگذاری و برنامه ریزی شده است.
این استان حدود 400 واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری 13 هزار میلیارد ریال و اشتغال 11هزار نفر دارد که از نظر وجود صنایع بزرگ در بین 31 استان کشور رتبه دهم را داراست.
سهم اشتغال این استان در بخش کشاورزی 39.6 درصد، صنعت 24.3 درصد و خدمات 36.1 درصد است.
3007/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.