دانشگاه فردوسی مشهد روز شنبه گزارش داد: بر اساس این نظام رده بندی دانشگاه فردوسی از رتبه 509 در سال 2017 به رتبه 478 در سال جاری میلادی و در سطح داخلی نیز رتبه آن از چهارمین دانشگاه جامع ایران به رتبه سومین دانشگاه جامع ارتقا یافت.
در چارچوب آخرین رده بندی 'نظام ارزیابی لایدن' 23 دانشگاه از ایران، 19 دانشگاه از ترکیه، پنج دانشگاه از مالزی و چهار دانشگاه از عربستان در جمع 938 دانشگاه برتر جهان قرار گرفته اند.
'لایدن' یکی از نظامهای معتبر ارزیابی دانشگاهی است که هر ساله دانشگاههای برتر دنیا را بر اساس شاخصهای علم سنجی مورد ارزیابی و رتبه ‌بندی قرار می دهد.
سال 2018 میلادی دانشگاههای دنیا در 9 شاخص در قالب دو معیار کلی 'مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی' در لایدن رتبه ‌بندی شدند.
نظام رتبه بندی لایدن در این ارزیابیها از تولیدات علمی دانشگاهها طی سالهای 2013 الی 2016 میلادی از پایگاه اطلاعاتی Web of Science استفاده کرده است.
همچنین در معیار مرجعیت یا تاثیر علمی از شاخصهایی چون مقالات یک درصد برتر، مقالات پنج درصد برتر، مقالات 10 درصد برتر و مقالات 50 درصد برتر بهره گرفته شده است.
در معیار دیپلماسی علمی نیز از شاخصهایی همچون همکاری علمی، همکاری بین‌المللی، همکاری صنعتی، همکاری علمی با فاصله جغرافیایی کمتر از 100 کیلومتر و همکاری علمی با فاصله جغرافیایی بیشتر از پنج هزار کیلومتر استفاده شده است.
دانشگاه فردوسی مشهد سومین دانشگاه تاسیس شده در ایران پس از دانشگاههای تهران و تبریز با بیش از شش دهه قدمت هم اکنون 25 هزار دانشجو دارد که حدود دو هزار و 500 نفر آنها در مقطع دکترا و حدود شش هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل هستند. 820 عضو هیات علمی در دانشگاه فردوسی مشغول فعالیت هستند که 650 نفر از آنان دارای مدرک پی.اچ.دی و یا رتبه استادی یا پروفسوری هستند. واحد بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد نیز تاکنون 500 دانشجوی خارجی در مقطع دکترا و 800 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد جذب نموده است.
1922/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.