به گزارش ایرنا، سعید سرابی چهارشنبه شب در نشست شورای گفت و گوی دولت با اصحاب فرهنگ و هنر با اشاره به فعالیت 30 انجمن تئاتر در این استان افزود: به عنوان مثال امشب 14 اثر نمایشی در مشهد و 30 اثر نمایشی در استان در حال اجراست و در ماه گذشته در یک شب 15 تئاتر در مشهد اجرا شد.
وی اظهار کرد: امسال در سالن اصلی تئاتر شهر مشهد، در 250 شب تئاتر برگزار شد و در سال گذشته حدود 100 اثر نمایشی در استان تولید شد، همچنین با تلاش های انجام گرفته تئاتر خیابانی به چرخه تئاتر خراسان رضوی برگشت.
وی گفت: امسال با بستر فراهم شده در خراسان رضوی هنرمندان خراسانی تئاتر کشور مانند 'رضا کیانیان' آثار خود را به دفعات مختلف در استان اجرا کردند و هم اکنون وضعیت تئاتر در شهرستان های تربت حیدریه، نیشابور و سبزوار بسیار مطلوب است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: سیزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت مشهد در 700 غرفه خرداد ماه سال آینده همزمان با ماه مبارک رمضان برگزار می شود.
وی اظهار کرد: همچنین در کنار این نمایشگاه، آثار قرآنی مربوط به رویداد مشهد 2017 به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در معرض نمایش قرار می گیرد.
وی گفت: به همت انجمن خوشنویسان خراسان رضوی، جشنواره بین المللی خوشنویسی آیات نیز در ماه شعبان برگزار خواهد شد.
سرابی برنامه ریزی برای برگزاری مراسم بزرگداشت فضل بن شاذان و دکتر یاحقی را از اقدامات انجمن مفاخر ادبی و فرهنگی استان برشمرد.
وی افزود: در دهه فجر امسال بیش از 50 هزار نفر از 22 فیلم پانزدهمین جشنواره فیلم فجر در مشهد دیدن کردند و 11 سالن سینما در استان افتتاح شد، همچنین در اسفند ماه جاری چهار سالن سینما در استان افتتاح خواهد شد.
وی اظهار کرد: در سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) از مجموعه نفیسی از هنر خوشنویسان جهان اسلام شامل 400 اثر با موضوع حضرت فاطمه (س) در مشهد رونمایی و 'اکسپو هنر' در مشهد از 10 تا 15 اسفند ماه جاری برگزار می شود.

* حضور 30 هزار هنرمند و 300 رشته هنرهای سنتی و صنایع دستی در استان
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: 30 هزار هنرمند در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی استان وجود دارد که از این تعداد 11 هزار هنرمند دارای کارت هنرمندی و سه هزار هنرمند زیر پوشش بیمه هستند.
ابوالفضل مکرمی فر افزود: برخی از هنرها در استان در حال انقراض است و آخرین بازمانده های نقاشان قهوه خانه ای و نوروز خوانی در این استان زندگی می کنند که به دلیل عدم حمایت مطلوب از هنر آنان، نتوانسته اند هنر خود را به دیگران منتقل نمایند.
وی اظهار کرد: توجه به فرهنگ در حوزه میراث فرهنگی، به معنای استمرار میراث تاریخی است و هم اکنون پیوستگی بین 300 رشته هنرهای سنتی و صنایع دستی استان توسط همین هنرمندان شکل گرفته است.
وی گفت: در میراث شفاهی خراسان رضوی، دوتار نوازی در حال ثبت ملی است، موسیقی آیینی در تربت جام، ریشه در میراث کهن این سرزمین دارد و افسانه ها، لالایی ها، قصه ها در شهرهای خراسان دارای ریشه عمیقی است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی افزود: اگر بین نسل جوان امروز و نسل دیروز گسست ایجاد شده است، با حمایت از میراث فرهنگی و میراث شفاهی خراسان رضوی می توان این گسست را کاهش و به استمرار فرهنگ کهن این سرزمین کمک کرد.
در این نشست خواسته هایی از جمله اختصاص اعتبار بیشتر به برگزاری نمایشگاه قرآن و عترت مشهد، تشکیل انجمن صنفی هنرمندان، تشکیل شورای سیاستگذاری تئاتر استان، صیانت از حقوق شهروندی هنرمندان در فضای مجازی، کمک به کاهش سن ازدواج هنرمندان تئاتر، ساخت تندیس شاعران نامدار خراسانی و استقرار آنها در نقاط مختلف شهر مطرح شد.
7489 / 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.