وحید قربانی روز پنجشنبه در نشست شوراها و دهیاران شهرستان خلیل آباد گفت: اگر نظام شورایی به درستی کار کند در کنار کمک های ویژه دولت می توان روند مهاجرت از روستاها را کند و جمعیت آنها را ثبیت کرد.
وی با بیان اینکه تثبیت جمعیت در روستاها به اقتصاد، امنیت و توسعه ملی کمک می کند، افزایش صرفه اقتصادی زندگی در مناطق روستایی را از وظایف دولت برشمرد.
وی افزود: تراز منفی درآمد نسبت به هزینه در روستاها از دلایل مهاجرت است لذا کاهش هزینه های زندگی و افزایش درآمد مردم روستایی به عنوان سیاست های اصلی دولت از وظایف جدی دهیاریهاست.
قربانی اظهار کرد: دهیاریها باید اعتبارات را به گونه ای مدیریت کنند که در پایان سال کاهش هزینه های زندگی مردم قابل مشاهده باشد و براساس قانون برنامه ششم توسعه که از امسال اجرا شده منابع مالیات برارزش افزوده تحصیل شده توسط دولت در استان به صورت متمرکز توزیع می شود و این به نفع شهرهای تازه تاسیس همانند خلیل آباد است.
وی با اشاره به فلسفه نظام شورایی گفت: اگر نتوانیم جایگاه شوراها را به خوبی درک کنیم مشکلات و کمبودها همچنان باقی خواهد ماند.
وی افزود: در استان خراسان رضوی 2 هزار و 594 روستا و 73 شهر داریم و هشت هزار و 410 نفر عضو شورای روستایی و 400 نفر عضو شوراهای شهری شده اند که برای توسعه کامل باید نشاط و آرامش اجتماعی، امیدواری، انسجام، ارتباط مردم با یکدیگر، اقتصاد خود بنیاد و با نشاط محلی و اقتصاد مبتنی با نیازهای محلی را شکل دهند.
وی اظهار کرد: اگر در کنار این موارد حفظ محیط طبیعی و حاصلخیزی خاک، نگهداشت منابع آب و استفاده مناسب از معادن را داشته باشیم ، توسعه کامل شکل خواهد گرفت و شوراها در همه این موارد نقش بسزایی دارند.
قربانی گفت: روابط اجتماعی و اقتصاد سالم در کنار گاز رسانی، جاده، مدرسه و ظرفیت ها زیرساختی روستای آباد و توسعه یافته را شکل می دهد.
وی افزود: در سطح استان روستاهای فراوان هستند که امکانات زیرساختی دارند ولی به دلیل نبود انسجام اجتماعی، پایه اقتصادی در آنها شکل نگرفته و روستا تهی از جمعیت شده و جمعیت آنها به شهرها مهاجرت کرده اند.
وی اظهار کرد: نقش شورای اسلامی کمک به حفظ و نگهداشت جامعه روستایی از طریق افزایش سطح تعاملات اجتماعی، نشاط اجتماعی و ارتقای امیدواری مردم است.
قربانی با بیان اینکه تا پایان برنامه ششم گازرسانی به روستاها به 100 درصد می رسد، گفت: طی 2 سال آینده به 87 درصد روستاهای استان گازرسانی می شود.
فرماندار خلیل آباد نیز در این نشست گفت: دولت تدبیر و امید بیش از 110 طرح و پروژه با هزینه 440میلیارد ریال در زمینه های آموزشی، بهداشتی و درمانی، عمران روستایی، آبرسانی، کشاورزی و احداث ساختمان دهیاریها در این شهرستان اجرا کرده است.
مجتبی شاکری افزود: هم اکنون 100 درصد روستاهای بیش از 20 خانوار این شهرستان از نعمت آب شرب سالم، برق و راه روستایی برخوردار هستند.
وی اظهار کرد: 100 درصد جمعیت شهری خلیل آباد و 70 درصد جمعیت روستایی آن از نعمت گاز برخوردارند.
وی با بیان اینکه در اعتبارات امسال 88 میلیارد ریال برای گازرسانی به 9 روستای کویری اختصاص یافته و عملیات اجرایی آنها آغاز شده است گفت: در حوزه عمران روستایی تمام روستاهای این شهرستان دارای طرح هادی هستند و در12 روستا از محل اعتبارات بنیاد مسکن مرحله اول طرح هادی اجرا شده است.
وی افزود: در تمام روستاهای این شهرستان از محل اعتبارات دهیاریها قیر رایگان اختصاص یافته و بیش از 28 درصد منازل روستایی مقاوم سازی شده است.
شاکری اظهار کرد: این شهرستان بر روی گسل درونه واقع شده و باید به مقاوم سازی مسکن روستایی و ساخت و سازها توجه ویژه ای شود.
وی با بیان اینکه بیش از 75 میلیارد ریال از اعتبارات دهیاریها برای توسعه روستاها اختصاص یافته است گفت: این مبلغ برای آسفالت 180 هزار متر مربع معابر روستایی، احداث پنج ساختمان دهیاری، خرید 9 دستگاه ماشین آلات دهیاریها و 675 تن قیر مشارکتی اختصاص یافته که از این میزان قیر 12 روستا بهره مند شده و 33 هزار متر مربع زیرسازی شده و آماده آسفالت است.
وی افزود: اعتبارات دهیاریهای امسال 31 میلیارد ریال است که این مبلغ افزایش خواهد یافت.
خلیل آباد در 242 کیلومتری مشهد قرار دارد.
خبرنگار: لیلا قرایی** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم
7497 / 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.