سید جواد حسینی عصر سه شنبه در شورای پشتیبانی سوادآموزی استان خراسان رضوی افزود: تاکنون ۵۳ هزار نفر از این تعداد زیر پوشش سواد آموزی قرار گرفته اند.
وی اظهار کرد: مسئولین خراسان رضوی تلاش های فراوان در عرصه توسعه سواد و ریشه کنی بی سوادی انجام داده اند که به همین دلیل این استان هم اکنون رتبه دهم کشور را در میزان باسوادی دارد.
وی گفت: میزان باسوادی در این استان طی سال جاری نسبت به پارسال 2.8 درصد افزایش داشته است اما همچنان باید نسبت به ریشه کنی بی سوادی تلاش بسیار صورت گیرد.
حسینی با بیان اینکه یکی از شاخصه های توسعه پایدار در جهان، عدالت اجتماعی است افزود: از جلوه های عدالت اجتماعی می توان به عدالت آموزشی و عدالت جنسیتی به ویژه در زمینه آموزش اشاره کرد که در این زمینه خراسان رضوی دارای وضع مطلوب است.
وی اظهار کرد: اختلاف با سوادی میان زنان و مردان در کشور 6.8 درصد است در حالی که این رقم در خراسان رضوی 5.8 درصد می باشد که نشان دهنده حرکت سریعتر این استان به سوی عدالت آموزشی و عدالت جنسیتی در آموزش است.
وی گفت: هدایت سوادآموزی به سوی اتباع خارجی، آسیب دیدگان، زندانیان و افراد ساکن پادگان ها و مراکز درمان و ترک اعتیاد کار ارزشمند است.
حسینی با اشاره به فعالیت 6 مرکز ماده 16 در این استان که سال گذشته میزبان 7500 معتاد متجاهر بوده اند، افزود: حرفه آموزی این افراد از اولویت هاست اما سوادآموزی گام اول حرفه آموزی آنان محسوب می شود و در این زمینه می توانیم اعتبارات مورد نیاز را تخصیص دهیم.
وی اظهار کرد: مراکز یادگیری محلی یا CLC برگ برنده نهضت سوادآموزی و موجب رشد و توسعه سواد است.
وی با بیان اینکه کسب رتبه اول کشور توسط خراسان رضوی در زمینه رشد مراکز سی.ال.سی قابل تقدیر است گفت: شمار این مراکز در استان از 37 مرکز در سال گذشته به 74 مرکز در سال جاری رسیده و این استان یک هفتم این مراکز کشور را در خود جای داده است.
معاون استاندار خراسان رضوی با اشاره به ایجاد کمیته ارتقای فعالیت های فرهنگی، اجتماعی در روستاها و تاکید بر ضرورت ایجاد روستای پاک افزود: روستای پاک از نظر ما روستایی است که دارای هفت ویژگی شامل رفع بی سوادی، طلاق، بیکاری، کتاب نخواندن، اعتیاد و افزایش پوشش بیمه ای و برخورداری از تشکل های غیر دولتی باشد.
وی اظهار کرد: 100 روستا برای تبدیل شدن به روستای پاک در این استان مد نظر قرار گرفته که می توان مراکز سی.ال.سی را در این روستاها و در حاشیه مشهد ایجاد کرد و از محل اعتبارات جلوگیری از آسیب های اجتماعی در این زمینه اعتبار تخصیص داد.
وی گفت: 200 میلیارد ریال اعتبار ویژه کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی برای این استان در نظر گرفته شده که تاکنون 50 میلیارد ریال آن تخصیص یافته و به هر میزان که این تخصیص ادامه یابد در بخش های مختلف هزینه خواهد شد.
حسینی با بیان اینکه رجعت بی سوادی از جمله مشکلات در روند سواد آموزی است افزود: برای دوره تحکیم سواد نیز باید سرمایه گذاری کرد.
خبرنگار: آرزو جاودانی ** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم
7496 / 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.