دکتر محمد جعفر صادقی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شیوع بیماری تالاسمی در استان خراسان رضوی دو دهم در 10 هزار تولد زنده است که این رقم در کشور یک در 10 هزار تولد زنده می باشد.
وی اظهار کرد: تالاسمی بیماری خونی ژنتیکی است و مقابله با آن از سال 1376 در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت که اجباری شدن آزمایش تالاسمی قبل از ازدواج و پیشگیری از تولد کودک مبتلا از جمله این برنامه ها است.
وی با بیان اینکه تالاسمی به 2 شکل شدید و خفیف است گفت: افراد مبتلا به تالاسمی خفیف فقط ناقل بیماری هستند و می توانند مانند افراد سالم زندگی کنند.
صادقی افزود: اگر هر 2 والد نوزاد دارای ژن معیوب باشند، احتمال تولد فرزند ابتلا به تالاسمی شدید افزایش می یابد.
وی اظهار کرد: توصیه می شود افرادی که بر اساس آزمایش ها ناقل بیماری هستند با هم ازدواج نکنند و در صورت ازدواج، فرزند آوری آنها باید تحت کنترل قرار گیرد.
وی گفت: از سال 1384 تاکنون 626 مادر باردار مشکوک به نوزاد تالاسمی در استان خراسان رضوی مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند که 546 مورد آنها نوزاد سالم داشته اند.
صادقی افزود: 80 مورد از این تعداد مبتلا به تالاسمی بوده اند که برای 68 نفر آنان مجوز سقط صادر شده و 12 مادر باردار با اینکه به آنان هشدار داده شده که نوزادشان مبتلا به تالاسمی است، اضر به سقط نشده و فرزند خود را به دنیا آورده اند.
وی اظهار کرد: هزینه آزمایشات جنین برای مادران باردار مشکوک به نوزاد تالاسمی بیش از 20 میلیون ریال است که از سوی وزارت بهداشت و درمان پرداخت می گردد و برای مادران رایگان است.
وی با تاکید بر اهمیت پیشگیری از تولد فرزند مبتلا به تالاسمی گفت: علاوه بر مسائل روحی، روانی و اجتماعی هزینه دارو و درمان هر بیمار تالاسمی سالانه 200 هزار دلار برآورد می شود.
تالاسمی از بیماریهای ژنتیکی و نوعی کم خونی است که از طفولیت آغاز می شود و تا پایان عمر به طول می انجامد.
بر اثر این بیماری هموگلوبین ساختار طبیعی خود را از دست می دهد و پدیده تولید هموگلوبین غیرمؤثر در بدن ایجاد می شود.
هموگلوبین معیوب قادر به اکسیژن رسانی مطلوب به اعضای بدن نیست.
هموگلوبین انتقال دهنده اکسیژن در سلولهای قرمز خونی است.
خبرنگار: مریم انجیدنی ** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم
3027 / 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.