غلامعباس ارباب خالص روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سفر استاندار و هیات اقتصادی خراسان رضوی به قزاقستان جنوبی دیروز دو استاندار دیدار و نشست رسمی برگزار کردند.
وی ادامه داد: علیرضا رشیدیان ظرفیتهای فرهنگی، مذهبی و گردشگری مشهد را با توجه به وجود بارگاه منور رضوی بسیار بالا و حضور 27 میلیون زائر و گردشگر در سال را دلیلی بر این امر دانست.
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور گفت: استاندار خراسان رضوی همچنین بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی پیشرفته، دانشگاهها، شش هزار واحد صنعتی، معادن غنی و تولیدات کشاورزی گسترده، شرکتهای دانش بنیان و مراکز رشد و فناوری را از ظرفیتهای قابل توجه این استان برشمرد.
وی 'تسهیل رفت و آمد و اقامت برای بازرگانان ایرانی از سوی قزاقستان، توسعه تبادلات پولی و بانکی، آمادگی خراسان برای انتقال دانش در حوزه بهره وری انرژی و استفاده از انرژیهای پاک، فراهم شدن زمینه حضور سرمایه گذاران خراسانی در پروژه های و مناقصه های قزاقستان جنوبی، انتقال کالاهای تولیدی قزاقستان از طریق خراسان رضوی، تسهیل و توسعه گردشگری از جمله گردشگری سلامت، برقراری خط پروازی و تبادل استاد و دانشجو' را از دیگر موارد مطرح شده در این دیدار برشمرد.
ارباب خالص گفت: در این دیدار 'ژانیت تولیمببایف' استاندار قزاقستان جنوبی نیز با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران نخستین کشوری بود که استقلال قزاقستان را پس از جدایی از شوروی سابق به رسمیت شناخت و روابط دیپلماتیک برقرار کرد، سطح توسعه مناسبات را به ویژه طی دو سال اخیر مطلوب توصیف کرد.
وی افزود: استاندار قزاقستان جنوبی در این دیدار ایران را کشوری با ظرفیتهای بالای در تمامی ابعاد دانست و خواهان گسترش روابط با ایران بویژه خرسان رضوی شد. او همچنین با اشاره به حجم قابل توجه واردات اعم از کالاهای مصرفی و خدمات فنی مهندسی از ایران و خراسان توسعه نمایشگاههای اختصاصی بین این دو استان را بسیار مهم در تقویت روابط اقتصادی دانست.
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور ادامه داد: طرف قزاقستانی همچنین برای صدور دانه های روغنی، جو و پنبه به خراسان رضوی اعلام آمادگی و اظهار امیدواری کرد که در قالب سرمایه گذاری مشترک در پروژه های مورد نیاز در بخشهای مختلف اعم از کشاورزی، خدمات فنی مهندسی، ترانزیت، ساختمان، معدن و گردشگری با کمک تجار و صنعتگران خراسانی نیازمندیهای قزاقستان جنوبی تامین شود.
وی همچنین گفت: با توجه به اینکه بزرگترین منابع اورانیوم را استان قزاقستان جنوبی داراست و هم اکنون برخی شرکتهای روسی نیز در این حوزه سرمایه گذاری کرده اند، این استان آمادگی خود برای همکاری با خراسان رضوی و سرمایه گذاران در این حوزه ها اعلام نمود.
ارباب خالص افزود: برگزاری نمایشگاههای مشترک و تخصصی در چیمکند مرکز استان قزاقستان جنوبی از دیگر موضوعات مطرح شده از سوی طرف قزاق بود که مقرر شد با توجه به توافقات خوبی که دو طرف در زمینه برگزاری نمایشگاههای تخصصی در حوزه ها مختلف داشتند موضوع پیگیری شود.
وی ادامه داد: همچنین قرار شد این مباحث طی پیگیریهای لازم در سطوح عالی در سفر آتی استاندار قزاقستان جنوبی به خراسان رضوی به امضا رسیده و اجرایی شوند.
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور گفت: همچنین استاندار خراسان رضوی از حاکم قزاقستان جنوبی برای سفر به مشهد دعوت کرد.
وی از دیگر برنامه های سفر هیات اقتصادی خراسان رضوی را به ریاست استاندار در سفر به قزاقستان جنوبی بازدید از منطقه ویژه اقتصادی چیمکند و ظرفیتهای آن در حوزه تولیدات صنعتی و گفت و گو با مسئولان این منطقه ویژه اقتصادی عنوان کرد.
ارباب خالص گفت: پس از این بازدید همچنین نشست مشترکی با اعضای اتاق کارآفرینی بازرگانی قزاقستان جنوبی برگزار شد و طی آن ضمن ارائه ظرفیتها بر توسعه همکاریها در حوزه های تجاری و صنعتی تاکید شد.
استاندار خراسان رضوی 11 مهر جاری به دعوت استاندار قزاقستان جنوبی در راس هیاتی 15 نفره از مدیران اقتصادی و فعالان و تجار بازرگانی استان به کشور قزاقستان در آسیای میانه سفر کرد. این هیات عصر امروز 14 مهر به مشهد باز می گردد.
روسای سازمانهای صنعت معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، نمایندگان پارک علم و فناوری، مدیرکل فرودگاههای خراسان رضوی، رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور و چند نفر از فعالان بخش کشاورزی به ویژه در حوزه کشت فراسرزمینی و نیز مدیران تجاری و بازرگانی فعال در قزاقستان، استاندار خراسان رضوی را در این سفر چهار روزه همراهی کردند.
قزاقستان در آسیای میانه با 2 میلیون 725 هزار کیلومترمربع مساحت به عنوان بزرگترین کشور محصور در خشکی جهان حدود 17 میلیون نفر جمعیت دارد. ۷۰ درصد جمعیت این کشور مسلمان هستند. قزاقستان بیشترین تولید ناخالص داخلی و درآمد سرانه را در میان جمهوریهای استقلال یافته از شوروی سابقه دارد و از اعضای مهم سازمان همکاری شانگهای است.
گرچه محور اصلی اقتصاد قزاقستان بر کشاورزی متکی است اما تخمین زده ‌شده صاحب دومین منابع بزرگ در اورانیوم، کروم، روی و سرب و سومین در منگنز، چهارمین در مس و زغالسنگ است و در زمینه آهن و طلا نیز در بین ۱۰ کشور نخست دنیا قرار می ‌گیرد.
قزاقستان جنوبی نیز یکی از استانهای چهاره گانه این کشور در جنوب قزاقستان با مرکزیت چیمکند دو میلیون و 700 هزار نفر جمعیت دارد. قزاقستان جنوبی منطقه ای صنعتی کشاورزی با محصولات عمده همچون آرد، کتان، دام و فرآورده های دامی است.
خبرنگار: فاطمه یوسفی **انتشار: حسین کریم زاده
1906/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.