معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی در این مراسم گفت: شکل گیری پارلمان مشورتی زنان در استان طرح ابتکاری براساس قانون بود که تابستان امسال در 28 شهرستان استان اجرا شد.
سید جواد حسینی افزود: تشکیل این پارلمان براساس آیات قرآن کریم، فرمایش بزرگان از جمله امام راحل و رهبر معظم انقلاب، چارچوب نظام حکومتی و قانون اساسی، اسناد بالادستی از جمله سند چشم انداز 1404 و تجارب جهانی انجام شده است.
وی با بیان اینکه ویژگی های مشارکت واقعی پایدار شامل تقاضا محوری، با مردم بودن، نظام مند و ساختارمند بودن است اظهار کرد: پارلمان مشورتی زنان خراسان رضوی برمبنای مشارکت واقعی پایدار با ویژگی های مزبور راه اندازی شده است.
وی گفت: پارلمان مشورتی زنان استان باید تلاش کند تقویت احزاب را به عنوان یک مشارکت واقعی پایدار مد نظر قرار دهد و در این راستا خانه احزاب را در همه شهرستان ها تشکیل دهد.
حسینی افزود: هم اکنون 53 حزب در خراسان رضوی فعالیت دارند و 100 حزب نیز در انتظار گرفتن مجوز می باشند و در عرصه اجتماعی نیز 216 زن در نظام شورایی شهر و روستای خراسان رضوی فعالیت دارند.
وی با اشاره به شکل گیری 400 تشکل غیردولتی در استان طی 2 سال گذشته اظهار کرد: هم اکنون 180 تشکل غیردولتی مربوط به زنان و خانه تشکلهای غیردولتی استان نیز شکل گرفته است.
وی گفت: آمادگی داریم دولت را به خانه تشکلهای غیردولتی بیاوریم تا بخشی از مسئولیت های دولت برون سپاری گردد.
معاون استاندار خراسان رضوی افزود: خانه جوان در این استان شکل گرفته و تا پایان سال خانه جوان در هفت شهرستان دیگر استان و در آینده نزدیک کمپ بزرگ جوانان در مشهد راه اندازی می شود.
وی شکل گیری شورای گفت و گوی دولت با بخش خصوصی، شورای گفت و گوی دولت با اصحاب فرهنگ و هنر، میز گفت و گو با 25 قشر مختلف خراسان رضوی را از دیگر اقدامات خراسان رضوی برای جلب مشارکت مردم در تصمیم گیری های کلان استان برشمرد.
وی با اشاره به طراحی نظام نامه تعامل دولت با نخبگان اظهار کرد: هفته گذشته در شبکه دانشگاهی خراسان رضوی، نظام نامه تعامل دولت با نخبگان مطرح و هفت مولفه برای آن در نظر گرفته شد تا از حضور نخبگان در عرصه های مختلف بهره گرفته شود که این نظام نامه به زودی رونمایی می شود.
حسینی گفت: پارلمان مشورتی زنان در این استان 113 عضو دارد که امروز از بین 50 نامزد منتخب از پارلمان های مشورتی زنان در 28 شهرستان استان، 9 نفر به قید قرعه انتخاب و پارلمان مشورتی زنان استان را شکل می دهند.
وی افزود: پارلمان استانی زنان هر 45 روز تشکیل جلسه داده و خواسته های دستگاه های اجرایی را که به صورت لایحه به این پارلمان می آید بررسی و در صورت لزوم تصویب می کند.
وی اظهار کرد: مصوبات پارلمان مشورتی زنان خراسان رضوی در دستور کار گروه بانوان و خانواده معاونت سیاسی استانداری قرار می گیرد تا پس از بررسی قابلیت اجرا پیدا کند و در صورت اجرا، سه میلیون جمعیت زنان استان در تصمیم سازی ها مشارکت واقعی خواهند داشت.
وی گفت: پارلمان مشورتی زنان فعالیت های خود را در قالب پنج کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و اشتغال، آموزش و پژوهش و توانمندسازی، سلامت و جمعیت انجام می دهد.
معاون استاندار خراسان رضوی افزود: در کنار پارلمان مشورتی زنان، پارلمان مشورتی مجازی زنان استان نیز شکل می گیرد تا همه سه میلیون جمعیت زن استان در این بخش مشارکت داشته باشند.
مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: پارلمان مشورتی زنان در جهت اجماع نظر مسئولانه در حوزه تصمیم گیریهای منطقه ای در حوزه زنان شکل گرفته است.
فرشته سلجوقی، طرح مطالبات منطقه ای و محلی در حوزه زنان، ایجاد فرصت برای حضور زنان محلی در تصمیم گیری های استانی و منطقه ای، شناسایی زنان کارآفرین و نخبه و توانمند در استان، ارائه راهکارهای بومی برای رفع چالش های هر منطقه و تهیه بانک اطلاعاتی زنان برای حضور آنان در نظام تصمیم سازی کشور را از دیگر اهداف تشکیل پارلمان مشورتی زنان ذکر کرد.
در این مراسم پس از رای گیری از بین 50 منتخب پارلمان مشورتی زنان در شهرستان های خراسان رضوی، 9 نفر برای عضویت در پارلمان استانی زنان انتخاب شدند.
7489 / 6053 خبرنگار: میترا عبداللهی ** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.