در این چارچوب 11 پایگاه اورژانس اجتماعی در سطح خراسان رضوی بهره برداری و طرح مداخله در طلاق که پارسال در شش شهر این استان اجرایی شده بود امروز در 13 شهرستان دیگر خراسان رضوی آغاز شد. همچنین فعالیت پارلمان زنان در 13 شهر این استان بطور همزمان آغاز شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی خراسان رضوی در این مراسم گفت: این پروژه ها در قلمرو خدمات اجتماعی، کاهش آسیبها و مشارکت اجتماعی مردم بهره برداری شده اند.
سید جواد حسینی افزود: اجرای طرح مداخله در طلاق از خراسان رضوی شروع شد و بخاطر آن رتبه طلاق در این استان که تا چند سال پیش جایگاه نخست کشور بود امروز به جایگاه هشتم کاهش یافته است.
وی ادامه داد: پارسال برای نخستین بار رشد یک درصدی آمار ازدواج در خراسان رضوی ثبت شد و ظرف پنج ماه نخست امسال نیز شاهد کاهش 13.3 درصدی طلاق در این استان بوده ایم.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: دو طرح دیگر هم در راستای سیاستهای دولت تدبیر و امید برای مشارکت نظام مند مردم در امر توسعه فعال می شود که از جمله آنها خانه تشکلهای غیر دولتی خراسان رضوی است که وجودش با فعالیت 940 تشکل غیردولتی در این استان ضروری می باشد.
وی افزود: امروز بعد از راه اندازی خانه احزاب، خانه جوان و پارلمان مشورتی زنان خانه تشکلهای غیر دولتی فعال می شود. تاکنون پارلمان مشورتی زنان در 13 شهر استان تشکیل شده و 1200 نفر از بانوان در این چارچوب سامان یافته اند تا به صورت افتخاری در امر توسعه و رفع مشکلات حضور داشته باشند.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی هم به خبرنگار ایرنا گفت: طرح مداخله در طلاق پارسال به صورت آزمایشی در این استان اجرایی شد و در قالب آن 80 درصد جمعیت استان در مشهد و شش شهر دیگر زیر پوشش آن قرار گرفتند.
حمیدرضا پوریوسف افزود: در قالب این طرح سامانه ای برای ثبت طلاق و فرآیندهای آن ویژه نوع توافقی با هدف اصلاح و انصراف افراد از طلاق طراحی و با همکاری دستگاه قضایی اقدامات لازم برای کنترل و کاهش طلاق و در پی آن کاهش آسیبهای ناشی از این پدیده اجتماعی آغاز شد.
وی گفت: در این چارچوب طی پارسال تاکنون 22 هزار واقعه طلاق در سامانه ثبت شده و به صورت الکترونیکی زوجین برای غربالگری، مشاوره و مراحل دیگر این فرآیندها به بخشهای مربوطه ارجاع می شوند. تمامی این فرآیندها، اقدامات و نتایج حاصل به صورت مستمر در سامانه ثبت شده و دسترسی مدیران به اطلاعات مربوطه برای برنامه ریزیهای درست و دقیق بسیار سهل و آسان و به روز است.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی افزود: بر اساس نتایج حاصل از اجرای این طرح و راه اندازی سامانه تاکنون دو هزار و 200 نفر از زوجین متقاضی طلاق، سازش کرده اند. به این ترتیب 17 درصد از کل زوجهایی که فرآیند مشاوره را طی کرده اند به سازش رسیدند و 10 درصد زوجها هم از ادامه مراجعه و پیگیری فرآیند طلاق خودداری کرده اند.
وی ادامه داد: بر اساس آمار ثبت احوال در نتیجه این اقدامات آمار طلاق در خراسان رضوی ظرف پنج ماه گذشته امسال نسبت به مدت مشابه پارسال 13.3 درصد کمتر شده است. در پی این موفقیت، سازمان بهزیستی کشور در قالب تفاهمنامه ای با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اقدام به اجرای این طرح در کشور کرده است.
پوریوسف گفت: بر این اساس امروز اجرای طرح مداخله در طلاق در سطح 11 استان کشور آغاز شد و به مرور سایر استانها هم زیر پوشش آن قرار می گیرند و سامانه ثبت طلاق که در مشهد طراحی شده بود با تغییراتی به صورت کشوری راه اندازی گردید.
خبرنگار: فاطمه یوسفی **انتشار: حسین کریم زاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.