احمد زمانیان یزدی روز پنج شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:امکانات ، نیروی انسانی و ساعت کار درپایانه مرزی دوغارون برای رسیدگی و ترخیص این حجم از کامیونهای خروجی به افغانستان کافی نیست .
وی اظهار کرد: اگر هماهنگی لازم بین دستگاههای مختلف فراهم و از دیوان سالاری موجود کاسته شود، زمان پذیرش کامیونها در مرز ایران کاهش خواهد یافت .
رئیس انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل بین المللی خراسان رضوی اضافه کرد: داخل افغانستان نیز امکانات کافی موجود نیست و در ظاهر یکی از دو باسکول موجود در آن سوی مرز خراب است و ترخیص این تعداد کامیون به وسیله یک باسکول ممکن نیست.
وی اضافه کرد: رانندگان نیز تمایل ندارند از ساعت14 به بعد وارد خاک افغانستان شوند چرا که مجبورند یک شب در گمرک افغانستان (اسلام قلعه) بخوابند و به این دلیل رانندگان یک روز در خاک ایران بیشتر می مانند.
زمانیان خاطر نشان کرد:این افزایش توقف موجب افزایش کرایه حمل و متضرر شدن شرکتهای حمل کالا شده است و از طرفی نارضایتی تجار افغان که می خواهند پیش از عید فطر کالای خود را در بازار این کشور توزیع کنند را به همراه داشته است، به همین دلیل این مشکل باید هر چه رسریعتر برطرف شود.
وی افزود:به دلیل معطلی ناوگان در مرز دوغارون ، هم اکنون شرکتهای حمل و نقل کالا در بندرعباس با کمبود ناوگان مواجه شده و مجبورند از ناوگان حمل و نقل داخلی برای جابجایی بار خود استفاده کنند .این موضوع مشکلاتی برای تخلیه بار و بارگیری مجدد توسط ناوگان افغانی در پایانه دوغارون ایجاد کرده که با قول مساعد مسئولان تا چند روز آینده سازوکاری موقتی تا پایان ماه رمضان فراهم خواهد شد و مشکل مرتفع می شود.
زمانیان فرارسیدن ماه رمضان را علت افزایش واردات کالا از سوی افغانستان عنوان کرد و افزود: از دو تا سه ماه گذشته به این سو حجم بار (ترانزیتی) از بندرعباس به مقصد افغانستان بین 35 تا 40 درصد افزایش داشته است .
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی روز گذشته در گفت گو با ایرنا، کمبود ساعت کاری و فقدان امکانات لازم در مرز و گمرک (اسلام قلعه) افغانستان را عامل اصلی معطلی چند روزه کامیونها در پایانه مرزی دوغارون عنوان کرده بود که زمانیان در تشریح عوامل ایرانی و افغانستانی معطلی ناوگان حمل و نقل در مرز ، خواستار گفت و گو با ایرنا شد.
در حال حاضر انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل بین المللی خراسان رضوی متشکل از 220 عضو می باشد که بخش عمده ترانزیت کالا به افغانستان را برعهده دارد .
22 پایانه مرزی جاده ای و 10 پایانه آبی در کشور وجود دارد که چهار پایانه مرزی دوغارون، باجگیران، سرخس و لطف آباد در خراسان رضوی فعالیت دارند.
پایانه مرزی دوغارون پارسال رتبه سوم صادرات را در میان پایانه های مرزی کشور به خود اختصاص داد.
روزانه حدود 230 دستگاه کامیون از پایانه مرزی دوغارون وارد خاک افغانستان می شود.
پایانه مرزی دوغارون در شهرستان تایباد در 250 کیلومتری مشهد واقع است.
خبرنگار:ناصر اسدزاده هروی **‌انتشار دهنده: علی حیدر شاه حسینی
3221/6012
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.