به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، مصطفی خاکسار قهرودی افزود: در تفاهم نامه های امضا شده با سازمان های جهاد کشاورزی و شرکتهای آب و فاضلاب سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی، احیای 220 قنات در سه استان مذکور توسط آستان قدس آغاز شد.
وی بیان کرد: براساس این تفاهم نامه ها، 70 قنات در استان خراسان جنوبی، 40 قنات در خراسان شمالی و 110 قنات در خراسان رضوی در دستور کار قرار گرفت که تاکنون 30 قنات در استان خراسان رضوی احیا شده و احیای دیگر قنات ها یا در حال اجرا و یا در دست برنامه ریزی و بررسی تخصصی است.
معاون امداد مستضعفان آستان قدس رضوی با بیان اینکه باید از تمام ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی در راستای استفاده بهینه از منابع آب استفاده کرد، افزود: در گذشته، قنات‌ها آب را از سرچشمه کوه‌ها به زمین‌های کشاورزی می‌رساندند و با پیدایش چاه‌های آب و استخراج بی‌رویه از آن‌ها، منابع آب‌های زیر زمینی دچار بحران جدی شده است.
وی گفت: توجه به اقتصاد کشاورزی سبب جلوگیری از مهاجرت روستائیان و توسعه اشتغال می‌شود و بی‌توجهی‌های سال‌های اخیر سبب شده بخش زیادی از روستاییان مناطق مختلف کشور به جای اشتغال کشاورزی برای کار به شهرها مهاجرت کنند و امروز نتیجه‌اش گسترش معظل حاشیه‌نشینی شده است.
خاکسار احیای قنات ها را گامی در جهت تحقق سیاست‌های اقتصادی مقاومتی برشمرد و اظهار امیدواری کرد با احیای این 220 قنات راه توسعه کشاورزی، افزایش فرصت‌های اشتغال و شرایط بازگشت جمعی از روستائیان به زادگاه‌شان هموار شود.
7489/6012 خبرنگار: میترا عبداللهی ** انتشار دهنده: علی حیدر شاه حسینی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.