به گزارش ایرنا، سعیدشیبانی روز یکشنبه در نشست همایش علمی بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری افزود: افکار و اندیشه های خیام در طول سال ها باعث شده مفاهیم اخلاقی در جامعه جهانی ترویج پیدا کند و اندیشه وی در بسیاری از کشورهای دنیا مورد استفاده قرار بگیرد.
وی اظهار کرد: امید به زندگی و آزاداندیشی در اشعار خیام موج می زند و همین موضوع رمز اصلی ماندگاری آثار تاریخی این شاعر و اندیشمند بزرگ ایرانی است.
وی با اشاره به خلاقیت در آثار خیام نیشابوری، اظهار کرد: باید برگزاری چنین نشست هایی در کشور افزایش یابد تا اندیشه خیام زمینه پویایی فرهنگ غنی ایرانی اسلامی را بیش از گذشته فراهم کند.
رئیس دانشگاه نیشابور نیز در این مراسم اظهار کرد: هدف از برگزاری این گونه نشست های علمی احترام به مقام والای دانشمندانی چون خیام نیشابوری، الگوسازی شخصیت های علمی برای ترغیب جوانان به دانش ­اندوزی و پرسشگری و گسترش ابعاد شخصیت علمی خیام در سطح ملی و فراملی است.
حسن صادقی سمرجانی عنوان کرد: برگزاری نشست علمی خیام با نگاه به بعد ریاضی یکی ازابعاد شخصیتی اوست و ابعاد دیگر شخصیت وی نظیر نگاه فلسفی این دانشمند بزرگ نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس دانشگاه نیشابور با بیان اینکه آمادگی لازم برای راه اندازی دبیرخانه دائمی ستاد جایزه خیام در این شهرستان وجود دارد، خاطر نشان کرد: از بنیانگذاران روز ملی خیام و تلاش آن ها برای حفظ شکوه فرهنگ ایرانی اسلامی باید به صورت ویژه تشکر کرد.
حکیم ابوالفتح عمربن ابراهیم الخیامی مشهور به 'خیام'، فیلسوف، ریاضیدان، منجم و شاعر معروف در سال 439 هجری قمری در نیشابور متولد شد.
خیام اشعاری به زبان فارسی و عربی و کتابهایی نیز به هر 2 زبان دارد و رباعیات وی بسیار مشهور است.
این شاعر و ریاضیدان نامی در سال 526 هجری قمری درگذشت. همزمان با 28 اردیبهشت‌‎ماه روز بزرگداشت حکیم عمر خیام آرامگاه این شاعر نامی گلباران می‌شود.
خبرنگار: توحید آرش نیا **‌ انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
7498/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.