داوود نورمحمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این پرنده که در مسیر کوچ احتمالا به علت برخورد با مانعی از ناحیه بال دچار مصدومیت شده و قادر به پرواز نیست، به محض بازیابی سلامتش، دوباره در طبیعت رها خواهد شد.
وی با بیان اینکه زیستگاه این پرنده باتلاق ها، آبگیرهای پرگیاه و نیزارهای انبوه است، گفت: حواصیل چون بسیاری دیگر از پرندگان تابستان رادر مناطق سردسیر سیبری گذرانده و فصل سرد را برای زمستان گذرانی به سرزمین های جنوبی مهاجرت می کند که عمدتا در بهار در حال عبور از شمال شرق کشور دیده می شود.
به گفته نورمحمدی، حواصیل ارغوانی از گونه های حمایت شده ایران است که شکار آن ممنوع اعلام شده است.
وی گفت: حواصیل ارغوانی 80 تا 75 سانتی متر طول دارد، بال ها و اندازه بدنش کوچکتر و تیره تر از حواصیل خاکستری است، دارای سری بزرگ، گردنی باریک و دراز است و عمدتا از ماهی ها تغذیه می کند.
نورمحمدی افزود: پارسال نیز 71 مورد پرنده و خزنده مصدوم و بیمار که به محیط زیست تربت حیدریه تحویل شده بود، پس از تیمارداری در طبیعت رهاسازی شد.
شهرستان تربت حیدریه 385 هزار هکتار اراضی ملی دارد که 22 هزار هکتار از ارتفاعات شمال شرق و جنوب شرق این شهرستان شامل منطقه شکارممنوع ژرف و بزمای است.
وی گفت: منطقه ژرف با گستره 58 هزار هکتار در حدفاصل شهرستان های تربت حیدریه، زاوه و فریمان قرار دارد که حدود 22 درصد از وسعت این منطقه، در حوزه استحفاظی تربت حیدریه قرار دارد.
نورمحمدی افزود: در این منطقه گونه های شاخصی چون قوچ و میش، کل و بز، گراز، گرگ، کفتار، پلنگ، گربه وحشی و پرندگانی چون کبک، تیهو و انواع پرندگان شکاری زیست می کنند.
مرکز شهرستان 250 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
خبرنگار: علیرضا حسینی مقدم ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
6121/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.