مبارزه با کرونا و لزوم قطع زنجیره انتقال این ویروس، رعایت اصول بهداشتی، پرهیز از سفر و ترددهای غیرضروری، حتی تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و اماکن عمومی، اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و ماندن در خانه را ضروری ساخته است. برای جلوگیری از بی‌حوصلگی، خمودگی و آسیب‌های ناشی از خانه‌نشینی و کم تحرکی نیز می‌توان با مطالعه و خواندن کتاب، تماشای فیلم، برنامه‌های مفرح و بازی‌های بومی محلی در کنار اعضای خانواده خود را سرگرم نمود و به ورزش‌های خانگی پرداخت.  

در این راستا تدابیری توسط دست‌اندرکاران امور ورزشی در شهرستان کاشمر اندیشیده شده تا شهروندان روزهای خانه‌نشینی را به خوشی سپری کنند.

رییس اداره ورزش و جوانان کاشمر در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: تلاش کرده‌ایم زمینه فعالیت‌های ورزشی را به صورت محدود و متناسب با فضای منزل با استفاده از فضای مجازی فراهم کنیم.

محمد شایگان افزود: چند کلیپ کوتاه از حرکات ورزشی تهیه شده و با کمک کانال‌های عمومی در این شهرستان منتشر شده است تا ورزش در این ایام به کمک خانواده‌ها بیاید.

وی با بیان اینکه برخی بازی‌های سنتی و بومی و محلی از جمله هفت سنگ و یه‌قل دوقل را با کمترین امکانات می‌توان در منزل انجام داد اظهار داشت: پیشنهاداتی برای انجام این بازی‌ها و آموزش آنها به خانواده‌ها از طریق فضای مجازی ارائه داده‌ایم تا شهرندان در منزل به این بازی‌ها بپردازند.

وی به تعطیلی باشگاه‌های ورزشی جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: برخی هیات های ورزشی در شهرستان از جمله هیات شطرنج اقدام به برگزاری مسابقات به صورت مجازی نموده‌اند.

شایگان افزود: از ابتدای فروردین سه دوره مسابقات شطرنج آزاد بدون محدودیت سنی و جنسی، یک دوره ویژه بانوان و یک دوره ویژه رده‌های سنی زیر ۱۰ سال، زیر ۱۲ سال و زیر ۱۶ سال برگزار شده  که بیشترین شرکت کننده با ۵۶ نفر  در بخش مردان و کمترین تعداد با ۳۰ نفر در بخش بانوان بوده است.

وی ادامه داد: تمامی مسابقات رایگان بوده و به مقام آوران جوایزی شامل کتاب‌های آموزشی شطرنج از سوی رییس هیات اهدا می‌شود.

وی گفت: با توجه به تعطیلی فعالیت باشگاه‌های ورزشی تا پایان فروردین، همه تلاش ما این است که با استفاده از آموزش‌های مجازی در شبکه‌های اجتماعی، بین مردم و ورزش فاصله نیفتد.

یک استاد دانشگاه در رشته علوم ورزشی نیز گفت: در روزهای خانه‌نشینی می‌توان به سادگی و با کمترین امکانات در محیط کوچک خانه برخی حرکات ورزشی را انجام داد.

دکتر محسن محمدنیا احمدی با اشاره به اهمیت تقویت استقامت قلبی و تنفسی با توجه به تحت تاثیر قرار دادن سیستم تنفسی توسط ویروس کرونا افزود: یکی از مولفه های اساسی جهت پیشگیری از ناراحتی‌­های قلبی و عروقی، انجام تمریناتی است که سیستم قلب و تنفس را درگیر کند و ساده‌­ترین راه برای این کار انجام فعالیت‌های مبتنی بر دویدن است و با توجه به اینکه دویدن در خانه امکانپذیر نیست،استفاده از تمرینات پله توصیه می‌­شود.

وی ادامه داد: انجام این مدل تمرینی، با کمترین ابزار در خانه (پله با ارتفاع ۲۰ تا ۴۰ سانتی­متر، مترونوم برای ریتم گام برداری قابل دانلود از سایت بازار) قابل اجراست.

وی گفت: پس از نصب مترونوم بر روی تلفن همراه، آن را بر روی ۹۰ تا ۱۱۰ تنظیم کرده و با راه‌اندازی آن، اقدام به گام برداری بر روی پله می­‌کنیم. به این ترتیب که با صدای بوق اول، پای راست و با شنیدن بوق دوم پای چپ را روی پله قرار داده و این کار را ادامه می‌دهیم.

این استاد دانشگاه افزود: در این تمرین، فرد باید تلاش کند ریتم بالا و پایین رفتن از پله را با مترونوم تنظیم نماید و این تمرین را در جلسات اول مدت پنج دقیقه انجام داده و به تدریج زمان آن را تا ۱۵ دقیقه افزایش دهد.

وی ادامه داد: این ورزش را می‌توان سه بار در روز انجام داد و باانجام چند حرکت کششی بر روی دست، تنه و پاها تمرین را خاتمه داد.

یک دبیر ورزش دبیرستان‌های کاشمر نیز گفت: ورزش در خانه علاوه بر اینکه سلامت و ایمنی بدن را تقویت می‌کند، شادابی و نشاط را در محیط خانه افزایش می‌دهد.

الهه فرازمند افزود: ورزش باعث می‌شود تنش های فردی در خانه نیز کاهش یابد.

وی ادامه داد: ورزش در منزل دارای حرکات ورزشی ساده ای است که برای همه عضلات حرکت خاصی در نظر گرفته شده و بدون نیاز به مربی و رفتن به باشگاه، فقط با صرف چند دقیقه فعالیت در روز می‌توان به تناسب اندام کمک کرد.

وی گفت: مردم می‌توانند اطلاعات ورزشی خود را با مطالعه افزایش دهند و یک ساعت از زندگی خود را در شرایط جدید برای فعالیت های هوازی در خانه اختصاص دهند.

مسوول مرکز علمی ارزیابی تندرستی و سنجش سلامت بدن وابسته به مرکز آموزش عالی کاشمر نیز گفت: به هیچ وجه نباید از انجام فعالیت های ورزشی در خانه غفلت کنیم.

دکتر علی اصغر مازنی افزود: برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا باید در محیط بسیار خلوت و سرپوشیده و به دور از هرگونه بیماری، فعالیت ورزشی خود را ادامه دهیم لذا استفاده از تردمیل و ارگومترهای خانگی بهترین نوع وسیله برای انجام این کار است.

وی ادامه داد: انجام فعالیت های ورزشی هوازی، دستکم چهار جلسه در هفته و هر جلسه یک ساعت برای تقویت سیستم قلبی، عروقی و تنفسی ضروری است و با توجه به اینکه در انجام فعالیت های ورزشی هوازی شدت تمرین بسیار مهم است، فعالیت با شدت متوسط ( ۶۰ تا ۷۰ درصد ماکزیمم ضربان قلب هر فرد هنگام تمرین) بهترین نوع تمرین در این زمان است.

وی گفت: فعالیت های ورزشی با شدت بیشتر منجر به فشار بر سیستم هورمونی و ترشح بیش از اندازه کورتیزول شده، غدد لنفاوی را تحت تاتیر قرار داده و تضعیف سیستم ایمنی بدن را به همراه دارد و فعالیت با شدت کمتر نیز تاثیر ناچیز بر سیستم قلبی عروقی می‌گذارد.

برای شکست ویروس کرونا باید به سلامتی جسم خود نیز اهمیت دهیم که این امر با ورزش و تغذیه سالم محقق می‌گردد. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.