به گزارش روز جمعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد دکتر علی رضا جوان با بیان این مطلب افزود: دانشگاه های علوم پزشکی خراسان رضوی در شرایط سخت باید کمبود ۳۰ هزار ماسک روزانه را برای پزشکان، پرستاران و سایر کادرهای درمانی در بیمارستان ها تامین کنند و اگر قرار باشد ملزومات سایر مراکز درمانی دولتی و خصوصی نیز توسط دانشگاهها پوشش داده شود نیاز استان تنها برای این بخشها روزانه ۷۰ هزار ماسک می شود.
وی با تاکید بر اینکه تامین نیاز پزشکان، پرستاران و سایر کادرهای درمانی به ماسک اولویت نخست دانشگاه است ادامه داد: در شرایط کنونی و برای مقابله با ویروس کووید -۱۹ نیاز مراکز درمانی نه تنها در حوزه ماسک بلکه در سایر وسایل حفاظتی همچون دستکش، لباس و هندراب چندین برابر شده است.
مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه دانشگاه های علوم پزشکی مصرف کننده ملزومات پزشکی هستند و نیاز خود را از طریق تولید کننده های داخلی و یا شرکت های وارد کننده تامین می کنند گفت: در شرایط کنونی به دلیل اینکه نیاز به وسایل حفاظتی در سراسر کشور افزایش جهشی داشته است تامین این وسایل به سختی انجام میشود.
دکتر جوان با بیان اینکه در شرایط حاضر تامین ماسک به یکی از دغدغه های مردم نیز تبدیل شده است افزود: به منظور افزایش سطح تولید ماسک در خراسان رضوی، ارایه مجوز در این زمینه تسهیل شده است و طی فراخوانی از شرکت های تولیدی استان خواسته شده است در صورتی که هر شرکت توانایی تولید ماسک را داراست می تواند مجوزهای لازم را از دانشگاه دریافت کند.
وی ادامه داد: ماسک های پارچه ای یک بار مصرف تنها برای استفاده عموم کاربرد دارد و شهروندان می توانند پس از تهیه این ماسکها آنها را ضد عفونی کرده و استفاده کنند.
بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمار مبتلایان به کرونا در استان خراسان رضوی با اضافه شدن ۱۱۰ مبتلای جدید به ۳۹۵ نفر افزایش یافت.
۲۷۰ نفر از کل مبتلایان به ویروس کرونا در این استان در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و بقیه در مناطق زیرپوشش سایر دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی این استان هستند.
افزون بر ۷۵ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و ۲۵ درصد جمعیت این استان نیز زیرپوشش خدمات دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتجام، تربتحیدریه و نیشابور هستند.